Ana SayfaTaşınma ÖnerileriKıyafetler Nasıl Taşınır?

Kıyafetler Nasıl Taşınır?

İster beş sokak ileriye taşının, isterseniz şehir değiştirin; kıyafetleri toplamak, taşımak, sonra yeniden yerleştirmek ciddi zaman ve emek isteyen bir iştir. Eğer doğru yöntemleri uygulamazsanız; kıyafetleriniz, taşınmanın en kâbuslu konusu haline bile gelebilir!

Her ne kadar yeni bir eve taşınmak tazelenmek hissi verse ve heyecanlı bir süreç olsa da, yapılacak birçok şeyi de beraberinde getirmektedir. İlk olarak kıyafetlerinizi bir bavula ya da spor çantaya doldurarak kolaylıkla taşıyabileceğinizi düşünebilirsiniz. Aslında bu iş o kadar kolay değildir. Kıyafet taşımak için çok daha detaylı bir organizasyona da ihtiyacınız olabilir.

Kıyafetlerinizi kategorize edin!


İyi bir planlama, taşınmanın altın kuralıdır ve bu kural, özellikle kıyafetleri toparlarken oldukça işe yarar. İlk etapta dolabınızdaki bütün giysileri tek tek çıkarıp kategorize edin. Bu işe taşınmadan çok önce başlarsanız daha başarılı sonuç elde edebilirsiniz. Önce mevsimine göre, ardından türüne, hatta kumaşına göre yapacağınız sınıflandırma, paketlemede işinizi kolaylaştıracağı gibi yeni evinize yerleşirken sizi büyük bir karmaşadan kurtaracaktır.


Bu işlemi yaptıktan sonra her bir kategori için uygun valiz ya da çantaları kolaylıkla ayarlayabilirsiniz.


Kıyafetlerinizi kolileri kullanın!


Kolilere ütülü ya da kırışma ihtimali olan elbiseleri yerleştirmeyin. Eğer daha önce bu hatayı yaptıysanız mutlaka fark etmişsinizdir. Kıyafetleri koli ile taşımak iyi bir yöntem fakat elbiselerin kırışmasını engellemeyecektir. Çünkü ne kadar düzgün katlasanız da giysileriniz koli içinde kırışabilir.
Askılı Kolileri Kullanın!


Kırışmasını istemediğiniz elbiseleriniz için hazırlanmış askılı kolileri tercih edebilirsiniz. Birkaç askılı koli gardırop içindeki bütün elbiselerinizi taşımaya hazırlayabilirsiniz.

Acil giysilerinizi ayırın ve yanınıza alın!


Taşındığınız ilk gün, hatta ilk hafta bütün kolileri veya paketleri açmaya zamanınız olmayabilir. Dolayısıyla taşınma sırasında küçük bir çantaya ilk gün için gerekli giysilerinizi, iç çamaşırlarınızı ve çoraplarını koyarak yanınıza almanızda büyük bir pratikliktir.


Vakumlu torbalar ve çöp poşetleri kullanın!


Vakumlu torbalar, oldukça yer kaplayan kazak, palto gibi giysileri taşımak için idealdir. İster katlanmış halde, isterseniz düz şekilde kıyafetlerinizi böyle bir torbaya yerleştirdikten sonra elektrikli süpürge yardımıyla havasını alarak yerden inanılmaz tasarruf edebilirsiniz. Diğer yandan, kalın kaliteli çöp poşetlerini de giysilerinizi taşımak için kullanabilirsiniz. Bir çöp poşetinin tepesine makasla açacağınız delikten askılarınızı geçirebilir ve açıkta kalan en altına da düğüm atarak, işlevsel bir gardırop poşeti haline getirebilirsiniz.

İLGİLİ İÇERİKLER

CEVAP VER

Yorum
İsminizi girin

İlginizi Çekebilir

Fiyat Teklifi Al