Ana SayfaBiliyor Muydunuz?Prefabrik Ev Nedir?

Prefabrik Ev Nedir?

Kısaca çelik konstrüksiyon evler olarak fabrikada üretilen ve belirlenen arazi üzerine yerleştiren evlere prefabrik ev denmektedir. Biraz daha özetlemek gerekirse bu tarz evler belirli bir plan dahilinde fabrikada üretilen ve tüm parçaların önceden belirlenen arazi üzerinde bir araya getirilmesiyle oluşan bir yapı türüdür. Son derece portatif olan bu hazır evler, arazi ve arsa koşullarına göre üretildiğinden talebe bağlı olarak metrekare oranları değişiklik göstermektedir. Hazır ev projeleri, her türlü arazi yapısına uyumludurlar. Bu evler duvar, kapı ve diğer parçalarının fabrikasyon şekilde üretilip daha sonrasında evin monte edileceği arazi üzerinde yerleştirmesiyle yaşam alanına dönüşürler. Ayrıca bu modellerin bir diğer avantajı ise kullanılan malzemeden ötürü kolay temizlenebilme imkanı sunar. 

Prefabrik Evler Kaç Para?

Kentlerde yükselen ev fiyatları insanları yeni yaşam alanı alternatifine itmeye başlamıştır. Bu nedenden ötürü gerek ekonomik olmaları gerek modüle edilebilir olmaları nedeni ile bu estetik ve sevimli evler popüler olmaya başlamıştır.
 
Prefabrik ev fiyatları, 2021 yılı sonu itibariyle 77.000 TL’den başlamaktadır. Diğer prefabrik ev çeşitleri ve özellikle de çelik evler fiyatları bakımından evin modeli, büyüklüğü ve malzemesine göre farklılıklar göstermektedir. Dört mevsim içinde yaşayabilme imkanı sunan prefabrik evler, ekonomik fiyatlarıyla çoğu kişinin tercihi haline gelmiştir. Bir çok firma arsa kiralayarak ya da satın alarak özellikle bütçesi şehir içinde ev alamayanlar için prefabrik ev projeleri üretmektedir.

Prefabrik Ev Kaç Yıl Dayanır, Ömrü Ne Kadar?

Prefabrik evlerin ortalama ömürleri genel olarak 40-50 yıldır. Ayrıca, değer kaybetme oranı çok düşük olduğu için rahatlıkla satılabilir, kiralanabilir. Bu tarz evler ayrıca işyeri, ofis, şantiye, WC, soyunma odası, umumi mekân yapıları, imalathane, depo, spor salonu, tesis gibi birçok amaca yönelik de üretilmektedir. Evlerin tasarımları, üretim öncesinde değişikliğe ve ilavelere açıktır.
 
Bir çok insan prefabrik ev almadan önce prefabrik ev dezavantajlarını araştırmaktadır. Prefabrik evlerin belki de en büyük dezavantajı, kullanım ömürleridir. Kısacası prefabrik ev ömrü betonarme evlere göre daha kısadır ancak kullanılan malzemelerin kalitesi ve sizin bakımına göstereceğiniz hassasiyetle bu sürenin daha uzun olması tamamen size bağlıdır.

Prefabrik Ev Sağlam Mı?

Bu evler bir kez kurulduktan sonra tekrar monte edilebilme özelliğine sahiptir. Bu nedenden ötürü yıpranma payları düşüktür. Tüm bunların en büyük avantajı bakım-yenileme masraflarını minimize etmesidir. Dolayısıyla, zaten genelde çelik, beton ve ahşaptan üretilen bu yapılar, oldukça sağlam yaşam alanlarıdır.

Prefabrik Ev Neyden Yapılıyor?

Prefabrik ev malzemeleri, kullanıcıların isteğine göre değişiklik göstermektedir. Prefabrik evler bağ evi, yayla evi, yazlık-kışlık ev, motel gibi farklı kullanım amaçlarıyla üretilir. Ayrıca bu tarz evler üretilirken en çok tercih edilen malzeme türü hafif çeliktir. Ancak tercihe göre ahşap ve beton da kullanılmaktadır.

İmarsız Arsaya Prefabrik Ev Yapılır Mı? Prefabrik Ev İmar İster Mi?

İmar Kanunu’nun 20. maddesinde yer alan hükme göre bu evler imar planına, yönetmelik hükümlerine, ruhsat ve eklerine uygun olarak yapılabilmektedir.

Prefabrik Eve Ruhsat Nasıl Alınır? Prefabrik Ev İçin Gereken İzinler Nelerdir?

İlk aşamada ruhsat başvuru dilekçesi alınmalıdır. Ayrıca alınacak izinlerde tapu ve imar durumu da belirtilmelidir. Bu işlemler için belediyeye başvuru yapmak yeterlidir. 

Prefabrik Ev Kaç Günde Yapılır?

İlk aşamada zemin betonu atılmasının hemen sonrası prefabrik ev kurulumuna başlanır. Prefabrik evin metrekaresine ve planına göre bu süre 2 günden 2 haftaya kadar sürebilmektedir. Kabaca bir hesapla tüm işlemler ortalama bir ay gibi bir süre içerisinde tamamlanır.

Prefabrik Evlerin Yapım Aşaması Nasıldır?

Prefabrik ev yapımı süreçleri, genelde evler bir katlı ya da iki katlı (dublex) şeklinde ilerler. Kullanıcının tercihine göre metrekaresi farklılık gösteren bu evler, geniş, küçük ve kalabalık ailelere göre türlere ayrılır. Tasarım olarak da son derece estetik olan prefabrik evler, doğa ile içe yaşama için de idealdir. Prefabrik evlerin kullanıcılarına sağlamış olduğu en büyük avantajlardan biri kolay kurulabilir olmasıdır. Ayrıca fabrikadan tüm detayları ile hazır çıkan modüler parçalar, usta, tesisat, müteahhit, boyacı gibi ekstra maliyet kalemlerine ihtiyaç duymadığı için ekonomiktir. Prefabrik ev içi normal apartman dairelerinden farksızdır ve her tarz mobilya ile kolayca dekore edilebilmektedir.

Prefabrik Ev Nasıl Isınır?

Bu tür evler genelde doğalgaz, güneş enerjisi, klima, elektrik sobası, yağlı soba ile ısıtılabilmektedir. Isınma konusunda herhangi bir sorun yaşanmaması bu tarz evlerin son derece kullanışlı kılmaktadır.

Neden Prefabrik Ev Almalısınız?

Prefabrik evler diğer üretim modellerine kıyasla daha ekonomik ve hızlı üretilen binalar olarak bilinmektedir. Pratik ve kısa sürede montajı yapılan bu modeller ihtiyaç halinde yeniden sökülüp başka bir yere taşınabilmektedir.

eTaşın ekibi olarak sizler için ‘Prefabrik Ev Nedir?’ konusuna ışık tutan çalışmamızı yaptık. Eğer taşınma planınız varsa, öncesinde bu içeriğimize de göz atmanızı tavsiye ederiz. Umarız faydalı olmuştur. eTaşın hizmetlerinden yararlanarak hızlı, güvenilir ve kolayca nakliyat işleminizi tamamlayabilirsiniz, daha fazlası için takipte kalın!

İLGİLİ İÇERİKLER

CEVAP VER

Yorum
İsminizi girin

İlginizi Çekebilir

Fiyat Teklifi Al