Cuma, Mart 29, 2024
Ana SayfaBiliyor Muydunuz?Hayvan Taşımacılığı Ve Avrupa Sözleşmesi Hakkında Her Şey

Hayvan Taşımacılığı Ve Avrupa Sözleşmesi Hakkında Her Şey

Avrupa Konseyine üye imzacı Devletler, Avrupa Konseyinin amacının, ortak miraslarını teşkil eden ülkü ve ilkeleri korumak ve gerçekleştirmek için üyeleri arasında daha yakın bir birlik sağlamak olduğunu göz önünde tutarak, hayvanlara iyi muamele edilmesinin uluslararası hayvan nakliyatı gerekleri ile bağdaştırılabileceğine kani olarak, nakliyat sırasında hayvanları, mümkün olduğu kadar eziyetten korumak arzusu ile harekete geçerek bu konuda, hayvanların uluslararası nakliyatına ilişkin ortak hükümler kabulü yoluyla gelişme kaydedilebileceğini düşünerek, Aşağıdaki hususlarda anlaşmışlardır:

  • Akit Taraflardan her biri, bu Sözleşmenin uluslararası hayvan nakliyatını düzenleyen hükümlerini uygulayacaktır.
  •  İşbu Sözleşmedeki «Uluslararası nakliyat» tabirinden, sınır trafiği hariç sınır geçmeyi gerektiren her türlü sevkiyat kastedilmektedir.
  •  Nakliyatın bu sözleşme hükümlerine uygun olup olmadığına, hayvan sevkini gerçekleştiren ülkenin yetkili makamları, karar vereceklerdir. Bununla beraber, hayvan gönderilen ülke veya yol üzerindeki ülkeler nakliyatın sözleşme hükümlerine uygunluğuna itiraz edebilirler. Ancak, hayvanların iyiliği için mutlaka gerekmedikçe, sevkiyat durdurulamaz.
  • Akit Taraflardan her biri, grevlerin veya diğer önceden kestirilemeyen durumların ülkesinde bu sözleşme hükümlerinin tam uygulanmasını engellediği hallerde hayvanların maruz kalacakları eziyeti önlemek veya azaltmak için gerekli tedbirleri alacaktır’.

Genel hükümler:

1. Hayvanlar uluslararası nakliyat maksadı ile vasıtalara yüklenmeden önce, ihracatçı ülkenin yetkili bir veterineri tarafından, nakliyata elverişli olup olmadıkları hususunda muayene edilmelidirler. Bu sözleşmede yetkili veteriner tabiriyle kastedilen, ilgili merciler tarafından tayin edilmiş veterinerdir.

 2. Hayvanların yüklenmesi, yetkili bir veterinerin uygun göreceği şartlar neticesinde yürütülmelidir.

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Yorum
İsminizi girin

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Selçuk Açık Sultangazi Ev Taşıma
Saadet B. Açık Ulus Ev Taşıma
Asuman Açık Kurtköy Ev Taşıma
Ali Faruk K. Açık Zekeriyaköy Ev Taşıma
Şeyma Y. Açık Yeşilköy Ev Taşıma
Azad Açık Göktürk Ev Taşıma
Kubilay A. Açık Levazım Ev Taşıma
Arya Açık Florya Ev Taşıma
Ahmet Açık Acıbadem Ev Taşıma
Sanem Hanım Açık Ispartakule EvTaşıma
Yağmur Açık Yeşilköy Ev Taşıma
Aslan Açık Acıbadem Ev Taşıma
Ahmet Açık Levazım Ev Taşıma
Ayse Açık Esentepe Ev Taşıma
Fiyat Teklifi Al