Ana SayfaBiliyor Muydunuz?Taşınmak İçin Kolileme Nasıl Yapılır?

Taşınmak İçin Kolileme Nasıl Yapılır?

Taşınmayı planlıyorsanız bir ay önceden yavaş yavaş evi toplamaya başlamanızı öneriyoruz. Çünkü biliyoruz ki taşınmak çok sık gerçekleştirilen bir tecrübe değildir. İnternette yapılan bir araştırma verilerine göre ortalama 5 yılda bir taşınıyoruz. Bu da bir önceki tecrübeyi yaşayalı uzun bir süre olduğunu bizlere gösteriyor. Bir önceki taşınmada uyguladığımız güzel teknikleri bile unutmuş olabiliriz. Tüm bu gerekçeler bize taşınmadan önce biraz araştırma yapıp internette paylaşılan ve bulduğumuz en iyi ev toplama tekniklerini incelememiz gerektiğini söylüyor.

Taşınmadan önce Koli Biriktirmeye Başlayın

Taşınmaya karar verdikten sonra artık bundan sonra çevrenize başka bir göz ile bakmanızı öneriyoruz. Kimsenin işine yaramayacağını düşündüğü koliler, beyaz eşya paketlenmesi için kullanılan straforlar sizin oldukça işinize yarayacaktır.

Market, beyaz eşya ve mobilya satan mağazalardan koli ve paketleme malzemesi isteyebilirsiniz. Özellikle de beyaz eşya ve mobilya mağazalarını es geçmeyin çok iyi paketleme malzemelerini buralarda rahatlıkla bulabilirsiniz. Ben ilk şehirlerarası evden eve nakliyat işim için paketleme malzemesi aradığım esnada beyaz eşya mağazasının kapı önüne koyduğu büyük koli ve beyaz eşya straforlarını alıp buzdolabı ve çamaşır makinesini eve nasıl geldiyse öyle paketlemiştim.

Eğer buralardan ücretsiz koli bulma imkânınız yoksa artık her ilçede bulunan ambalaj ürünleri satan bir dükkâna uğrayabilirsiniz. Buralardan balonlu naylon ve koli satın alabilirsiniz. İkinci seçeneğiniz ise internetten bu ürünleri sipariş etmek olabilir tercih sizin…

İyi Yerleşim ile Gereksiz Eşyalardan Kurtulun



Yeni evinize götürmek istemediğiniz gereksiz eşyaları belirlemeye başlamalısınız. Gerçekten ihtiyaç duymadığınız ve kullanmayacağınız eşyaları bağışlayın, satın veya atabilirsiniz. Bu sebeple daha az eşyayı paketlemek ve taşımak durumunda kalırsınız. Bu işe başladığınız zaman evden torbalarla fazlalık çıkacağını siz de göreceksiniz.

Bu eşyalara karar verirken de yeni evinizi de göz önünde bulundurun, eğer daha küçük bir eve taşınacaksanız bazı eşyalarınız yeni evde kendine yer bulamayabilir. Bu olasılığı da dikkate almanızı mutlaka öneriyoruz.

Paketlemeyi Planlamaya Başlayın

  • Paketlemeye başlarken sık sık kullanmadığınız eşyaları öncelik olarak kolilere doldurmaya başlayın.
  •  Paketlemeye sırayla başlayın.
  • Her oda için farklı bir planınız olsun.
  • Hazırladığınız koliler hangi odaya ait ise o odanın bir köşesine dizebilirsiniz.
  •  Paketleme sıralamasını bu şekilde yapabilirisiniz. Ancak herkesin kendi planını hazırlaması her zaman için daha doğru olacaktır.

Paketlemeye hangi eşyalardan başlamalı?

1- Değerli eşya, nakit ve değerli evraklar
2- Kitap, biblo ve tablolar
3- Gümüşlük içleri ve çekmeceler
5- Çarşaf ve diğer ev tekstilleri
6- Kışlık veya yazlık giysiler ve ayakkabılar
7- Az kullanılan mutfak eşyaları
8- Mutfak elektronik eşyaları
9- Taşınma günü ise kalan mutfak eşyaları ve sık kullanılan giysiler paketlenir

İLGİLİ İÇERİKLER

CEVAP VER

Yorum
İsminizi girin

İlginizi Çekebilir

Fiyat Teklifi Al