Ana SayfaBiliyor Muydunuz?Taş Evlerde Yaşamanın Avantajları

Taş Evlerde Yaşamanın Avantajları

Son zamanlarda şehirden kasabalara doğru tersine akmaya başlayan göç ile beraber insanlar küçük apartman dairelerinden kaçarak kırsal bölgelerde bulunan taş evlere rağbet etmeye başlamış ve bunun bir sonucu olarak da taş evlerde yaşamanın avantajları en çok merak edilen hususlardan biri haline gelmiştir.

Özellikle Ege sahil kasabalarında birçok tarihi yapıda kendini gösteren taş mimari, önceleri sadece sahil kasabalarında tercih ediliyor olsa da son zamanlarda bu yapı türlerine olan ilginin artması ile beraber yeni yapılan binalarda da taş işçiliği kullanılmaya başlanmıştır. Artık neredeyse her bölgede, modern tasarımlı bir taş ev görmek mümkün hale gelmiştir.

Taş mimariye olan ilginin artması doğal olarak merakın da artmasına neden olmuştur. Tüm bunların bir sonucu olarak şu sıralar taş mimari meraklıları ”Taş evler dayanıklı mıdır, taş evlerde yaşamanın avantajları nedir?” gibi sorular peşi sıra sormaya başlar hale gelmiştir. Tabii durum böyle olunca size yardımcı olmak adına ekip olarak bu soruları yanıtlamaktan mutluluk duyarız. 

Taş evlere dair aklınızı kurcalayan soruları açık ve anlaşılabilir olarak yanıtladığımız yazıya, hemen başlayalım.

İşte Taş Evlerde Yaşamanın Avantajları  

Taş evlerin en önemli avantajı, uzun ömürlü olmalarıdır. Tarihi yapıları göz önünde bulundurduğumuzda bu konuda ne kadar haklı olduğumuzu rahatça anlayabilirsiniz. Tarihten beri süre gelen mimari anlayışın en temel materyali olan taş, şüphesiz ki dayanıklılığı ve doğada kolay bulunurluğu ile mimarinin bel kemiği olmuştur.

Taş mimari yapının bir diğer çekici yanı ise kışın kolay ısınır, yazın serin tutma özelliğidir. Bu nedenle Anadolu coğrafyasında en çok tercih edilen yapılaşma türlerinden biri olan taş mimari ayrıca estetik görünüşü ile de son derece caziptir.

Taş mimarinin estetik ve kolay bulunurluğunun yanında bir başka özelliği ise son derece dayanıklı olmasıdır. Günümüzde kullanılan kum ve çimento bile en ufak depremde hasar alırken, taş yapılar sadece yumurta akı ile asırlarca dayanabilmektedir. Bu yüzden bir çok kale ve diğer tarihi yapıların çoğunda taş mimari tercih edilmesinin ana sebebi budur. 

Ayrıca bakım maliyeti kavramı taş evler için geçerli değildir. Çünkü kolay kolay bakım gerektirecek bir durum olmaz. Taş doğanın bir parçasıdır ve sırf bu sebepten ötürü bile taş evlerde yaşamanın avantajları sıralaması yapıldığında kesinlikle en başta gelen özelliklerden biridir.

Taş evlerin en güzel özelliklerinden diğerleri ise ses yalıtımı sağlaması ve yangın ve deprem gibi afetlere karşı güvenilir olmalarıdır.

Taş Ev Yapımı Zor Mudur?

Taş ev yapımı bu işlerden anlayanlar için son derece kolay, bilmeyenler için ise adeta kabus gibi bir süreçtir. Bunun temel nedeni ise işi iyi bilmeyen biri, taşların örgü şeklinden, derz boşluklarını ayarlamaya kadar birçok konuda sıkıntı yaşayacak olmasıdır.

Bu yüzden, eğer bir taş ev yaptırmaya kararlıysanız ilk yapmanız gereken öncelikle size bu konuda güven verecek usta ekibi bulmanızdır. Aksi takdirde bu süreç son derece san sıkıcı olabilmekte ve maalesef süreç sonunda ortaya çıkan eser kimseyi tatmin etmemektedir.

 Taş Evlerde Yalıtım Nasıl Yapılır?

Taş evlerde yalıtım nasıl yapılır sorusu bir çok taş ev meraklısının aklını kurcalayan ve hatta bazen ürküten bir sorudur. İnsanlar sırf taş evde yaşadıkları için çok fazla ısınma maliyeti ödemeyi mantıksız bulurlar ki bu konuda çok haklıdırlar. Fakat bu hususta bilmeleri gereken tek şey taş zaten kendiliğinden yalıtımı olan bir malzemedir. Taş mimarinin büyüleyici özellikleri arasında ısıyı korumak, aynı zamanda da içeriyi serinletmek gibi özellikleri vardır. Bu yüzden, taş evlerde kesinlikle ekstra bir yalıtım yapılmasına gerek yoktur.

Taş Evlerde Taş Seçimi Nasıl Olmalı?

Ülkemiz doğal taşlar konusunda son derece zengindir. Bu yüzden, taş ev yaparken kullanılacak taşlar için, ekstra taş temin etme giderleri olmaması iç ferahlatan detaylardan biridir.

Taş seçimi yapılırken ilk olarak bakılacak nokta, evin yapılacağı bölgenin iklim koşullarına uygun taşların kullanılmasıdır.

Örneğin, Akdeniz bölgesinde yapacağınız bir ev için mermer ve granit gibi taşlar seçebiliyorken, İç Anadolu’da yapacağınız taş ev için volkanik püf taşlarını kullanabilirsiniz.

eTaşın ekibi olarak sizler için taş evlerde yaşamanın avantajları gösteren çalışmamızı yaptık. Umarız faydalı olmuştur. eTaşın hizmetlerinden yararlanarak hızlı, güvenilir ve kolayca nakliyat işleminizi tamamlayabilirsiniz, daha fazlası için takipte kalın!

İLGİLİ İÇERİKLER

CEVAP VER

Yorum
İsminizi girin

İlginizi Çekebilir

Fiyat Teklifi Al