Ana SayfaBiliyor Muydunuz?İş Hukukuna Göre Taşınma İzni Ve Detayları

İş Hukukuna Göre Taşınma İzni Ve Detayları

İster satın almış, ister kiralamış olun yeni bir eve taşınmanın telaşı, taşınma öncesi ve sonrası yapılacak işler öyle bir veya iki güne sığacak, hafta sonu içinde bitecek işlerden değildir.

Şöyle bir kabaca düşünecek olursak; eşyaların toplanması, paketlenmesi, elektrik, su, telefon gibi tüm faturalı aboneliklerin yeni adrese naklinin gerçekleşmesi, yeni evdeki eksiklerin tamamlanması ve ihtiyaç varsa tadilatının yapılması, taşınma, yerleşme gibi işler sıralanabilir. Okullarının değiştirilmesi gereken çocuklarınız da varsa durum ayrı bir hal alabiliyor. Daha önce taşınma deneyiminiz olduysa, bu süreçte hesap edilmeyen ve zaman alan pek çok uğraşılması gereken detayın çıktığını da tecrübe edinmişsinizdir. Eğer bir yandan çalışıyorsanız bütün bu işleri tamamlayabilmek için akla karayı seçer, iş yerinizle de bazı problem yaşayabilirsiniz.


Taşınma İzni Kullanabilir Misiniz ?

Peki, çalışanlar için bir taşınma izni yok mudur? Esasında İş Hukuku’nda ev taşıma izni olarak düzenlenmiş herhangi bir izin türü yer almıyor. Fakat 4857 Sayılı İş Kanunu’nun 55/j maddesine göre ücretli ya da talebinize bağlı olmak üzere ücretsiz izin kullanmanız mümkün.
4857 Sayılı İş Kanunu’nda izin uygulaması hakkında; İş Yasası’nın 55/j maddesi işverence verilecek diğer izinleri kanun kapsamına almaktadır. Buna göre işverence gerek hizmet sözleşmesi gerekse toplu sözleşme ile kararlaştırılacak (taşınma, doğum için erkeğe verilen izin gibi) durumlarda da işçinin izne gönderilmesi gerekli kılınmıştır. Bu durumda işçinin tüm aylık ücret ve diğer mali haklarından kesintisiz faydalandırılmaya devam edilmesi de öngörülmüştür.
Bu sebeple işvereniniz ile durumunuzu paylaşarak izin kullanmayı talep edebilirsiniz. En azından iş saatleri içinde resmi kurumlarda yapılması gereken tüm işler ve tamamlanması gereken eksiklerle rahatlıkla ilgilenebilir ve yeni evinize gönül rahatlığı ile zaman ayırıp dilediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz. Eğer taşınıyorsanız Perşembe, Cuma ya da Pazartesi günü izin alabilirseniz en ideal tercih olacaktır. Hatta İzin gününüzü hafta sonu ile birleştirerek daha rahat bir taşınma süreci geçirebilir ve kendinize zaman ayırabilirsiniz.

İLGİLİ İÇERİKLER

CEVAP VER

Yorum
İsminizi girin

İlginizi Çekebilir

Fiyat Teklifi Al