Ana SayfaBiliyor Muydunuz?Banyo Dekorasyon Fikirleri

Banyo Dekorasyon Fikirleri

Herkesin bildiği üzere bir evin en zor dekore edilen bölümü kesinlikle banyodur. Bu yüzden banyo dekorasyon fikirleri, banyosuna estetik açıdan yeni bir soluk getirmek isteyenler için adeta kılavuz niteliğindedir. Eğer bu içeriğimizi okuyorsanız, siz de banyonuza yeni bir bakış açısı getirmek istiyorsunuz demektir. Burada okuyacağınız banyo dekorasyon fikirleri sayesinde, siz de mükemmel bir banyoya sahip olacaksınız. Yazımızda vereceğimiz önerileri uygulayabilmeniz için nasıl bir banyoya sahip olduğunun kesinlikle bir önemi yoktur. Banyo dekorasyonunun genel detaylarına değineceğimiz için, siz de bu fikirlerden yola çıkarak kendinize uygun fikirler geliştirebilirsiniz.

Her Eve Uygun Banyo Dekorasyon Fikirleri

Temel olarak bir banyonun güzel görünmesini sağlayan iki farklı ana unsur vardır. Bu unsurlar renk ve ışıklandırmadır. Eğer renk ve ışıklandırma konusunda bir problemin olduğunu düşünüyorsanız ilk adım olarak buradan başlamalısınız. Çünkü bu temel unsurları değiştirmediğiniz sürece, yapacağınız hiçbir dekor kendini göstermeyecektir.

İşe öncelikle banyo rengini seçerken hangi tarz renklerin seni yansıttığına karar vererek başlayabilirsin. Eğer banyo dekorasyonunun sizi daha huzurlu hissettirmesini istiyorsanız, mavi renk tonlarını kullanmanız daha yararlı olacaktır. Ancak dikkat çekici ve daha göz kamaştıran bir tarz istiyorsanız sarı renk tercihi daha uygun olacaktır. Unutulmaması gereken en önemli ayrıntı ise karar verirken, havluların ya da yerleştireceğiniz dekoratif eşyaların renklerini de göz önünde bulundurmanızdır.

Bir banyonun güzel görünmesini sağlayan iki farklı ana unsur vardır. Bunlar renk ve ışıklandırmadır. Eğer renk ve ışıklandırma konusunda problemin olduğunu düşünüyorsan ilk olarak buradan başlamalısın. Çünkü bu ana unsurları düzeltmediğiniz sürece, yapmış olduğun dekor güzel gözükmeyecektir.

Renk konusu çözüme ulaştıktan sonra ikinci adım olarak ışıklandırmayı nasıl yapacağınıza karar vermeniz gerek. Ortadan sarkan bir avize salonda şık bir etki yaratırken, banyoda estetik durmayabilir. Bu yüzden klasik oda ışıklandırmalarını renovasyon planından çıkarmanız gerekir. Aynanın üstüne uzun ve ince bir led ışık yerleştirmek hem banyoyu ferah gösterir hem de modern bir hava katar. Eğer ışıklandırma problemini daha hızlı çözmek isterseniz banyo tavanına camlı halka led lambalar yerleştirmeniz yeterli olacaktır. Bu hem hızlı hem de estetik bir çözüm yoludur. Bu işlemin ardından banyo dekorasyonu ürünlerini yerleştirmeye başlayabilirsin.

Eğer siz de havlularını banyolarında saklayanlardansanız, ilk adım olarak havlularını nasıl şık bir biçimde katlanacağını öğrenmeniz gerekir. Bu işlem için havluların büyük otellerin kullandığı katlama tekniklerini kullanarak yerden tasarruf sağlayabilir ayrıca şık bir dokunuş elde edebilirsiniz. Saç havlusu gibi küçük havluların için ise spalarda kullanılan rulo katlama tekniğini kullanabilirsiniz. Verilen bu basit yöntemleri izleyerek banyonuza yerleştirdiğiniz havlular ile mükemmel bir görünüm elde edeceksiniz.

İkinci adım olarak banyo duvarlarını boş bırakmamalısınız. Duvara asacağınız öğeleri suyu çağrıştıracak şeylerden seçmeniz kesinlikle hoş bir görüntü yaratacaktır. Örnek vermek gerekirse deniz yıldızı maketi kullanabilir ya da dev bir istiridye maketi de tercih edebilirsiniz. Mesela koyu renkli bir banyo duvarına sahipseniz koyu renkli bir çapa yerleştirmek de gayet güzel bir fikir gibi durmaktadır. Verilen bu banyo dekorasyonu fikirlerini tüm adımlara dikkat ederek, doğru bir şekilde uygulandığında mükemmel bir banyoya sahip olduğunuzu göreceksiniz.

Küçük Banyolar İçin Dekorasyon Önerileri

Banyo dekorasyonu zaten başlı başına zor bir işken bir de küçük bir banyoyu dekore etmeye kalkmak çoğu zaman gerçekten yorucu ve can sıkıcı bir süreç olabilir. Ancak küçük bir banyoya sahipseniz size vereceğimiz dekorasyon önerilerine uyarak işinizi çok kolaylaştırabilirsiniz.

Başlangıç aşaması olarak normal banyolardaki gibi renklendirme ve ışıklandırma konularını çözüme kavuşturmalısınız. Bu yolu izleyerek banyonuzu olduğundan daha geniş ve ferah gösterebilirsiniz.

Küçük bir banyo dekorasyonu için renk seçiminin önemini bir örnekle açıklamak gerekirse; siyah ya da lacivert gibi koyu renk seçimlerinde zaten küçük olan alan, çok daha küçük ve dar gözükecektir. Oluşacak kasvetli havayı değiştirmenin hiçbir telafisi olmayacaktır. Bu yüzden sarı, bej ya da beyaz gibi açık ve ferah tonlar seçmeniz daha yararlı olacaktır. Aynı zamanda bu renk tonlarını seramik kaplamalı yüzeylerde de tercih edebilirsiniz.


eTaşın ekibi olarak sizler için banyo dekorasyon fikirleri konusuna ışık tutan çalışmamızı yaptık. Umarız faydalı olmuştur. eTaşın hizmetlerinden yararlanarak hızlı, güvenilir ve kolayca nakliyat işleminizi tamamlayabilirsiniz, daha fazlası için takipte kalın!

İLGİLİ İÇERİKLER

CEVAP VER

Yorum
İsminizi girin

İlginizi Çekebilir

Fiyat Teklifi Al