Ana SayfaBiliyor Muydunuz?Ev Dekorasyonunda Akdeniz Tarzı

Ev Dekorasyonunda Akdeniz Tarzı

Ev dekorasyonunda Akdeniz tarzı sakinlik veren, doğal ve konforlu özellikleriyle dikkat çekmektedir. Gelin bu yazımızda yaşam alanlarınıza Akdeniz ruhunu ve stilini inceleyelim.

Akdeniz tarzı ev dekorasyonu denildiğinde Yunanistan, İtalya, İspanya ve Malta gibi ülkeler gelmektedir. Mavi pencereler ve buram buram deniz kokan atmosferleri ile Akdeniz evleri görünümleri ile bile iç ısıtıcıdır. Peki Akdeniz tarzını bu kadar sıcak ve cazip kılan özellikler nelerdir? Siz de evinizde Akdeniz sıcaklığını hissetmek istiyorsanız yazımızı okumaya devam edin.

Ev Dekorasyonunda Akdeniz Tarzı Nasıl Yaratılır?

Akdeniz tarzı ev dekorasyonunu özetlemek gerekirse, Akdeniz’e kıyısı olan ülkelerin geleneksel mimarisinden, doğasından ve kültürel özelliklerinden ilham alan bir dizayn türüdür denebilir. Bu tarz mimaride genelde doğal ahşap yüzeyler, beyaz alçı duvarlar, Ege usulü mavi cepheler, renkli seramikler, kırmızı kiremit çatılar en göze batan karakteristik özelliklerdir.

Bu tarz mimarinin özelliği temel olarak sadeliği dayansa da klasik rustik dekorasyon detayları da yer verilmektedir.

Beyaz ile Mavinin Huzur Verici Etkisi

Akdeniz tarzı ev dekorasyonunda beyaz ile mavi en hakim renklerdendir. Bu yüzden rahatlatan ve dinginlik veren uyum bu dizayn tarzının en temel özelliğidir. Renklerin bu kombinasyonu size Ege kıyılarını, denizden püfür püfür esen rüzgarı ve huzurunu hissettirir.

Siz de evinizin her alanında mavi ve beyaz tonlarının gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Koltuk, halı ve örtülerinizde tercih edeceğiniz mavi -beyaz tonları ile stili ve huzuru aynı anda yakalayabilirsiniz.

Ahşap Tavan, Beyaz Duvar=Huzur

Eğer Akdeniz’e kıyısı olan bir ülkeyi ziyaret ettiyseniz çoğu evin beyaz taş duvarlara sahip olduğunu fark edersiniz. Akdeniz stilinde gerek dış mekanlarda gerek de iç mekanlarda bolca görülen ve oldukça popüler olan dekorasyon unsurlarından biri olan beyaz duvarlar, adeta Akdenizli olmanın temel kurallarından biridir. Özellikle Yunanistan adalarında ve Bodrum’da bulunan eski taş yapılar, bu tip duvarların Akdeniz tarzı ile anılmasının temel faktörlerinden biridir.

Eski yıllarda bu duvarlar yapılırken mutlaka bölgede bulunan taşların kullanılmasına özen gösterilirmiş ancak bu son zamanlar eskisi kadar yaygın değildir.

Terakota Zeminlerin Nefes Kesen Cazibesi

Terracotta ya da Türkçe bilinen adı ile Terakota Akdeniz tarzı ev mimarisinde sıkça karşımıza çıkan zemin tarzıdır. Özellikle taş evlerde daha çok rastlanan bu zemin türü olmakla beraber ahşap evlerde de kullanılır. Terakotalar pişmiş topraktan yapılan zemin karolarıdır ve Portekiz, İspanyol tipi mimaride daha çok ön plandadır. Dilerseniz terakota ve çinili seramik fayansları birbirine entegre edip ortaya nefes kesen bir güzellik elde edebilirsiniz.

Panoramik Geniş Pencereleri Unutmamak Gerek

Santorini ve Mykonos gibi Yunan adalarında bulunan ve evlerin adeta bir kimliği haline gelen mavi geniş pencereler Akdeniz mimarisinin ulaştığı en son nokta olarak bilinmektedir. Bu tür geniş mavi pencereler ya da cam kapılar sayesinde iç mekan ile dış mekan arasındaki bölünmeye son verip kendinizi huzur veren Akdeniz kıyılarında hissedebilirsiniz.

eTaşın ekibi olarak sizler için ‘Ev Dekorasyonunda Akdeniz Tarzı’ adlı konuya ışık tutan çalışmamızı yaptık. Umarız faydalı olmuştur. eTaşın hizmetlerinden yararlanarak hızlı, güvenilir ve kolayca nakliyat işleminizi tamamlayabilirsiniz, daha fazlası için takipte kalın!

İLGİLİ İÇERİKLER

CEVAP VER

Yorum
İsminizi girin

İlginizi Çekebilir

Fiyat Teklifi Al