Ana SayfaBiliyor Muydunuz?Kapalı Balkondan Kış Bahçesi Olur Mu?

Kapalı Balkondan Kış Bahçesi Olur Mu?

Evlerde ya da bahçelerde bulunan kapalı balkonların kış bahçesine çevirmek oldukça güzel bir yaşam alanı oluşturmak olacaktır. Kış bahçesine çevrilen balkonların oldukça yararı bulunmaktadır. Herkesin en rahat ettiği konum kuşkusuz evidir. Ev içerisinde kapalı balkon bulunuyor ise bu balkonu kış bahçesine çevirmek kendinize vereceğiniz ek bir huzur alanı olacaktır. Balkonu hem yaşanabilir bir hale getirecek hem de huzurlu bir ortam oluşturacaksınız. Kış aylarında evinizde sıkıldığınız zaman sanki dışarı çıkıyor hissi alabilmeniz çok yakın bir mesafenizde olacaktır.

Kış bahçesi oluşturmanız için öncelikle balkon masalar ve balkon sandalyeleri almalısınız. Bu masalar katlanabilir olması durumunda size hem pratiklik sağlayacak hem de ek bir alan sağlayacaktır. Mesela bir yemek yemek için balkonunuza çıktığınız da kendinize masanızı açabilir rahat bir şekilde yemek yedikten sonra masayı katlayıp küçük bir alana koyduğunuz zaman çok pratiklik sağlayacaktır. Özellikle bunu balkonu küçük olan kişiler muhakkak uygulamalıdır. Dışarıda ki yağışı huzurlu bir ortamdan izleyebilirsiniz. Hem de en rahat haliniz ile bunu gerçekleştirebilmek mümkün olacaktır.

Kış Bahçesi Dekorasyonu

Öncelikle balkonunuz küçük ise olabildiğince katlanabilir açılabilir eşyalar tercih etmelisiniz. Bu size alandan kazanç sağlayacaktır. Ayrıca bu şekilde eşyaları yalnızca kış bahçeniz de değil başka alanlarda da kullanabilirsiniz. Bu durumdan avantajlı ve pratik olacaktır. Minimal görünüm ile çok şık ve güzel bir ortam elde edebilirsiniz.

Kış Bahçesi İçin Dekoratif Eşyalar

Hasır örgülü koltuklar ya da minderler kullanmanız son zamanların popülerleri arasına girmenizi sağlayacaktır. Bu minderler kapalı balkonunuz da oluşturduğunuz ortama ev hissi verecek ve oldukça güzel gösterecektir. Her amaca ve kullanıma uygun bir mobilya haline de gelebilir. Bu tamamen sizin hayal gücünüz ile olabilecek bir durum. Seçiminiz ile balkonunuzu güzelleştirebilirsiniz.

Balkon Süslemeleri

Renkli led lambaları, değişik modellerden oluşturulmuş minderler, tavandan sarkıtılarak asılabilecek olan süs eşyaları, küçük masa dekorasyonları, puflar, özel yapılmış çiçekler ile balkonunuz oldukça sıcak bir görünü kazanacaktır. Ek olarak tablolar asabilir mumlar ile ışıklama yapabilirsiniz. kendi zevkinize hitap eden görünümü güzelleştirip ortamı sıcak bir hale getirecek malzemeleri kış bahçesini süslemek için kullanabilirsiniz.

Cam Balkon Dekorasyon

Cam balkon olarak adlandırılan balkonlar aslında kapalı balkonlardır. Bu balkonları dizayn edip istediğiniz gibi kullanabilirsiniz. İsterseniz oturma odası haline getirebilir isterseniz de kendinize bir kış bahçesi oluşturabilirsiniz. Tavan ve etraf kapalı olması durumunda istediğiniz cam modeli ile kusursuz kış bahçesi görünümü elde edebileceksiniz. Kışın kar ya da yağmur yağdığında bu camlar ile direkt olarak izleyebileceksiniz. Bu keyfi doyasıya yaşamak istiyorsanız bu şekilde tasarım yapabilecek bir balkonunuz da varsa beklememeli ve hemen bu kış bahçesinden yapmaya başlamalısınız. Kendinize huzurlu ortamlar yapmalı rahatlamalısınız.

Kapalı Balkon Duvar Dekorasyonu

Balkonunuzun her tarafı cam değil ise bir kısmı duvar olduğu anlamına gelmektedir. Kapatılan camlar ile uyumlu olabilecek duvarlar yapmanız oldukça hoş bir görünüm elde etmenizi sağlayacaktır. Duvarlar üzerinde kendinize ait küçük tasarımlar yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra farklı tablolar asabilir, posterler yapıştırabilir, sevdiğiniz fotoğraflarınızı beğendiğiniz çerçeveler ile duvara monte edebilirsiniz.  Duvarın yapısı da kış bahçesini oldukça farklı gösterecektir. Ahşap kullanabilir, tuğla , taş gibi görünümler ile güzel bir ortam oluşturabilirsiniz. Bu tarz modeller seviyorsanız uyumlu renkler eşliğinde kış bahçenize girdiğiniz de sizi boğmayacak aksine huzur verecek bir görünüm oluşturabilirsiniz. Tavan bulunuyor ise tavanı muhakkak cam yapmanızı öneririz.

Kış Bahçesi Peyzaj Tasarımları

Yalnızca kış bahçelerinde değil bitkiler her ortamda bir sıcaklık oluşturmaktadır. Bu ortamlardan bir tanesi de kış bahçesidir. Görünüm için oldukça önemli bir yeri vardır. yalnızca askı ya da saksı ile bitkileri muhafaza etmenize gerek yoktur. Peyzaj dekorasyonun da bitkiler için oldukça fazla görünüm çeşidi bulunmaktadır. Bunları araştırıp en çok hoşunuza gideni şık bir görüntü oluşturması için kış bahçenize koyabilirsiniz. Dış mekan da yetişen bitkilerden de seçebilirsiniz. Kocaman saksıların içerisinde yetişen farklı bitkileri de seçebilirsiniz. Dekorasyon tamamen size ait olmalıdır. zevkleriniz ile eş değer de bir balkon oluşturmalısınız. Burası da sizi kışın huzur ve sıcaklık ile karşılamalıdır.

İLGİLİ İÇERİKLER

CEVAP VER

Yorum
İsminizi girin

İlginizi Çekebilir

Fiyat Teklifi Al