Perşembe, Mart 28, 2024
Ana SayfaBiliyor Muydunuz?Yoga Odası Nasıl Dizayn Edilir?

Yoga Odası Nasıl Dizayn Edilir?

Yoga odası nasıl dizayn edilir? Evet bu başlığı okuyorsanız siz de kendinize bu soruyu soruyorsunuz demektir. Bu sorunun cevabına geçmeden önce bir şeyi açıklığa kavuşturalım . Ev kavramı neyi tanımlar? Home sweet home! Türkçe tabiri ile evim, evim güzel evim. Ev bir insanın stresli bir gün sonunda sığındığı huzurlu bir limandır. Ev kavramı insanlığın ortaya çıktığı ilk zamanlardan beri bir sığınma yeri ve dışarının stresinden bizi koruyan bir sığınak anlamına gelmektedir.

Stresin en önemli ilaçlarından biri yoga yapmak olması nedeniyle evlerimizde kendimizle baş başa aldığımız bir meditasyon köşesi oluşturmayı arzu edenlerin sayısı gittikçe artmaktadır. Bunun için yapılması gereken ilk şey evde uygun ve sakin bir nokta belirleyip, o noktayı yoga yapabileceğimiz bir yer haline getirmektir.

Yoga Odası Nasıl Dizayn Edilir? Dikkat Edilmesi Gereken Detaylar Nelerdir?

Yoga söz konusu olduğunda, daha az daha iyi kuralı geçerlidir. Bu meditasyonun temel hususlarından biridir. Bunun için dikkat edilmesi gereken detaylar çok temeldir ancak istisnai değildir. Yoga odası dizayn edilirken aşırılık ve kalabalıktan kaçmak gereklidir. Özellikle birkaç basit puf yastık, küçük bir tabure ve parlak dokulu kumaşları tercih etmeniz daha faydalı olacaktır. Bir kaç minder ya da yastık yeterli olacağından meditasyon köşesi oluşturmak son derece zahmetsizdir. Az eşya sizin daha rahat konsantre olmanıza yardımcı olacaktır.

Bırakın Odanız Sizi Tanımlasın

Meditasyon alanınızda kendinizi rahat hissetmek için, benliğinizin sizi tanımlayan nesnelere ve unsurlarına sahip olması gerekmektedir. Bu sizin zihninizle baş başa kaldığınıza emin olmak için altın kuraldır.

Aydınlatma Aydınlatır!

Yoga için seçtiğiniz odanın mutlaka yoğun olarak doğal gün ışığı alması lazımdır. Güneş ışığının psikolojide kanıtlanmış bir iyileştirici yanı vardır. Fakat siz yoga yapmaya sadece akşam vakitleri zaman ayırabiliyorsanız gün ışığını andıran, sarı tonlarda ve sıcak yumuşak ışıklardan faydalanabilirsiniz. Sert ve mavi tonda olan ışıklar keskin olmaları nedeniyle son derece can sıkıcıdır. Ayrıca oluşturabileceği koyu gölgeler sebebi ile konsantre olmayı da son derece zor bir hale getirmektedirler.

Bu yüzden endirekt ya da yarı endirekt aydınlatmalar gözü rahatsız etmemesi ve mekana yumuşak bir ışık vermesi açısından tercih edilmesi gerekir. Özellikle, güneşi anımsatan sarı tonları da beyaz aydınlatmalara göre çok daha sıcak olacağından yoga esnasında tercih edilmesi daha iyi olacaktır.

Koku Önemlidir

Yoga yaptığınız odada Hindistan atmosferi yaratmak için kendinizin oluşturabileceğini kuru baharat ve çiçek karışımlarından ya da kokulu mumlardan, tütsülerden ve aromatik yağlardan faydalanabilirsiniz. Kendinizin oluşturduğu bu yoga alanı beyninizde güzel duygular uyandırmalıdır. Bu kaliteli bir meditasyon için son derece zaruridir. Kendi başınıza yarattığınız bu oda düzenli bir şekilde ayarlanmalıdır. Eğer meditatif olmanızı kolaylaştıracaksa hafif bir müzik de huzur veren bir atmosfer yaratmak için iyi olabilir.

eTaşın ekibi olarak sizler için Yoga odası nasıl dizayn edilir? sorusuna ışık tutan çalışmamızı yaptık. Umarız faydalı olmuştur. eTaşın hizmetlerinden yararlanarak hızlı, güvenilir ve kolayca nakliyat işleminizi tamamlayabilirsiniz, daha fazlası için takipte kalın!

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Yorum
İsminizi girin

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Selçuk Açık Sultangazi Ev Taşıma
Saadet B. Açık Ulus Ev Taşıma
Asuman Açık Kurtköy Ev Taşıma
Ali Faruk K. Açık Zekeriyaköy Ev Taşıma
Şeyma Y. Açık Yeşilköy Ev Taşıma
Azad Açık Göktürk Ev Taşıma
Kubilay A. Açık Levazım Ev Taşıma
Arya Açık Florya Ev Taşıma
Ahmet Açık Acıbadem Ev Taşıma
Sanem Hanım Açık Ispartakule EvTaşıma
Yağmur Açık Yeşilköy Ev Taşıma
Aslan Açık Acıbadem Ev Taşıma
Ahmet Açık Levazım Ev Taşıma
Ayse Açık Esentepe Ev Taşıma
Fiyat Teklifi Al