Ana SayfaTaşınma ÖnerileriPratik Taşınma Önerileri

Pratik Taşınma Önerileri

Ev taşıma tavsiyeleri, yeni bir eve taşınırken yol gösterici olmaktadır. Yeni bir şehre taşınırken ya da yeni bir eve taşınırken hepimiz ne kadar zorlu bir süreçten geçeceğimizi az çok tahmin ederiz. Taşınma telaşı tatlı bir telaş olsa da aynı zamanda bir o kadar da zor bir süreçtir. Daha taşınma aşamasındayken nasıl ve ne zaman taşınacağım her şeyi yetiştirebilecek miyim düşüncesi ile strese gireriz.

Ev Taşıma Tavsiyeleri İçin Püf Noktalar

Ev taşıma tavsiyeleri konusunda belirli püf noktalar vardır. Taşınmak herkesin daha önceden edinebileceği bir tecrübe değildir. Daha önceden edinen kötü bir tecrübeyi de pratik ev taşıma tavsiyeleri ile düzeltmek mümkün. Taşınmak için size vereceğimin püf nokta ve pratik tavsiyeler ile taşınmanın düşündüğünüz kadar zor ve meşakkatli bir süreç olmadığını göreceksiniz. İşte bu pratik tavsiyeler şu şekildedir;

  • Liste hazırlamak
  • Taşıma Planının yapılması
  • Nakliyat firması ile ayrıntılı olarak konuşmak

Şimdi de tüm bunları ayrıntılı olarak inceleyelim.

Ev Taşıma İçin Liste Hazırlamak

Yeni taşınacağınız ev için hazırlık yaparken öncelikle gerekli olan şeylerin listesini hazırlamalısınız. Yeni evinizde de kullanabileceğiniz ve size lazım olacak eşyaları belirleyin ve bu doğrultuda kendinize bir liste hazırlayın. Böylece sadece gerekli olan eşyaları alacaksınız ve taşınma anında fazla eşyalardan kurtulmuş olacaksınız. Kullanmadığınız ve fazlalık olan eşyalarınızı atabilir, bağışlayabilir ya da ikinci el olarak satabilirsiniz. Eşyaları azaltmak taşınırken size ve nakliyat firmasındaki çalışanlara da kolaylık sağlayacaktır. Taşınacak eşyaların listesini tam ne doğru bir şekilde tuttuğunuzda nakliyat firmalarından aldığınız fiyat net olacaktır ve değişim göstermeyecektir. Taşınma anında eşyalar nakliyat arabasına yüklenirken ve taşındıktan sonra tüm eşyaların tam olup olmadığının kontrolü bu liste ile daha kolay olacaktır.

Taşınma Planı Hazırlamak

Taşınmanın karmaşıklığı nedeni ile oluşacak stresi azaltmak için kendinize bir taşınma planı hazırlayın. Taşınma planında taşınmadan önce, taşınma anında ve taşınma sonrasındaki aşamaları yazarak kendinizi buna hazırlayabilir ve psikolojik olarak kendinizi rahatlatabilirsiniz. Taşınma planı ile oluşan sorunları anında fark edip bu sorunlara müdahale edebilirsiniz. Hazırladığınız taşınma planında olması gerekenler;

  • Net olarak bir taşınma tarihi belirleyin.
  • Hangi nakliye firması ile taşınacağınızı belirleyin.
  • Kullanacağınız koli, baloncuklu naylon gibi ambalaj malzemelerini hazırlayın.
  • Taşınacağınız evin su, elektrik ve gaz aboneliklerini yapın.
  • Taşınırken yanınıza hangi eşyaları alacağınızı belirleyin.
  • Taşınırken eşyaların evde hangi odada, nerede duracağını belirleyin.
  • Taşınılacak evde kaba bir temizlik yapın.
  • Taşındığınız evden geride hiçbir eşyanızı bırakmadığınıza emin olun.

Nakliyat Firması İle Her Konuda Ayrıntılı Olarak Konuşmak

Taşınma anında size yardım edecek nakliyat firması ile her konuda konuşun. Nakliyat firması sizin taşınacak eşyalarınızı, taşınacağınız binanın girişini, evin kaçıncı katta olduğunu,varsa asansörünü, evin sokağını fotoğraflı ve detaylı olarak bilmelidir. Böylece taşınma anında oluşabilecek sorunları en aza indirgemiş olursunuz. Ayrıca nakliyat firmasına verdiğiniz her yanlış bilgi bir sıkıntı yaratacağı için bu size fazla para olarak geri yansıyacaktır. Nakliyat firması taşınma aşamasında hangi görevleri üstlenecek bunları önceden konuşup belirleyin. Çoğu nakliyat firması klima sökme, uydu sökme duvar delme gibi işlemleri yapmaz. Ayrıca taşınma anında oluşabilecek sorunlar için firma ile konuşup anlaştığınız her şeyi yazılı bir resmi belge haline getirin.

İLGİLİ İÇERİKLER

CEVAP VER

Yorum
İsminizi girin

İlginizi Çekebilir

Fiyat Teklifi Al