Cuma, Mart 29, 2024
Ana SayfaBiliyor Muydunuz?Şehirlerarası Nakliye İzni Hakkında Her Şey

Şehirlerarası Nakliye İzni Hakkında Her Şey

Şehirlerarası taşınma izni işlemleri E-devlet üzerinden şehirlerarası taşınma izni başvurusu yapılarak izin aldıktan sonra kolayca şehirlerarası evden eve nakliyat hizmeti gerçekleştirebilirsiniz.

Şehirlerarası Ev Taşıma

Özel sektör veya kamu kurumlarında çalışıyorsanız nakliyat işlemlerini gerçekleştirebilmeniz için ev taşıma izni alma hakkınız vardır. Bu iznin, tüm çalışanlara tanınan bir hak olduğunu belirtelim. İş yerinizdeki gerekli işlemlerden sonra ev taşıma izninizi rahatlıkla alabilirsiniz.

Taşınmak için İzin İşlemleri

Taşınma izni alınmadan önce, insan kaynaklarına, taşınmak istediğiniz günün bir iki gün öncesinden haber vermektense işinizi sağlama alarak bir hafta öncesinden bildirmeniz sizin faydanıza olur. Talebinizi sözlü veya yazılı olarak yapabilirsiniz. Sözlü olarak talepte bulunmanız işleri biraz daha hızlandırabilir.

Dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta da İş Kanunu’nun 4857 sayılı 25. maddesinin 2. bendidir. Eğer iş yerinize haber vermeyip işe en az iki gün gitmezseniz, çalıştığınız yer iş akdinizi sonlandırabilme yetkisine sahiptir. Bundan dolayı izin girişi yaptığınızdan mutlaka emin olmalısınız. Bu konu hakkında ayrıntılı bilgilere insan kaynakları biriminden ulaşabilirsiniz.

Ev Taşıma İzni İçin Önerilerimiz

Daha önce de bahsettiğimiz gibi taşınma izninizi en az bir hafta evvel yöneticinize bildirmelisiniz. Bu konuda size ekstra bir tavsiyemiz var. Ev taşıma izninizi pazartesi ya da cuma günü alarak hafta sonu ile birleştirebilirsiniz. Böylece ev taşımanız için 1-2 gününüz olması yerine 4 gününüz olmuş olur. Bu 4 günü de çok iyi değerlendirebilirsiniz. İşlerinizi gün gün ayırıp parçalı olarak halledebilirsiniz. Ne kadar çok gününüz olursa bir o kadar çok iş yapabilir ve işlerinizi hızlı bir şekilde bitirirsiniz.

Taşınırken Karşınıza Çıkabilecek Bazı Zorluklar

Taşınmanız için ihtiyacınız olan zaman bildiğiniz üzere çok fazla değildir. Bu yüzden de kısa bir zaman içinde çok fazla işi halletmeniz gerekir. Bunun için size taşınmadan önce bir liste yapmanızı öneriyoruz. Bir kâğıda veya bilgisayarınızdaki, telefonunuzdaki bir not defterine yapmanız gerekenleri kısaca yazabilirsiniz.

İlk olarak iyi ve çok da pahalıya kaçmayan bir evden eve nakliyat firması ile anlaşmanız gerekiyor. Anlaşmayı sağladınız, taşınma iznini aldınız, şimdi sıra işe koyulma zamanına geldi. Eşyalarınızı kolilere sağlamca koymanız ve mutlaka bantlamanız gerekiyor. Eşyalarınıza herhangi bir zarar gelmesini istemezsiniz. Bunun için size en uygun kolileri bulmanız çok önemli. Taşıma firması ne kadar dikkatli olursa olsun sağlam olmayan bir koli, taşınma işini tam olarak kurtaramaz. Bir yandan da yeni evinize taşımayacağınız, kullanılmayacak eşyaları ayırabilirsiniz. Bunlardan geri dönüşebilecek olanlar varsa mutlaka geri dönüşüm kutusuna; bağışlayabilecekleriniz varsa da bağış yapan kurumlara yollayabilirsiniz.

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Yorum
İsminizi girin

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Selçuk Açık Sultangazi Ev Taşıma
Saadet B. Açık Ulus Ev Taşıma
Asuman Açık Kurtköy Ev Taşıma
Ali Faruk K. Açık Zekeriyaköy Ev Taşıma
Şeyma Y. Açık Yeşilköy Ev Taşıma
Azad Açık Göktürk Ev Taşıma
Kubilay A. Açık Levazım Ev Taşıma
Arya Açık Florya Ev Taşıma
Ahmet Açık Acıbadem Ev Taşıma
Sanem Hanım Açık Ispartakule EvTaşıma
Yağmur Açık Yeşilköy Ev Taşıma
Aslan Açık Acıbadem Ev Taşıma
Ahmet Açık Levazım Ev Taşıma
Ayse Açık Esentepe Ev Taşıma
Fiyat Teklifi Al