Taşınma Sırasında Bulaşık Makinesi Nasıl Taşınır?

Taşınma sürecinde en çok dikkat edilmesi gereken şeylerden biri de büyük eşyaların zarar görmeden taşınmasıdır. Evlerde bulunan büyük eşyalar genellikle beyaz eşya olmaktadır. Kimse bir kere alındıktan sonra uzun yıllar kullanılarak hayat kolaylaştıran beyaz eşyaların zarar görmesini istemez. Maaliyeti de yüksek olan bu eşyaların hasar görmeden kullanılacağı yeni alana aktarılması oldukça önemlidir. Beyaz eşyalardan birinin de bulaşık makinesi olduğunu biliriz. Bulaşık makinesi taşınırken zarar görürse işlevini yitirebilir ya da görünüşü bozulabilir. Bulaşık makinesi taşıma yöntemleri bilmek, bulaşık makinesinin zarar görmesini engellemekte çok büyük bir etkiye sahiptir. Bu yöntemler makine taşınma öncesi yapılacaklar ve taşınma esnasında dikkat edilmesi olarak ikiye ayrılabilir. Taşınma öncesinde bulaşık makinesinin parçalarının doğru çıkarılması ve sarılması en önemli etkenlerdendir. Taşırken de çarpmamak ve başka yüklerle makineyi deforme etmemek oldukça önemlidir.

Bulaşık Makinesi Parçalarının Çıkarılması

Bulaşık makinesi taşıma işlemi için öncelikle bulunduğu yerden düzgün bir şekilde çıkarılması gerekmektedir. Genellikle mutfakta olan bulaşık makinelerinin arkasında su gideri ve şebekesi bağlantıları vardır. Makinenin yerinden uzaklaştırılması için öncelikle bu bağlantıların düzgün bir şekilde makineye hazar vermeden çıkarılması gerekmektedir. Bulaşık makinesi parçalarının çıkarılması sonrasında makinenin içindeki suyun tahliye edilmesi gerekmektedir. Eğer makinedeki su tahliye edilmezse makinenin içine zarar verme riski bulunmaktadır. Bulaşık makinelerinin ön alt kısmında bulunan tahliye kapağı açılarak su akıtma işlemi sağlanabilmektedir. Bu yöntem sayesinde su akıtılır ve taşıma esnasında bulaşık makinesinin içine zarar vermesi önlenmiş olur.

Bulaşık makinesi parçaları

Taşınma Öncesi Bulaşık Makinesi Sarma ve Paketleme

Bulaşık makinesinin bir yerden bir yere taşınırken zarar görmemesi için en önemli noktalardan biri de makinenin düzgün bir şekilde sarılmasıdır. Taşınma öncesi bulaşık makinesi sarma işlemi düzgün bir şekilde yapılırsa makinenin taşınma esnasında hasar görmesini engeller. Beyaz eşyalar balon naylon, starfor ve köpük gibi malzemelerle sarılır. Bu malzemeler makineyi çarpma ve sürtünmelerden koruyarak ezilmesini, çizilmesini ve işlevini yitirmesini engeller. Sarma işlemi bulaşık makinesini dış etkenlerden korumasının yanı sıra taşınma esnasında aynı alanda bulunduğu diğer eşyaları da makinenin verebileceği zarardan korumuş olur. Koruyucu bir şekilde sarılan makine nakliye aracına düzgünce yerleştirilmeli ve gideceği yeni yere iletilmelidir. Yeni ev veya iş yerine gelen bulaşık makinesi su bağlantıları düzgünce kurularak tekrar çalışmaya uygun hale gelmiş olacaktır.

Taşımayı Nakliye Firmasıyla Gerçekleştirmek

Taşınmak bir hayli emek isteyen ve zor bir olay olduğu için kişinin tek başına yapması mümkün değildir. Aile bireyleri ve uzmanlardan destek almak oldukça mantıklı bir davranıştır. Bulaşık makinesi taşıma yöntemleri her ne kadar teoride kolay gözükse de taşımayı nakliye firmasıyla gerçekleştirmek önerilen bir yöntemdir. Nakliye firması çalışanları bulaşık makinesini sökmeyi ve hasar görmeyeceği şekilde sarmayı birçok kez deneyimlemiş ve bu konuda uzmanlaşmıştır. Bu yüzden güvenilir bir nakliye firması ile çalışmanın bulaşık makinenizin hasar görmeden taşınmasında oldukça büyük bir payı olacaktır.

Bir Yorum Bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Call Now ButtonFiyat Teklifi Al