Ana SayfaBiliyor Muydunuz?Ev Satmak İsteyenler İçin Etkili Taktikler

Ev Satmak İsteyenler İçin Etkili Taktikler

Kimi zaman sadece bir yatırım amacı olarak gördüğümüz evimizi satıp para kazanırken kimi zaman da anılar biriktirdiğimiz, duygusal bağ kurduğumuz evimizi satmak durumunda oluruz. Herkes evinin satılma fikrinden itibaren sürecin hızlıca ilerlemesini ister ancak buna uygun davranmaz. Ev satma süresinin uzaması motivasyon kaybına, planların ertelenmesine sebep olur. ‘Peki ne yapmak gerekir?’ derseniz en etkili ev satma tüyoları başlığını birlikte inceleyelim. Evin satılmasına yardımcı olacak bazı unsurlar şunlardır:

Satılacak Ev İçin Tadilat Yaptırmak

Öncelikle kırık dökük bir evde kimsenin oturmak istemeyeceğini ve öyle bir evi yatırım için de almak istemeyeceğini biliriz. Satılacak ev için tadilat yaptırmak bunu önlemek için oldukça etkilidir. Kullanım süreside ev hasar gördüyse satışa çıkarmadan önce tadilat yaptırmak ve evi güzelleştirmek hem satılmasında büyük rol oynayacaktır hem de satış fiyatına da katkısı olacaktır.

Tadilat yaptırmak

Güncel Fiyat Bilgisi İçin Piyasayı Takip Etmek

Evini satmak isteyenlerin yapması gereken bir diğer şey de evin fiyatını belirlemektir. Bildiğiniz gibi evin değeri metrekare, evin bulunduğu semt, ısıtma sistemi, evde kullanılan malzemeler ve dekor gibi özelliklerle değişmektedir. Bu konulara hakim olmak ve evinizin değerini güzel bir şekilde belirlemek için araştırmalar yapmak gereklidir. Güncel fiyat bilgisi için piyasayı takip etmek ve ev özelliklerine göre kendi evinizin değerini belirlemek realistik bir fiyat belirlemek için oldukça önemlidir. Bu sayede piyasaya göre bir fiyat belirlenir ve sizin evinizi satın alabilecek alıcılara daha kolay ulaşmış olursunuz.

İnternette İlan Oluşturmak

Satacağınız evin tadilatını yaptırıp fiyatını belirledikten sonra artık evi tanıtmaya hazırsınız. Evin özelliklerini belirtip fotoğrafları ile birlikte internette ilan oluşturmak en etkili yöntemlerden biridir. Günümüzde internete erişim ve kullanım oranı bir hayli fazladır. Ev alım satımında da oldukça faydalı olan ve kullanılan internet sayesinde evinizi satış yapmaya sunabilirsiniz. Özellikle bu amaç ile kurulmuş olan sitelere evinizi yükleyebilir, alıcıların oradan ulaşıp sizinle iletişime geçmesini sağlayabilirsiniz.

Ev satma tüyoları

Evi Emlakçıya Vermek

Ev almak isteyenlerin en çok başvurduğu yöntemlerden biri de emlakçılara gitmektir. Bu yüzden bir diğer etkili yöntem de satılacak olan evi emlakçıya vermek olarak bilinmektedir. Bu sayede civarda ev satın almak isteyen kişiler emlak ofislerine başvuracaktır ve emlakçı sizin de evinizi tanıtarak müşteriye yardımcı olacaktır.

Evi Güzel Tanıtmak

Satılacak olan ev için alıcılara ulaşma yollarından bahsettik. Peki alıcılar neden bu ev ile ilgilensin? Bu sorunun cevabını düşününce önemli bir diğer noktanın da evi güzel tanıtmak olduğunu söyleyebiliriz. Belki eviniz çok güzel ve ferahtır ancak internet ilanı için gece dar açılı fotoğraflar çekip koyarsanız kimsenin ilgisini çekmeyecektir, istediğiniz kitleye ulaşamayacaksınız. Gün ışığında güzel perspektifli fotoğraflar çekip oluşturduğunuz ilana eklerseniz çok daha fazla ilgi çekecektir. Evin temiz olması ve o şekilde yansıtılması da oldukça önemlidir. Fotoğrafların yanı sıra yaptığınız açıklama da çok etkilidir. Evin özelliklerini açık ve güzel bir şekilde ifade etmek ev alıcılarının akıllarındaki soru işaretlerini gidermiş olacaktır. Evin güzel özelliklerinden bahsetmek ilgi çekecek ve daha çok kişiye ulaşmasını sağlayacaktır.

Villa

İLGİLİ İÇERİKLER

4 YORUMLAR

  1. Taşınma sürecinde blog yazılarınızı da okudum çok faydası oldu, bilmediğim aklıma gelmeyen bir çok detaya değinmişsiniz çok teşekkürler.

CEVAP VER

Yorum
İsminizi girin

İlginizi Çekebilir

Fiyat Teklifi Al