Cuma, Mart 29, 2024
Ana SayfaTaşınma ÖnerileriYeni Evlenenler İçin Taşınma Rehberi

Yeni Evlenenler İçin Taşınma Rehberi

Ev taşımak yıllarca aynı evde oturan kişiler için zor bir deneyim olabilir ancak yeni evli çiftler uzun süredir aynı evde oturmadığı için bu denli zorluk yaşamazlar. Genellikle eski eşyalar geçmiş zaman modasına uygun daha ağır ve detaylı olduğu için taşınırken ekstra zorluk çıkarmaktadır. Günümüzde ağır ve camlı vitrinler, ince detay işlemeli mobilyalar çok fazla tercih edilmemektedir. Yeni eşyaların daha sade, pratik ve minimal olması taşınma sürecinde oldukça yardımcı olmaktadır. Ancak yeni evli çiftlerin eşyaları da genellikle yeni olduğu için yeni eşyalarına zarar gelmesini istemezler tabii ki. Yeni evli çiftler için evden eve taşınma tavsiyeleri eşyalarının zararsız taşınması ve kolay bir taşınma süreci için önemsenmesi gerekmektedir. Taşınma öncesi ve esnasında uygulanabilecek olan bu tavsiyeler eşya listesi hazırlama, plan program yapma, nakliye seçimi, sözleşme imzalama gibi maddelerle örneklendirilebilir.

Taşınmadan Önce Araştırma Yapmak

Günümüzde bir şeyleri araştırmak teknoloji sayesinde bir tık kadar uzağımızdayken taşınmadan önce araştırma yapmak oldukça kolaydır. Yeni evli çiftler için istenilen kriterlere göre taşınılacak ev bulmak, güvenilir bir nakliye firması ile anlaşmak ve hatta kişisel eşyaların nasıl daha kolay taşınabileceğini araştırmak olmazsa olmazdır. Yeni evli çiftler bu araştırmalarını yaptıktan sonra harekete geçebilir ve iç rahatlığıyla hareket ederek yeni eve yerleşim sağlarlar.

Taşınma öncesi araştırma yapmak

Taşınmadan Önce Plan Program Yapmak

Taşınma kararı aldıktan sonra bu kararın rahatlıkla uygulanabilmesi için yeni evli çiftlerin kendilerine bir plan yapıp program hazırlamaları oldukça yardımcı olacaktır. Taşınmadan önce plan program yapmak, taşınma esnasında oluşabilecek aksiliklerin önüne geçer. Hangi eşyaların yeni eve götürüleceği, hangi eşyaların birilerine verileceği ya da atılacağı, sürecin nasıl işleyeceği, hangi nakliye firmasıyla anlaşılacağı ya da taşınma firmasız gerçekleşecekse eşya transferi nasıl gerçekleşeceği önceden düşünülmelidir. Oluşturulan programa göre hareket etmek iş yükünün azalmasını sağlayacak ve taşınmanın düzenli bir şekilde gerçekleşmesini sağlayacaktır.

Eşya Listesi Hazırlamak ve Taşınmak

Yeni çiftler için verilen taşınma tavsiyelerinden biri de eşya listesi hazırlamaktır. Çift, yeni evine götürmek istediği eşyaları listeleyerek, götürmek istemediklerini fark edebilir ve o eşyaları satabilir ya da birilerine verebilir. Yeni evli çiftler kullanmayıp bir kenara kaldırdıkları düğün hediyelerini bu şekilde fark ederek kullanmak isteyebilir ya da istemiyorsa onları yeni evlerine götürmeyerek kendilerine daha kullanışlı bir ev dizayn edebilirler. Eşya listesi hazırlamak ve taşınmak gerekli gereksiz eşyaları tespit etmenin yanı sıra yeni eve taşındıktan sonra eve gelmemiş bir eşya varsa tespit etmede de yardımcı olacaktır. Bu liste sayesinde durum kontrol altında tutulur ve unutulmalar yaşanmaz.

Taşınacak eşya listesi hazırlama

Nakliye Şirketi ile Sözleşme İmzalamak

Yeni evli çiftlerin eşyaları da büyük ihtimalle yeni olmaktadır ve yeni eşyalarına zarar gelmesini kimse istemez. Araştırmalar sonucu güvenli bir nakliye şirketi bulunduktan sonra taşınma işlemi öncesi nakliye şirketi ile sözleşme imzalamak oldukça faydalı olacaktır. Çift, sözleşmeyi dikkat edilmesi gereken hususları ve isteklerini belirterek hazırlar. Hatta eşya listesi de bu sözleşmeye eklenebilir ve eşyalara hasar gelmeyeceğini belirten bir madde de eklenerek kayıp ya da kırılma, bozulma gibi durumların önüne geçilmiş olunur. Böylece yeni ev gönül rahatlığıyla toparlanılır ve yaşanmaya başlanır.

Nakliye sözleşmesi

RELATED ARTICLES

2 YORUMLAR

  1. Yeni bir ev kurmak, taşınmak zaten oldukça zorlu bir süreçken eTaşın’ın bize verdiği fikirler sayesinde daha düzenli ve eksiksiz bir nakliye süreci yaşadık. Daha önce taşınma işleriyle hiç ilgilenmemiş olsanız bile ekip sizin için her detayı zaten düşünüyor ve sunuyor. Bilgilendiren yazılarınız ve emeğiniz için çok teşekkürler.

CEVAP VER

Yorum
İsminizi girin

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Selçuk Açık Sultangazi Ev Taşıma
Saadet B. Açık Ulus Ev Taşıma
Asuman Açık Kurtköy Ev Taşıma
Ali Faruk K. Açık Zekeriyaköy Ev Taşıma
Şeyma Y. Açık Yeşilköy Ev Taşıma
Azad Açık Göktürk Ev Taşıma
Kubilay A. Açık Levazım Ev Taşıma
Arya Açık Florya Ev Taşıma
Ahmet Açık Acıbadem Ev Taşıma
Sanem Hanım Açık Ispartakule EvTaşıma
Yağmur Açık Yeşilköy Ev Taşıma
Aslan Açık Acıbadem Ev Taşıma
Ahmet Açık Levazım Ev Taşıma
Ayse Açık Esentepe Ev Taşıma
Fiyat Teklifi Al