Cuma, Mart 29, 2024
Ana SayfaBiliyor Muydunuz?Nostaljik Ev Dekorasyonu

Nostaljik Ev Dekorasyonu

Son dönemlerde vintage olarak da bilinen nostaljik ev dekorasyonu stil sahibi evlerin olmazsa olmazı haline gelmeye başlamıştır. İngiltere kökenli bu akım, genelde eskinin zerafetini modern çizgilerle buluşturma amacı taşımaktadır. Nostaljik ev dekorasyonu, diğer trendlerden farklı bir kategoride ele alınmalıdır çünkü herkesin yaşamı farklı olduğu gibi herkesin nostaljik eşyası da farklıdır. Dolayısı ile her eski eşyanın ayrı bir hikayesi vardır…

Nostaljik Ev Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Vintage dekorasyon yani nostaljik ev dekorasyonu son dönemlerde bir trend halini almıştır. Vintage Türçe kelime anlamı ile bir dönemi temsil eden, bir dönem oldukça popüler olmuş olan objeleri ifade etmektedir. Nostaljik dekorasyonun asıl amacı yeni ve eski objelerin bir bütünlük içerisinde kullanılması ve ortaya son derece samimi, güzel ve şık bir görüntülerin çıkması adına ayarlamalar yapılmasıdır.

Vintage dekorasyon nostaljinin fazlasıyla yaşatıldığı bir dekorasyon tipi olmakla beraber her geçen gün de bunu uygulayanların sayısı çoğalmaktadır. Vintage ya da nostaljik dekorasyonda kullanılan mobilya ve eşyalar eski günlerimizin ruhunu canlı tutar nitelikte olduğu için ortaya çıkan görüntü nostaljik yapısı ile dikkat çekerken kaliteli sonuçlara imza atmak gayet olasıdır. Ortaya çıkan estetik görüntü paha biçilemez olacaktır.

Kısacası bu modellemeye eklektik stil ya da karışık dekorasyon olarak denebilir. Bu türde asıl amaç ise eski ve yeniyi bir arada kullanırken sanatsal bir görüntü yakalamaktır. Evlerine vintage dokunuş getirmek isteyenlerin sıklıka tercih ettiği bu stilde, antika birkaç objeyi alıp, bunların yanında çok sırıtmayacağı modern dizayna sahip mobilyalar ile kombin ederek ortaya bir sanat eseri çıkarmak temel hedeftir. Eskiyle yeninin buluşması bazı evlere gerçekten çok yakışmaktadır. Özellikle Victorian dönem bir ev görüntüsü yakalamak isteyenlerin tercih ettiği nostaljik ev dekorasyonu, fotoğraf tutkunları için de doğal bir set görevi görür.

Eğer siz de evinizde nostaljik esintiler yakalamayı planlıyorsanız, öncelikle mutlaka kendi hikâyenizden yola çıkmalısınız. Ancak evinizden nostaljik eşyaya sahip değilseniz üzülmeyin, mutlaka değerli hatıralara sahipsinizdir. Bu durumda bu hatırlarınızı yansıtan eşyaları, dekoratif ürünleri ikinci el ya da vintage ürünler satan mağazalarda bulabilirsiniz.

Nostaljik eşyalar için ikinci el eşya satan vintage store ya da antikacıları gezdiğinizde hem dekorasyon stilinize uygun obje ya da eşyaları bulabilir, hem de zamanda romantik bir yolculuğa çıkabilirsiniz. Ya da aşağıda verdiğimiz fikirlerden faydalanıp, tarzınızı belirleyebilirsiniz;

Mesela fotoğraftaki gibi akustik bir gramofon tek başına bile evinizde nostaljik bir esinti yaratmaya yeter.

Döküm soba ya da şömine evinize sıcacık bir hava katarken sizi nostaljik bir geziye de çıkartabilir.

Evet artık TV anlayışı epey farklı. Ancak eski tüplü bir televizyonu ya da ahşap bir radyo alarak evinize çok estetik ve şık bir hava katabilirsiniz. Ayrıca, bu ürünlerin sadece dekoratif amaçla üretilen versiyonlarını da kolaylıkla bulabilirsiniz.

eTaşın ekibi olarak sizler için nostaljik ev dekorasyonu konusuna ışık tutan çalışmamızı yaptık. Umarız faydalı olmuştur. eTaşın hizmetlerinden yararlanarak hızlı, güvenilir ve kolayca nakliyat işleminizi tamamlayabilirsiniz, daha fazlası için takipte kalın!

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Yorum
İsminizi girin

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Selçuk Açık Sultangazi Ev Taşıma
Saadet B. Açık Ulus Ev Taşıma
Asuman Açık Kurtköy Ev Taşıma
Ali Faruk K. Açık Zekeriyaköy Ev Taşıma
Şeyma Y. Açık Yeşilköy Ev Taşıma
Azad Açık Göktürk Ev Taşıma
Kubilay A. Açık Levazım Ev Taşıma
Arya Açık Florya Ev Taşıma
Ahmet Açık Acıbadem Ev Taşıma
Sanem Hanım Açık Ispartakule EvTaşıma
Yağmur Açık Yeşilköy Ev Taşıma
Aslan Açık Acıbadem Ev Taşıma
Ahmet Açık Levazım Ev Taşıma
Ayse Açık Esentepe Ev Taşıma
Fiyat Teklifi Al