Jüt Halı Nedir?

Jüt halı sevenlerin ve sevmeyenlerin bile dikkatini çeken uygun bir halıdır. Günümüz insanları evlerin dekorasyanuna çok önem vermektedir. Jüt halılar hemen hemen  her eve uyan ,hem doğallığı hem sadeliği hem de şıklığı arayanlar için uygun bir halıdır. Jüt halı ismini bitkisinden almıştır. Tropik bölgelerde yetişen, 2 ila 4 metre arasında yüksekliğe ulaşan tek yıllık lif bitkisidir. Jüt bitkisinin ana vatanı Doğu Hindistan’dır. Tekstil lifi elde etmek için yetiştirilir. Dünyada pamuktan sonra en çok üretilen liflerden biridir. İşte bu sebeple jüt halının özelliklerinden biri de doğada % 100 çözünebilir olduğu için doğa dostudur. Bu bitkinin birçok alanda kullanımı mevcuttur.

Jüt Halı Kullanımı

Jüt halı kullanımı oldukça rahat aynı zamanda çok şık görünen, birçok eve uygun bir halı çeşididir. Zor aşınan bu  halılar fazlası ile dayanıklıdır. Kokuyu emmeyen özelliği ile beğeni kazanmaktadır. Nemli ortamlarda kullanılmayan jüt halılar, salon gibi alanlarda rahatlıkla tercih edilmektedir. Boyanarak renklenen jüt iplikler, dekorasyonda egzotik ve etnik bir görünüm elde etmenize yardımcı olur. Moda olan bir şey almak isteriz genelde, herkes tarafından çok farklı yorumlanarak yeniden üretilir ve çok başka şeyler çıkar. Jüt halı da bunlardan biri. Sadece doğal tonu ile olan kahverengi ile tanıştık. Ve sadece kahverengi üretiliyordu. Şimdilerde ise farklı desenler ve stillerle karşımızda. Çok beğeniye sebep oldu. diğer halı tipleri çok kısa süre içerisinde yıpranırken jüt halı yıllar boyunca rahatlıkla kullanılabilir jüt halı hakkında diğer bir önemli bilgi ise evinde evcil hayvan besleyenleri yakından ilgilendiriyor çünkü evcil hayvanların kokusunu kesinlikle emmiyor ve hayvanlar tarafından çok sevilmektedir bu halı türünün kullanılmaması gereken tek ortam nemli yerlerdir bunun dışında her türlü yerde rahatlıkla jüt halı kullanılabilir.

Jüt Halı Nasıl Temizlenir?


Jüt halıların temizliği
için uzun uğraşlara girmeye, çeşitli yöntemlere başvurmanıza gerek kalmayacaktır. Nasıl ki “ her güzelliğin bir kusuru vardır “ derler. Jüt halının da dezavantajları var. Jüt halı temizliğinin detayları şu şekildedir;

  • Halıları yumuşak ve nemli bir bezle hafifçe silebilirsiniz.
  • Halıların rutin temizliği için her alana uygun elektrikli süpürgeleri kullanabilirsiniz.
  • Tamamen doğal bitkiden dokunan jüt halıların zaman zaman dökülme olasılığıyla karşı karşıya gelebilirsiniz, bu nedenle sıklıkla süpürmeniz gerekebilir.

Eğer evinizin zemini koyu renk ise bu halıların kendine ait bu doğal renkleri çok uyumlu görünecektir. Göze çok hitap eden, özellikle koyu renklerle çok güzel bir uyum sağlayan bu jüt halılar evinizin dekorasyonu ağırlıkla ceviz ve siyah renklerden oluşuyorsa renk geçişi sağlayabilir. 

İLGİLİ İÇERİKLER

CEVAP VER

Yorum
İsminizi girin

İlginizi Çekebilir

Fiyat Teklifi Al