Ana SayfaBiliyor Muydunuz?Beylikdüzü'ne Taşınmanın Avantajları

Beylikdüzü’ne Taşınmanın Avantajları

İstanbul’un yeni ihtiyaç duyduğu konut alanlarından birini oluşturan Beylikdüzü ilçesi, sakin bir yaşam sunması sebebi ile İstanbul’daki birçok kişi Beylikdüzü semtinde oturmak amacıyla konut satın almayı ya da kiralamayı tercih etmektedir. Bu sebepten ötürü Beylikdüzü’ne taşınmanın avantajları birçok İstanbul sakinin merak ettiği konuların başında gelmektedir.

Beylikdüzü’ne Taşınmanın Avantajları Nelerdir?

Özetlemek gerekirse, Beylikdüzü Marmara Denizi kıyısında bir sahil şeridine sahipken, geniş yüzölçümü içerisinde çok yüksek oranda yeşil alan barındırmaktadır. Ayrıca ilçe tarih boyunca hiçbir zaman gecekondu yapılaşmasına sahip olmaması nedeniyle keyifli bir şehir yapısına sahiptir.

Son dönemlerde inşa edilen lüks siteler, toplu konut projeleri, rezidanslar ve eski dönemlerden kalan tarihi yapılar, deniz manzarasına sahip modern bir yaşam alanı içerisinde bulunduğu için Beylikdüzünde oturmak gerçekten son derece keyifli ve ayrıcalıklı bir durum oluşturmaktadır. Ayrıca Beylikdüzü ilçesinde 10 farklı mahallede deniz manzarasına sahip ya da geniş bulvarlar, caddeler ve rahat sokaklarla oluşturulmuş yerleşim alanları bulunmaktadır. İstanbul’un Avrupai ve planlı tarafını sembolize eden Beylikdüzü, yerleşimin her gün arttığı bir ilçe olarak Yeşil Vadi Botanik Parkı ve modern alışveriş merkezleri, iş merkezleri ya da ticaret merkezleri ile İstanbul’un çehresini güzel anlamda değiştirmektedir.

Beylikdüzü’nde Yaşamak Prestijli Bir Yaşam Sağlar

Beylikdüzü, özellikle eğitim oranı noktasında yüzde 40’ının üniversite mezunu olması nedeniyle Beylikdüzünde oturmak saygılı ve kaliteli bir yaşam seviyesine sahip olmayı da beraberinde getirmektedir. İstanbul’un en kozmopolit ilçelerinden biri olan ilçede, çok sayıda yabancı vatandaşlar da ikamet etmektedir. Geniş ve düzenli sahil yolu ve geniş bulvarları ile ulaşımın son derece güvenli olduğu ilçede; insanlar, ilçenin yapısını bozacak ve daha fazla kalabalık oluşturacak etkenlerin gelişmesini istememektedir. Özellikle günlük hayatımızda insanların birbirlerine kibarca yol vermeleri, yaya geçitlerine ve trafik geçişlerinde kurallara uymaları maalesef İstanbul’un birçok bölgesine göre yabancı bir durum gibi durmaktadır. Son zamanlarda yeşil alanların azlığından şikayetçi olan İstanbul halkı, Beylikdüzü ilçesinde yeşil alanlar arasında kalan yeni konut projeleri sayesinde doğayla iç içe ve uyumlu bir şekilde yaşamanın hala mümkün olduğunu görmektedir.

Günümüzde büyük şehirlerin neredeyse demirbaşı yapıları haline gelen alışveriş merkezleri ve iş merkezleri çoğu kentte çirkin bir görüntü oluştursa da Beylikdüzü ilçesinde düzenli bir yapılaşma modeli izlendiği için Beylikdüzünde oturmak gerçekten konforlu yaşam sağlıyor. Beylikdüzü, çoğu zaman alışveriş cenneti olarak da adlandırılırsa da hem ilçeye AVM’ler için gelen hem de ilçede yaşayan yerli halk, şehir yaşamına özen göstererek bu düzeni devam ettirmektedir. 

Tarihi milattan öncelere kadar dayanan Beylikdüzü, antik zamanlarda bir tarım bölgesi iken zamanla ordular için karargah konumuna gelmiştir. Cumhuriyet döneminde büyük kalkınma yaşayan semt daha sonra 1999 depremi ile tüm İstanbul ile beraber kötü bir dönem yaşamıştır. Deprem sonrası hızlı bir kentleşme görülen ilçede, güvenli ve planlı mimarisiyle diğer semtlere fark atarak adeta bir cazibe merkezi haline gelmiştir. Ilıman iklimi ve sahil imkanları ile rahatça ulaşım sağlanabilen Beylikdüzü, aynı zamanda uygun fiyatlı konut projeleri ile herkese ve her bütçeye hitap etmektedir.

Konforlu ve Huzurlu Bir Yaşam İçin Beylikdüzü

 Görüldüğü üzere Beylikdüzü’ne taşınmanın avantajları saymakla bitmemektedir. Bu semtin sunduğu bir güzel detay daha vardır. Bol sosyalleşme imkanı. Hem gün içerisinde çok hareketli ve aktif hem de akşam saatlerinde aynı şekilde aktif bir yapıya sahip olan Beylikdüzü ilçesi, gençlerin de yaşamak için en çok tercih ettiği bir yerlerden biridir.. Ekonomik olarak güçlü bir yerde bulunan ilçe; Ambarlı Limanı, marinalar, organize sanayi bölgeleri ve iş merkezleri sayesinde ayrıca önemli bir iş merkezidir.

Beylikdüzü’nde spor merkezleri, kulüp tesisleri, eğitim kurumları ve kongre merkezi ile kültür sanat merkezleri modern bir yaşam imkanı sunmaktadır. Gün boyunca istediğiniz spor ve sanat aktivitesine katılmak için imkan sunan ilçe yapısı, aynı zamanda da evinizde ve yaşadığınız bölgede huzurlu bir yaşama imkanı da sağlar.

 eTaşın ekibi olarak sizler için Beylikdüzü’ne taşınmanın avantajları konusuna ışık tutan çalışmamızı yaptık. Umarız faydalı olmuştur. Yukarıdaki sıcacık semtlerden birine hemen taşınmak için eTaşın hizmetlerinden yararlanarak hızlı, güvenilir ve kolayca nakliyat işleminizi tamamlayabilirsiniz, daha fazlası için takipte kalın!

İLGİLİ İÇERİKLER

CEVAP VER

Yorum
İsminizi girin

İlginizi Çekebilir

Fiyat Teklifi Al