Ana SayfaBiliyor Muydunuz?Dublex Eve Taşınmayı Düşünenler İçin Faydalı Bilgiler

Dublex Eve Taşınmayı Düşünenler İçin Faydalı Bilgiler

Genellikle geniş ailelerin tercih ettiği, bahçesi ya da terası bulunan iki katlı evler dublex evlerdir. Çoğunlukla apartmanların en üst katında ya da müstakil olarak kullanılan bu dublex evler genellikle içinde merdiven olan iki katlı yapılardır. Birçok çeşidi bulunan dublex evler;

  • Çatı dublex,
  • Ara kat dublex,
  • Bahçe dublex, olarak inşa edilir.

Dublex evlerin ilk katında çoğunlukla salon ve mutfak bulunur. İkinci katında ise çocuk odaları ve yatak odaları mevcuttur. Metrekare olarak küçük olan dublex evler daha çok ara kat ya da çatı dublex modelleridir. Ters dublex adı verilen evler ise apartmanların en alt katında bulunur ve genellikle bahçeli yapılardır.

Dublex Evlerin Avantajları

Dublex diye tabir edilen bu iki katlı evler, alan genişliği ve bulunduğu konum itibari ile oldukça karlıdır. Tek katlı evleri bekâr ya da kalabalık olmayan aileler tercih ederken dublex evler çoçuklu ailelerin kullanımına daha uygundur. Bahçeli ve müstakil dublex evlerin garaj gibi alternatifleri olduğu için konfor bakımından daha avantajlıdır.

İki katlı olması nedeni ile dublex evlerde yaşayanlar misafir ağırlamakta sıkıntı çekmez. Ayrıca kalabalık olmayan kullanıcı için dublex evler hem yaşam alanı hem ofis olarak kullanılabileceği için ek gelir imkânı da sunmaktadır. Her iki katta mutfak veya banyo bulunan dublex evler ise sıradan dublex evlere kıyasla daha kullanışlı ve en fazla tercih edilen evlerdir.

Dublex Evlerin Dezavantajları

Dublex evlerin avantajları olduğu gibi dezavantajları da bulunmaktadır. Örneğin dublex evlerin ısıtma sistemi normal evler gibi olsa da alan büyük olduğu için daha fazla enerji gerekebilir. Ancak dublex gibi büyük evleri ısıtmanın pratik bir çözüm olarak iyi bir yalıtım yaptırmak faydalı olacaktır. Dublex evlerin dezavantajlarından biride küçük çocuğu olan aileler için sorun olan merdivenlerdir.

Küçük ve hareketli çocukların merdivenlerden düşme ve yuvarlanma riskine karşı merdivenlerin başlama ve bitme noktasına pratik bir kapı yapılması sorunu çözecektir. Genellikle çatı dublekslerde görülen çatı sorunu dublex evlerin bir başka dezavantajıdır. Ancak çatının akmaması için her yıl yapılan düzenli bakım çatı sorunun çözümüne yeterli olacaktır. 

İLGİLİ İÇERİKLER

CEVAP VER

Yorum
İsminizi girin

İlginizi Çekebilir

Fiyat Teklifi Al