Ana SayfaBiliyor Muydunuz?Sigara Dumanı Kokan Ev Nasıl Temizlenir?

Sigara Dumanı Kokan Ev Nasıl Temizlenir?

Titiz ev hanımları için büyük bir dert olan ‘Sigara dumanı kokan ev nasıl temizlenir?’ sorusu, küçük ipuçları takip edildiği takdirde kolay bir şekilde çözümlenebilir. Sigara içmeyenler için büyük bir sorun olan bu koku olmayan kokular, bazen adeta bir kabus haline gelmektedir.

Bazı durumlarda perdeden odanın içine, kıyafetlerden dolap içine kadar sinen bu kötü koku, ortamın havalandırılması halinde bile çıkmayabilir. Peki, bunun için en etkili çözüm nedir? Cevabı içeriğimizde…,

Sigara Dumanı Kokan Ev Nasıl Temizlenir?

Sigara kokusunun en büyük özelliği yüzeylere kolay sinmesi ve uzun süre ortamda kalmasıdır. Bu yüzden sigara içmeyenler için son derece rahatsız edici olan bu koku türü bazen bir çok yol denense de başarılı sonuç vermez. Özellikle kapalı alanlarda çıkarılması kabus haline gelen bu problem, bazı pratik yöntemler eşliğinde ortadan kaldırılabilir.

Kahvenin Cazibesi

Kahvenin kırk yıl hatırı olduğu gibi kokusu da oldukça hoştur. Sadece ufak bir parçası bile istenmeyen her türlü kokunun giderilmesinde kurtarıcı vazifesi gören öğütülmüş kahve çekirdekleri, bulunduğu ortama aromatik ve hoş bir koku yarar.

Sabah erken saatlerde yataktan çıkmak istemeyenler için kusursuz bir uyarıcı olan kahve, minik poşetler içine koyularak evin farklı yerlerine kokusu için asılabilir.

Sigara kokan ev ya da iş yerlerinde belli yerlere kahve koymak ortamın güzel kokmasına ve pis kokunun ortadan kalkmasına yardımcı olacaktır. Aynı zamanda buzdolabı içine sinen yemek kokularının giderilmesinde de gayet etkili olan bu yöntem, kahve sevenleri mutlu edecektir.

Elma Sirkesi Her Derde Deva
Evet, kabul ederiz ki kokusu herkesin favorisi olmayabilir. Ancak bu onun bir kurtarıcı olduğu gerçeğini değiştirmez. Sırf koku bastırmasıyla değil hijyen açısında da oldukça etkilidir. Tek yapmanız gereken bir su bardağının içine;

  • 1 paket kabartma tozu
  • Bardağın yarısına kadar elma sirkesi eklemeniz olacaktır

Bu işlemi yaparken dikkatli olmanız gerekir çünkü kabartma tozu reaksiyona girerek köpürüp taşabilir. Bu nedenden ötürü bu işlemi yavaş hareketlerle ve dikkatlice yapmanız daha sağlıklı olacaktır. Oluşturduğunuz bu karışımı sigara içilen ortamlarda yüksek bir dolap üzerine yerleştirmeniz yeterli olacaktır. Havaya yükselen sigara kokusunu hızla emen bu karışım, zaman içinde buharlaşmakta ve sağlığız için bir tehdit oluşturmamaktadır.

Eğer bu formül sizin için olumlu sonuç verirse evinizin temizliği ve kötü kokuların giderilmesinde bu yöntemi düzenli aralıklarla tekrarlayabilirsiniz.

Bu tarif ortalama 1 hafta boyunca etkili olmaktadır. Karışımın etkisi sigara içilen evin odalarının boyutuna göre farklılıklar gösterebilir.

Kül Tablası Temizliğini İhmal Etmeyin
Eğer evde yoğun bir şekilde sigara tüketimi varsa kül tablalarının düzenli olarak dökülmesi ve iç kısmının da bu iş için ayrılmış bir süngerle yıkanması lazımdır. Bunun için sirke, limon, çamaşır suyu kullanabilirsiniz.

Ayrıca bir diğer yöntem ise doğadan gelen yardımı kabul etmek olabilir. Özellikle kış mevsiminde tüketilen narenciyeler ocak üzerinde yakılarak ortamın havası tazelenebilir. Bunun için yapmanız gereken yenecek olan meyvelerin kabuklarının biriktirilmesi olacaktır.

eTaşın ekibi olarak sizler için ‘Sigara Dumanı Kokan Ev Nasıl Temizlenir?’ adlı konuya ışık tutan çalışmamızı yaptık. Umarız faydalı olmuştur. eTaşın hizmetlerinden yararlanarak hızlı, güvenilir ve kolayca nakliyat işleminizi tamamlayabilirsiniz, daha fazlası için takipte kalın!

İLGİLİ İÇERİKLER

CEVAP VER

Yorum
İsminizi girin

İlginizi Çekebilir

Fiyat Teklifi Al