Ana SayfaBiliyor Muydunuz?En Kolay Ulaşıma Sahip İstanbul Semtleri

En Kolay Ulaşıma Sahip İstanbul Semtleri

Türkiye’nin metropolü olan mega kent İstanbul’da insanların en çok şikayetçi olduğu konulardan biri hiç kuşkusuz trafik ve ulaşım sorunudur. Bu yüzden ev almadan önce İstanbulluların en çok sorduğu sorulardan biri en kolay ulaşıma sahip İstanbul semtleri olmaktadır.

Özellikle son dönemlerde İstanbul’da kiralık ya da satılık ev arayanların birçoğu da ilk olarak ulaşım noktasına dikkat etmektedir. Zira İstanbul’da daha kaliteli ve konforlu bir yaşam sürebilmenin sırrı ulaşımın kolay olduğu yerlerde yaşamak. Eğer siz de İstanbul’da satılık ya da kiralık ev arıyorsanız tercihinizi ulaşımın kolay olduğu semtlerden yana kullanabilirsiniz. İşte en kolay ulaşıma sahip İstanbul semtleri

İşte En Kolay Ulaşıma Sahip İstanbul Semtleri

Kadıköy

İstanbul Anadolu Yakası’nın en sakin, nezih ve en özgün muhitlerinden biri olan Kadıköy; ulaşımın kolay olmasıyla da bilinmektedir. Söğütlüçeşme metrobüs durağına sahip olan semtten metrobüse binerek Anadolu ve Avrupa Yakası’nın birçok noktasına kısa sürede ulaşmak mümkündür. Ayrıca Kadıköy’den Avrupa Yakası’nın pek çok durağına vapur seferleri de mevcuttur. Martı ve simit ikilemesinin ikonik vapurları bu semtin limanında demirlemektedir. İstediğiniz zaman istediğiniz vasıtayla çevre semtlere kolaylıkla gidebileceğiniz Kadıköy her tarza ve bütçeye uygun ev seçeneklerine ev sahipliği yapmaktadır. Ayrıca, Kadıköy kozmopolit yapısıyla bir çok farklı inanca ve kültüre de ev sahipliği yapmaktadır.

Şişli

Avrupa Yakası’nın ulaşımı en kolay ve en şık semtlerinden biri hiç kuşkusuz Şişli’dir. Avrupa Yakası’nın adeta merkezinde bulunan Şişli, çevredeki semtlere ulaşımın kolay olması sebebiyle de bu semtten ev almak isteyenlerin yoğun rağbet gösterdiği yerlerden biridir. Ayrıca semtte bulunan çeşitli alışveriş merkezleri, aile dostu restoranlar ve sosyal alanlar, ihtiyaçların da kolayca karşılanabilmesine olanak sağlamaktadır. Bir diğer husus ise estetik olarak Avrupai tarz bir mimari tercih edilerek yapılmış eski Şişli evleri semti çekici kılan bir diğer özelliktir. Şişli’de  de satılık ve kiralık olarak her bütçeye uygun ev seçenekleri bulunmaktadır. Kozmopolit bir dokuya sahip olan semt, kadim tarihi ile de dikkat çekmektedir.

Beşiktaş

Beşiktaş’ın İstanbul’un ulaşımı kolay semtleri arasında yer almasının en temel sebebi, istediğiniz an karşıya Anadolu yakasına geçebileceğiniz deniz seferleri sunmasıdır. Ayrıca Ortaköy, Taksim ve Galata Kulesi’ne olan yakınlığı semti turistik olarak da cezbedici kılmaktadır. Son dönemlerde Beşiktaş’ın bir mahallesi olan Etiler’de açılan lüks restoran ve kafeler ise semtin dokusuna lüks dokunuşlar eklemektedir. Beşiktaş kiralık ev ilanları arasında eski binalara olduğu kadar yeni projelere rastlamak da mümkün olmaktadır.

Mecidiyeköy

İstanbul’un ulaşımı en kolay semtlerinden biri de Mecidiyeköy’dür.  Metro, metrobüs ve otobüs hatlarıyla kısa sürede hem Avrupa Yakası’nda hem de Anadolu Yakası’ndaki duraklara kolayca erişim sağlamanız mümkündür. Alışveriş merkezleri, sanat aktiviteleri ve parkları ile gençler arasında son derece popüler olan bu semt, son dönemlerde yabancı misafirlerin de ilgisini çekmektedir.

Ayrıca bu semt size metrobüs ve metro ulaşımı sayesinde trafik sorununa karşı da meydan okuyabilme şansını sunmaktadır.

Bostancı

Bostancı’nın sahili ve huzurlu ortamı, burada yaşamayı cazip hale getiren en temel ayrıntıdır. Bostancı denince bir bakıma İstanbulluların aklına bir sahil kasabasını gelmektedir. Bunun ana nedenlerinden biri denizle adeta dip dibe bir semt olmasıdır. Tüm bu avantajların yanı sıra semtin ulaşım açısından büyük kolaylık sağlaması da tercih edilme nedenleri arasındadır. Deniz otobüsleri, ada vapurları, kıtalararası seyahat eden sarı dolmuşları ve metro hattıyla Bostancı; ulaşımı en kolay semtlerden biri haline gelmiştir. İstanbul’un birçok yerini kısa bir zamanda gezmek isteyenler için Bostancı deniz iskelesi büyük bir avantajdır. Bu iskeleden kalkan gemi seferleri ile diğer semtlere kolayca ve hızlı bir şekilde ulaşabilmeniz mümkündür. Eğer ulaşımı kolay ve sakin bir muhitten ev bakıyorsanız Bostancı’daki evleri de inceleyebilirsiniz.

Üsküdar

Gerek Marmaray durağı gerekse de Avrupa Yakasına olan motor seferleriyle Üsküdar; ulaşım olanağı açısından zengin semtlerden biridir. Kız Kulesi Manzarası ve sahiliyle Üsküdar, İstanbul’un aynı zamanda en romantik ve yaşanılası yerleri arasında yer almaktadır.

eTaşın ekibi olarak sizler için en kolay ulaşıma sahip İstanbul semtlerini gösteren çalışmamızı yaptık. Umarız faydalı olmuştur. eTaşın hizmetlerinden yararlanarak hızlı, güvenilir ve kolayca nakliyat işleminizi tamamlayabilirsiniz, daha fazlası için takipte kalın!

İlginizi Çekebilir: İstanbul’dan Küçük Şehre Taşınmak İçin Etkili Sebepler

İLGİLİ İÇERİKLER

CEVAP VER

Yorum
İsminizi girin

İlginizi Çekebilir

Fiyat Teklifi Al