Ev peşinatı biriktirme

Kendinize Bir Hedef Belirleyin


Nasıl bir ev almayı düşünüyorsunuz? Bunun üzerine biraz araştırma yapın ve bu ev için ne kadarlık bir peşinata ihtiyacınız olduğunu öğrenin. Böylece hedefinizi belirleyip ve bu doğrultuda tasarruf yapmaya başlayabilirsiniz.


Devlet Katkılarından Yararlanın


 Tasarruf yapmak için birçok fırsat yaratarak ve hatta devlet katkılarını da kullanarak daha çok para biriktirebilirsiniz. Bireysel emeklilik sistemi ile biriktirdiğiniz her ₺100’ye ₺25 de devlet katkısı bulunuyor. Fakat bu tasarrufu en az 3 yıl sürdürmelisiniz.


Harcama Alışkanlıklarınız Gözden Geçirin


Gereksiz harcamaları tespit edin ve paranın nereye gittiğini öğrenmeye çalışın. Son 3 aylık banka hesaplarınızı ve kredi kartı harcamalarınızı kontrol edin. Gereksiz harcamaları tespit ederek onlardan kurtulun. Harcamalarınızı planlayıp daha çok tasarruf fırsatı ile karşılaşabilirsiniz.


Faturaları Düşürmeye Çalışın


Özellikle zorunlu ihtiyaç olmayan TV paketleri, internet faturalarınızı düşürmeye çalışın ve güncel kampanyaları takip edin. Elektrik ve suyu daha dikkatli kullanmaya dikkat edin. Tüm bu faturaları 20% aşağıya çekerseniz yıllık tasarruf miktarınız ₺600 ile ₺1000 civarı olacaktır. Hiç de azımsanacak bir miktar değil.


Spor Salonu veya Dernek Üyeliklerinizi İptal Edin


Dışarıda yürüyüş ve koşmak tamamıyla ücretsizdir. Üye olduğunuz dernek ve diğer organizasyonlardan üyeliklerinizi iptal edebilirsiniz.


Daha Küçük ve Daha Ucuz Bir Daireye Taşının


Küçük ve ucuz bir eve geçmeniz size her yıl binlerce lira tasarruf sağlayacaktır. Bunu yeni evinize taşınmadan önceki son eviniz olarak düşünün ve hedefinize ulaşmak için biraz daha sabredin. Daha küçük bir ev aynı zamanda daha az elektrik ve ısınma masrafı anlamına da gelir.


Bir Yan Gelir Oluşturun


Günümüzde yan gelir oluşturmak artık oldukça kolay internet birçok kolaylık sağlıyor. Günlük veya saatlik iş fırsatları için interneti biraz daha iyi kullanmaya çalışabilirsiniz.


Kredi Kartını Çok Daha Az Kullanın


Kredi kartı yerine peşin para ya da para taşımayı sevmiyorsanız bankamatik kartlarını kullanın. Günümüzde çoğu insan kredi kartı yerine bankamatik kartlarını tercih ediyor. Borçlanmak yerine var olanı harcamalısınız. Böylece harcamalarınızı biraz kısabilirsiniz. Aksi takdirde ay sonu kredi kartı masrafları tüm tasarruflarınızı yiyip bitirebilir.

Bir Yorum Bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Call Now ButtonFiyat Teklifi Al