Ana SayfaBiliyor Muydunuz?Amerikan Mutfak ve Salonlar İçin Tavsiyeler

Amerikan Mutfak ve Salonlar İçin Tavsiyeler

Amerikan mutfak ve salonlar için tavsiyeler kısmına geçmeden önce Amerikan tarz mutfak hakkında bilmemiz gereken bazı hususlar vardır. 

Büyüklerin kaçarak uzaklaştığı, yeni evlilerin arayıp da bulamadığı, aslında hepimizin hayali Amerikan mutfak sahibi olmaktır. Son dönemlerde kentsel dönüşümün hızlanmasıyla yeni binalarda daha çok tercih edilen Amerikan mutfaklı salon dekorasyonu Türkiye’de popüler olmaya başlamıştır. 

Evlere Avrupai bir atmosfer kazandırıyor olması sebebiyle fazlasıyla sevilen ve iç mimaride trend unsurlardan biri haline gelen açık mutfaklar, ilk kullanım yeri Amerika olduğu için bu isimle anılmaktadır. Amerikan mutfak ve salonlar için tavsiyeler başlığı altında hazırladığımız bilgilendirici yazıya göz atmanızı tavsiye ederiz.

Amerikan Mutfak ve Salonlar İçin Tavsiyeler Nelerdir?

Amerikan mutfaklı salon dekorasyonu söz konusu olduğunda dikkat edilmesi gereken en önemli unsur sadeliktir. Mutfakta eğer şık ve estetik bir dolap kullanılmışsa, Amerikan mutfaklı salon evin en göz alan yeri olacağı için yıldızı olacağı için diğer mobilyalarda sade seçenekleri tercih etmek daha yararlı olacaktır.

Açık mutfaklı salon stili zaten fazlasıyla modern duracağı için, mobilya seçiminde de modern tarz tercih edilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde kontrast bir görüntü ortaya çıkacaktır. Modern ve sade tarza sahip olan mobilyalar, Amerikan mutfakla güzel bir uyum sağlamaktadır. Mutfak dolaplarında açık renk tercihi genelde ortamın aydınlık görünmesi için tercih edilmektedir. Mutfakta sadelik tercih edenler için krem ve beyaz iyi bir seçim olabilir. Açık mint rengi de modern dizaynı olan Amerikan mutfaklı salon dekorasyonu için gayet hoş bir tercih olacaktır. 

Konforlu Bir Ortam Sağlamak

Konfor, Amerikan mutfaklı salon dekorasyonu yaparken dikkate alınması gereken bir detaydır. Gerek tarz itibariyle gerek konfor açısından bu tip salon dekorasyonu seçeneklerinde köşe takımlarını kullanmak en doğru seçim olacaktır.

Özel dizayn köşe koltuk takımları geniş minderleri ile Amerikan mutfaklı salonlar için konfor ve estetiği buluşturan ideal bir seçenek olabilmektedir. Özellikle berjer ile tamamlandığında şık ve konforlu bir alan yaratmaya olanak sağlayan köşe koltuklar son derece estetik bir görünüm oluşturmaktadır.

Orta Sehpa Bazen Kurtarıcıdır…

Amerikan mutfak dizaynına en çok yakışacak olan aksesuarların başında orta sehpa gelmektedir. Aklınızda köşe koltuk takımınızı bir berjer ile tamamladığınızı canlandırın. Tam ortada yer döşemesini tamamen kapatmayacak olan bir halı ve üzerinde orta sehpa… Orta sehpa bazen kurtarıcı olabilmektedir. Özellikle zarif bir dizayna sahipse mutfak yanında son derece sanatsal bir doku katmaktadır.

Dolap İşlevselliği…

Genelde ülkemizde Amerikan mutfak bulunan salonlarda dağınık bir görünümün olacağı düşüncesi hâkimdir. Amerikan mutfak tercih etmeyenlerin en temel argümanı, dağınıklığı engellenemeyeceğidir. Özellikle çocuklu aileler için derli toplu bir mutfak fikri son derece ütopik olarak görülür. Bu nedenlerden ötürü Amerikan mutfaklı salon dekorasyonuna sahip evlerde geniş ve işlevsel dolap seçeneklerine yönelinmesi gerekir. 

Bu konuda TV ünitesi ortamın düzenini koruma konusunda gayet iyi bir çözümdür. Çok kapaklı dolapları bulunan bir ünite seçimi yaptığınızda ortamda kalabalık yaratacak olan birçok unsuru televizyon konsolunun bölmeleri içerisine yerleştirebilirsiniz. Amerikan mutfaklı salon dekorasyonu için işlevsel özellikte dolap seçimi bazen sandığınızdan daha fazla önem taşımaktadır.

Amerikan Mutfaklı Salonların Eksileri ve Artıları

Tabii ki de sosyallik. Amerikan mutfak stilinin sunduğu en büyük artının kesinlikle sosyallik olduğu söylenebilir. Eğer siz de bu tip bir salona sahipseniz belki de sizi sosyal ortamların en rock starı yapmayabilir ancak eve gelen misafirlerinizle daha çok ilgilenebilmenize olanak sağlaması ile çok kullanışlıdır. Siz mutfakta yiyecek bir şeyler hazırlarken geçirdiğiniz süre boyunca, yine ortamda dostlarınızla olmayı başarır ve sohbete dâhil olabilirsiniz. Bu kesinlikle hem sizi hem de misafirlerinizi çok mutlu edecektir.

Fakat bu yoğun sosyallik durumu maalesef bazen yorucu da olabilir. Kısacası evinizde misafirleriniz varsa mutfağı daha düzenli tutmak ve dağınıklığı ortadan kaldırmak istersiniz. Bunun anlamı da daha çok efor sarf etmeniz anlamına gelmektedir. Konuyu özetlemek gerekirse artıları ve eksileri kişilerin beklentisine göre değişmektedir. Karar size ve zevkinize kalmıştır. 

eTaşın ekibi olarak sizler için Amerikan mutfak ve salonlar için tavsiyeler konusuna ışık tutan çalışmamızı yaptık. Umarız faydalı olmuştur. eTaşın hizmetlerinden yararlanarak hızlı, güvenilir ve kolayca nakliyat işleminizi tamamlayabilirsiniz, daha fazlası için takipte kalın! 

İLGİLİ İÇERİKLER

CEVAP VER

Yorum
İsminizi girin

İlginizi Çekebilir

Fiyat Teklifi Al