Ana SayfaTaşınma ÖnerileriPiyano Taşımacılığı

Piyano Taşımacılığı

Taşınma işlemlerinin en zoru olarak görünen piyanoyu güvenli bir şekilde taşımak mümkündür ancak oldukça dikkat gerektirir. En zor ve zahmetli olarak görülen bu nakliyat şeklinde bazı önemli hususlar vardır. Zaten piyano sahipleri nakliyat işlerine gereksinim duyduklarında piyano nasıl taşınır sorunsalı yaşamaktadır. Bundan ötürü alanında uzman ve eğitimli ekiple birlikte çalışılmadığında gerekli hasar önleyici teçhizata sahip oluşmadığında da mutlaka piyano taşınırken korkunç hasarlar görmektedir. Titizlik ve profesyonel taşınma gerçekleşmesi elzemdir. İster uzun ister kısa mesafe olsun her açıdan taşınırken dikkat edilmesi gerekenler vardır. Birçok önemli noktalarda vardır. Sahip olduğunuz piyanonun ağırlığı, taşınacak yerin durumu gibi faktörler küçük mesele olarak görülse de taşımacılıkta önemli yere sahiptir.

Piyano taşıma
Evden eve piyano taşıma

Piyano Çeşitleri ve Dikkat Edilmesi Gereken Taşıma Noktaları

 Piyano çeşitleri ve dikkat edilmesi noktalar oldukça fazladır. Piyano oldukça karmaşık bir müzik aletidir. Büyüklüğü de taşınma aşamasında ciddi problemler yaratır. Standart piyano yaklaşık 10.000 ayrı hareketli parçaya ve toplamda 88 adet tuşa sahiptir. Bunun yanı sıra genel anlamda piyano çeşitlerine göre taşınma işlemlerinde dikkat edilmesi gereken kısımlar söz konusudur. 3 tane piyano çeşiti vardır. Bunlar; kuyruklu piyanolar, dijital piyanolar ve konsol piyanolardır.

  • Kuyruklu Piyanolar, eşsiz ve görkem açısından evlerin en çok tercih edilen piyano türlerinden biridir. Seslerinin güçlülüğünün yanı sıra ağırlıkları oldukça fazladır. 250-450 kg ağırlığında olan piyanoların taşıması oldukça zahmetlidir. En az iki kat şeklinde paketleme yapılmasına dikkat edilmelidir. Ve dikkat edilmesi gereken en önemli husus ise paketleme yaparken tekerleklerini veya ayaklarını dışarıda bırakılması gerektiğidir. En az beş kişilik bir ekiple tekerlekli ve palet taşıyıcı kullanarak dik bir şekilde taşınması gerekmektedir. Bu hususlara dikkat edilmediği takdirde piyano dönüşü olmayan hasarlar alabilir.
  • Dijital Piyanolar, taşınması en kolay olan piyano çeşitlerindendir. Isı ve nem değişikliği sonucu bozulan akor bu tarz piyanolar için geçerli değildir. Akort edilmesine ihtiyaç duyulmaz. Diğer piyanolara nazaran daha hafif olduğundan diğer piyanolarda dikkat edilen hususlara dikkat etmeniz gerekmez. İyi bir paketleme yapılmasıyla birlikte kolaylıkla taşınabilir. Elbette hassas taşınması önemlidir.
  • Konsol Piyanolar, 130-350 kg ağırlığa sahiptir. Oldukça hassas yapılı olan bu tarz piyanolarda mekanizmaların hassasiyetine oldukça dikkat edilmelidir. Hem de ağırlıklarından dolayı dikkat edilmesi gerekir. Her bir parçasına büyük bir titizlikle dikkat ederek taşımak gerekir. Bu nedenle de birkaç tane battaniyeyle iyice sarmanızda fayda vardır. Battaniyenin yumuşak dokusu ve kat kat oluşu hassas yapısının zarar görmesini engeller. Daha sonra streçlemenizde fayda var. İyice sarıldıktan sonra piyanolara özel geniş bantları temin edip kayışlarla askına alınır. Tekerlekli taşıyıcı ve geniş palet kullanıp iki kişi ile askıya alınan piyano yavaş ve dikkatli bir şekilde taşınmalıdır.
İLGİLİ İÇERİKLER

CEVAP VER

Yorum
İsminizi girin

İlginizi Çekebilir

Fiyat Teklifi Al