Ana SayfaBiliyor Muydunuz?En İyi Öğrenci Evi Nasıl Bulunur?

En İyi Öğrenci Evi Nasıl Bulunur?

En iyi öğrenci evi nasıl bulunur? Evet, bu soruyu öğrencilik hayatımızda en azından bir kez kendimize sormuşuzdur. Ayrıca hali hazırda hala öğrenci olanların da en çok sorduğu sorulardan biri olduğunu çok iyi biliyoruz. 

Genelde kendilerine ait evlerde özgürce kalmak isteyen ya da bulunduğu şehirde rahatlıkla yaşayabileceği bir yurt bulmakta zorluk çeken öğrenciler için öğrencilere uygun daire bulma süreci çoğu zaman oldukça zor olabilmektedir. Ayrıca bu süreç çoğu zaman öğrenci ve ebeveynlerinin hem ekonomik hem psikolojik olarak yıpranmaları ile sonuçlanmaktadır.

Öğrenciler bu süreç boyunca sabırlı olmalılar ve hemen vazgeçmemelidirler. Süreç güvenilir bir emlakçı ya da konuda bilgili bir kişiyle beraber yürütüldüğü takdirde, bu konuda istenilen sonuçları almaya imkan sağlayabilecek çözümler de oluşmaktadır. Özellikle sonbahar aylarında okulların dönem başlangıçlarına yaklaşıldıkça artan bu arayışlar için öncelikle internet siteleri üzerinden daire arayışını sürdürmek pozitif sonuçların elde edilmesine yardımcı olmaktadır.

Genel olarak çoğu öğrenci uygun bir daire arayışına girdiğinde, kira fiyatları bakımından uygun ücretlere sahip olan daireler ilk akla gelen daireler olmaktadır. Fiyatların uygun olması nedeniyle maalesef çoğu öğrenci yanılgıya düşerek diğer faktörleri görmezden gelmektedir.

Ayrıca bu dairelerde uzun süre boyunca konaklanacak olması hesaba katıldığında öğrencilerin söz konusu evde kalmaları halinde ulaşım, yakıt, internet ve diğer fatura masraflarının da ne olacağına dikkat ederek bir seçim yapması gerekmektedir. Kısaca fiyat ve performans dengesi söz konusu olduğunda, uygun fiyatlı daireler her zaman isteneni verememektedir.

Bazı durumlarda  öğrenciye daire veren bir ev sahibi bulma noktasında zorluk çekildiğinde ise kefil yöntemi ile ya da burslar ve benzeri gelirler referans gösterilerek ev sahiplerinin ikna edilmesine olanak sağlanmaktadır.

En İyi Öğrenci Evi Nasıl Bulunur? Fiyatlar Neye Göre Değişir?

Genel olarak İstanbul, Ankara, İzmir’in devlet ve özel üniversitelerinin kurulduğu alanın yakınındaki konutlarda 100 metrekare için ortalamanın üzerinde kira belirlenmektedir. Bunun en önemli nedenlerinden biri bu bölgelerin şehir merkezine yakın yerler olarak görülmesidir.

Bu durumlarda ulaşım için ekstra ödeme yapılması gerekmediği gibi çok yüksek aidatlar bulunmayan ilçelerde toplu konut projelerinden yararlanmak mantıklı bir alternatif olacaktır.

Bu tarz konutların kiraları, ilçenin dış kesimlerinde bulunmaları ve şehir merkezine uzak olması nedeniyle çoğunlukla 100 ile 300 TL daha düşük olarak belirlenir.

Eğer öğrenciler daire tutmak için bütçesini fazla aşmak istemezse uygulayabilecekleri en akıllı yöntem okula yürüme mesafesinde olmayan yani okula uzak bölgelerde düşük kira bedellerinde daire arayışına girmeleri olacaktır.

Ancak mutlaka göz önünde bulundurulması gereken ana husus ise okul çevresindeki konutlar öğrencilere daha kolay verilirken şehrin uzak kesimlerindeki konutlarda ev sahiplerinin kolay kolay öğrenci kabul etmiyor olduğudur.

Daire Kiralarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yurtlarda ve diğer konaklama alternatiflerinde kendine uygun bir yer bulamayan kişiler için öğrencilere uygun kiralık daire bulmak çoğu zaman yıpratıcı bir süreç olmaktadır.

Çoğu zaman üniversitelere yakın olan bölge ya da semtlerde ev fiyatlarının maalesef aşırı yüksek tutulması sebebiyle öğrencilerin bütçe konusunda daha rahat hareket etmelerini sağlayacak uzak noktalardan ev tutması mümkün olmaktadır.

Fakat büyük şehirlerde bazen durum biraz daha farklı olabilmektedir. Kolay ulaşım ve yaygın toplu taşıma sebebiyle artık mesafeler eskisi kadar sorun teşkil etmemektedir.

Öğrencilerin en dikkat etmesi gereken husus evin yalıtımıdır. Evin iyi bir ısıtma sistemine sahip olması, yalıtım sistemleri ile korunaklı bir yapıda olması ve bakım gerektirmemesi son derece önemlidir.

Bu sebeple evin kiralanması ya da satın alınması aşamasında tüm merak edilen soruların en baştan ev sahiplerine detaylı bir şekilde sorulması ya da evin bakım gerektirip gerektirmemesi yönüyle incelenmesi ileride yaşanabilecek can sıkıcı olayların önüne geçecektir. Bu yüzden öğrencilerin sözleşme yapılırken yanlarında refakatçi olarak bir ebeveynleri ve bir emlakçı bulundurmaları doğru olacaktır.

eTaşın ekibi olarak sizler için en iyi öğrenci evi nasıl bulunur? sorusuna yol gösteren çalışmamızı yaptık. Umarız faydalı olmuştur. eTaşın hizmetlerinden yararlanarak hızlı, güvenilir ve kolayca nakliyat işleminizi tamamlayabilirsiniz, daha fazlası için takipte kalın! 

İLGİLİ İÇERİKLER

CEVAP VER

Yorum
İsminizi girin

İlginizi Çekebilir

Fiyat Teklifi Al