Ana SayfaBiliyor Muydunuz?Kış Aylarında Evden Eve Nakliyat Hakkında Bilgiler

Kış Aylarında Evden Eve Nakliyat Hakkında Bilgiler

Kış aylarında taşınmanın, yaz aylarına göre birçok avantajı vardır. Kışın taşınma daha ucuzdur ve gün seçiminde de daha esnek davranabilirsiniz. Çünkü isteğiniz herhangi bir gün için nakliyat firmaları çoğunlukla müsait olacaktır. Kışın dikkat etmeniz gereken en önemli noktalardan biri hava durumudur taşınma gününü seçerken hava durumuna dikkate ederek yağışın olmadığı bir günü seçebilirsiniz. Bu sayede taşınmayı kolaylaştırabilirsiniz. İşte kışın taşınırken dikkat etmeniz gereken önemli noktalar. Günümüzde profesyonel evden eve taşımacılık ekipleri tarafınca sunulan çok sayıda farklı evden eve taşımacılık hizmeti bulunuyor. Taşımacılık firmaları bütün yıl boyunca yadsınamaz bir şekilde faydalı olsa da, kış aylarında kesin bir zorunluluktur. Kış mevsiminde her şeyi bir evden diğerine taşımanıza yardımcı olan deneyimli bir ekibe sahip olmanız, stres seviyenizi önemli ölçüde azaltacaktır.

Taşınma günü seçimi

 Gün için karar verirken referans noktanız hava durumu olmalı diye belirtmiştim. Meteoroloji hava tahminlerinde çok başarılı ve neredeyse yağışın başlayacağı saati bile tahmin edebiliyor. Böylece yağışın olmadığı bir tarih seçerek kış havalarının olumsuzluklarına yakalanmadan evden eve nakliyat sürecinizi tamamlayabilirsiniz.

Yeni evin ısınması

Yeni evin ısıtılması için gerekli şartları yerine getirmeyi unutmayın. Doğal gaz kullanılıyorsa taşınmadan önce doğal gaz aboneliğini yapmalısınız. Eğer soba kurulması gerekiyor ise de soba için yakacak temin edin. Isınma problemini hemen çözemiyor iseniz elektrikli ısıtıcılar da sizin için en iyi çözüm olacaktır. 

Nakliyat aracında kar lastikleri olduğunu kontrol edin

Kullandığınız nakliyat aracında veya hizmet aldığınız nakliyat firmasının aracındaki lastiklerinin kar lastiği olmasına dikkat etmelisiniz. Aksi halde polis kontrolünde araç tespit edilirse eşyanızı başka araca devretme ya da eşyanızın geç gelmesi gibi durumlarla karşılaşabilirsiniz. Kar lastiklerinin kullanılıp kullanılmadığını kolaylıkla tespit edebilirsiniz. Kar lastiklerin üzerinde kar tanesi kabartması bulunur ve M+S işaretleri vardır.

Gecikmeler için hazırlıklı olun

 Özellikle şehirlerarası evden eve nakliyat yaparken yollardaki olumsuzluklara karşı hazırlıklı olmalısınız. Eşyanın teslim tarihinde gecikmeler yaşanabilir. Bu sebeple geceyi evinizde geçirmeyecekmiş gibi bir bavul hazırlayın. Geceyi geçirebileceğiniz muhtemel konaklama yerlerinden birinde rezervasyon yapabilirsiniz.

Bina girişlerini temizleyin:

 Nakliye aracının park edeceği yerleri ve bina girişlerini kar yığınlarından ve buzlanmalardan mutlaka temizleyin. Gerekirse taşıma elemanlarının eşyaları taşırken kullanacakları yollara tuz dökün. Bina girişlerindeki mermerler kar ve buz etkisiyle çok kaygan olur ve buraları temizleyerek olası kazaları önlemiş olursunuz.

İLGİLİ İÇERİKLER

CEVAP VER

Yorum
İsminizi girin

İlginizi Çekebilir

Fiyat Teklifi Al