Ana SayfaBiliyor Muydunuz?Taşınma Ve Kira Yardımı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Taşınma Ve Kira Yardımı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

2012 yılında 6306 sayılı kanun ile birlikte Türkiye’de kentsel dönüşüm başlamıştır. Kentsel dönüşümün amacı deprem riski bulunan bölgelerdeki evleri depreme dayanıklı hale getirmektir. Devletin kararı ile riskli bulunan bölge ya da evde yaşayan kişilerle anlaşma sağlanarak bölgede çalışmalar başlar. Bu esnada ev sahipleri evlerinden çıkarak başka bir evde kiracı olarak yaşamaya başlar. Kentsel dönüşüm yapılan yerdeki ev sahipleri ve kiracıların mağdur olmaması için devlet taşınma yardımı ve kira desteği ödemesi sağlamaktadır. Bu yardım ile devlet evlerinden çıkarak başka bir evde kiracı olarak yaşamaya başlayan kişilerin kiralarını ödemekte zorluk çekmemesini amaçlanmıştır. Böylelikle devlet tarafından kira ve taşınma masraflarına destek olunur.

Taşınma Yardımı ve Kira Desteği Ödemesi Alabilme Şartları

Kira ödemek aile bütçesinin büyük bir kısmını kapsayabilmektedir. Bu sebepten evinden çıkarılıp başka bir evde kira ödemek kimsenin hoşlanacağı bir durum olmayacaktır. Devlet bu mağduriyeti gidermek amacı ile yurtdaşlarına yardımcı olmaktadır. Peki taşınma yardımına kimler başvurabilir? Kentsel dönüşüm ile ev ya da iş yeri yenilenecek olan kişiler bu yardıma başvurabilir. 6306 sayılı kanun çerçevesinde anlaşma ile tahliye edilen kiracılar bu yardımdan faydalanabilir. Taşınma yardımı ve kira desteği ödemesi alabilme şartları tamamlandığı takdirde kişiler belgelerini hazırlayıp başvurarak talepte bulunurlar.

Kira desteği ödeneği başvuru

Taşınma Yardımı ve Kira Desteği Ödemesi Başvuru Süreci

Kentsel dönüşüm sebebiyle evlerinden çıkıp kirada oturacak kişiler taşınma yardımına başvururlar. Peki taşınma yardımı ve kira desteği ödemesi başvuru süreci nasıl işlemektedir? Kentsel dönüşümde evi olan herkes bu yardıma başvurabilmektedir. Tahliye kararı verildikten sonra bir sene içinde başvuru için gerekli belgelerin tamamlanıp dilekçe verilmesi gerekmektedir. Dilekçe Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müdürlüklerine ya da belediye birimlerine teslim edilir. Gösterilmesi gereken belgelerden bazıları ise şu şekildedir: nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi, riskli bir bölgede ikamet edildiğini gösteren ve inceleme ekibi tarafından yazılan yazının fotokopisi, nüfus kayıt örneği ve riskli bölge ikametine dair açık adres belirten son üç aya ait faturalardan en az biri. Belgeler ile ilgili detaylı bilgilere Türkiye Cumhuriyeti Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan ulaşılabilir.

Taşınma Yardımı ve Kira Desteği Ödemesi Ne Kadar

Devlet tarafından kentsel dönüşümde evi olan kiracılara sağlanan taşınma yardımı ve kira desteği ödemesi ile ilgili en çok merak edilenlerden biri de taşınma yardımı ve kira desteği ödemesi ne kadar olduğudur. 2021 yılında bu desteğin ücreti artmıştır. Rakam şehirlere göre değişiklik göstermektedir. Ev sahiplerine destek ödemesi yapılırken kentsel dönüşüme verilen yerde kiracı olarak oturan kişilere ise 2.300 TL’ye kadar destek olunmaktadır.

İLGİLİ İÇERİKLER

CEVAP VER

Yorum
İsminizi girin

İlginizi Çekebilir

Fiyat Teklifi Al