Ana SayfaBiliyor Muydunuz?Bavul Hazırlarken Alan Yaratmak İsteyenler İçin Öneriler

Bavul Hazırlarken Alan Yaratmak İsteyenler İçin Öneriler

Seyahate giderken, başka bir eve taşınırken kısacası evimizden başka bir yere uzun süreli kalmaya gittiğimizde kıyafetlerimizi ve kişisel eşyalarımızı da yanımızda götürmek isteriz. Bunun için de en pratik yollardan birinin bavul hazırlamak olduğunu biliyoruz. Bavul hazırlamak çoğu kişinin gerilmesine neden olan bir eylem olabiliyor. Kıyafetlerin sığmaması, bavulun kapanmaması kimin korkulu rüyası değildir ki? Alan kazandıran bavul hazırlama tekinleri bilenlerin değildir! Bavula eşyaları sığdırmanın birçok pratik yolu vardır ve gün geçtikçe internet sayesinde yeni yeni yöntemler keşfediyoruz. Bu teknikleri öğrenerek valiz hazırlamanın artık kabusunuz olmamasını sağlayabilir ve bavulunuzda çok daha fazla alan yaratabilirsiniz.

Bavul Boyutu Seçimi

Öncelikle bavul hazırlamaya başlanmadan önce, ilk yapılması gereken şeylerden biri de ihtiyaç olan eşyaların göz kararıyla seçilmesi ve bavulun boyutu seçimi kararını vermektir. Taşınırken ya da seyahat ederken farklı boyutlarda bavula ihtiyacınız olabilir.

  • Seyahat ederken bavul hazırlamak için hangi araçla seyahat edeceğiniz
  • Uçakla seyahat ediyorsanız bavul ağırlığı (belirtilen limiti aşmanız durumunda ekstra ücret ödemek durumunda kalırsınız)

Bavul boyları

Gibi etkenler oldukça önemlidir. Çünkü seyahat ederken özellikle bavul seçimi oldukça önemli bir yer kaplar. Ayrıca bavula yerleştirilecek eşyalar listesi oluşturmanız, neleri götürüp neleri götürmeyeceğinize dair size fikir oluşturur. Çünkü fazladan alınan eşyalar her zaman size yük olur. Ne giyeceğinize, ne zaman giyeceğinize karar verirseniz çok daha kolay olur. Ayrıca seyahat boyunca size yetecek eşyaları değil de her ihtimale karşı birkaç fazla şey koymanızda bir sakınca olmaz.

Küçük Cepleri Olan Bir Bavul Seçmek

Seyahat esnasında çanta, ayakkabı, kozmetik ürünleri ve kaban gibi fazla yer kaplayan eşyaları yanınıza almak için öncelikle valiz seçimi için dikkat etmelisiniz. Alan kazandıran bavul hazırlama teknikleri oldukça faydalı bir yöntem olup, valiziniz ne kadar düzenli olursa gittiğiniz yerde size daha az iş çıkar. Dolayısıyla küçük cepleri olan bir bavul seçerseniz, saklama alanlarının içerisine tokar, takılar, iç çamaşırı vb. eşyalar konularak daha düzenli ve pratik bavul hazırlarsınız.

Konmari Yöntemi ile Bavul Hazırlamak

Konmari yöntemi kendisini ‘düzen danışmanı’ olarak tanımlayan Marie Kondo’nun bulduğu bir yöntemdir. Bu yöntem ile evdeki eşyaların daimi bir düzende olmasını ve sadeliği ön planda tutmaktadır. Japonların benimsediği bir kavram olan düzeni, minimalizm ve az olan eşyanın az yer kaplama ile sağlayan bu yöntemi rahatlıkla bavul hazırlamaya da uyarlayabiliriz. Konmari anlayışının çamaşır katlama teknikleri bulunmaktadır. Konmari tekniği, bildiğimiz katlama şekillerinden farklı olarak kıyafetlerin katlanmış haliyle geniş geniş yer kaplaması yerine ufak dokunuşlarla katlanarak çok daha az yer kaplamasını sağlar. Konmari yöntemi ile bavul hazırlamak alan kazanmak için oldukça verimli olmaktadır. Çorap, pantolon, tişört, sweatshirt gibi kıyafetler için çeşitli katlama şekilleri bulunan bu yöntemi bavul hazırlarken kullanıp çok daha fazla alan oluşturabiliriz.

Kıyafetleri Rulo Yaparak Bavulda Alan Kazanmak

Kıyafetlerimizi normal bir şekilde katlayarak bavula yerleştirirken bir yandan diğer kıyafetlere yer kalmadığını bir yandan da bavulda gereksiz boşluklar olduğunu fark edebiliriz. Böyle bir durumun önüne geçmek için kıyafetleri rulo yaparak bavulda alan kazanmak en kolay yollardan biridir. Rulo haline getirilen kıyafetler çok daha az yer kaplama dışında oluşan boşluklara da çok daha rahat bir şekilde sığmaktadır. Böylece pantolonunuz kazağınız zar zor valiz içine girerek şişkin patlamak üzerine bir görüntü oluşturmaz, düzenli bir valize sahip olursunuz.

Vakum Torbası Kullanarak Bavul Hazırlamak

Alan tasarrufu denilince akla gelen ürünlerden biri de vakum torbalarıdır. Vakum torbası kullanarak bavul hazırlamak çok daha pratik olmaktadır. Vakumlu torbalar içine eşyalar konulduktan sonra elektrikli süpürge ile havası alınır ve çok daha fazla yer kaplayacak olan şeyler incelerek alan kazandırır. Aynı zamanda eşyaların korunması için de fayda sağlayan bir yöntemdir. Bu yöntem kullanılarak bavul içine çok daha fazla eşya sığdırılabilir ve bavulda şişkin bir görüntü engellenmiş olur.Vakumlu bavul

Eşyaları Birbirlerinin İçine Geçirerek Bavulda Alan Kazanmak

Kıyafetleri olduğu gibi katlayıp bavulun içine yerleştirmek bavulda anlamsız boşluklar oluşmasına sebep olmaktadır. Bu durumu önlemek için eşyaları birbirlerinin içine geçirerek bavulda alan kazanmak sağlanabilir. Örneğin bavulun içine çanta konulacaksa çantanın içine bazı eşyalarınızı koyup o şekilde yerleştirebilirsiniz. Ya da şapkaların içine tişörtler vs konulabilir, ayakkabılara da çoraplarınızı sokabilirsiniz. Boşluk oluşturan gömlek yakalarına ise kemerler tam olarak oturmaktadır. Bu bavul hazırlama teknik örneklerini uygulayarak bavulunuzda bir hayli alan kazanır ve bütün eşyalarınızı yerleştirerek rahat edebilirsiniz.

İLGİLİ İÇERİKLER

3 YORUMLAR

  1. Değerli tavsiyeleriniz için çok teşekkürker vakum fikri işimizi o kadar kolaylatırdı ki taşınma sürecini daha pratik ve zahmetsiz bir hale getirdi.

CEVAP VER

Yorum
İsminizi girin

İlginizi Çekebilir

Fiyat Teklifi Al