Ana SayfaBiliyor Muydunuz?Gardırop İçinde Daha Fazla Alan Yaratmak Mı İstiyorsun?

Gardırop İçinde Daha Fazla Alan Yaratmak Mı İstiyorsun?

Yeni bir eve veya daha önce aldığımız gardırobun küçük gelmeye başladığını anladığınızda Gardırop içinde alan yaratmak fikrine hayır demeyeceksiniz! Yazlık giysiler, kışlık giysiler, montlar, kazaklar, tişörtler, pantolonlar ve daha birçok kıyafetimiz dolaplardan taşınca bu sefer daha çok endişelenebiliriz. Eşyaları koyacak yer olmaması her zaman bizi rahatsız eden sorunlardan biri olsa da bazı temel yöntemler uygulayarak mevcut gardıropta daha fazla alan oluşturabilir ve eşyalarınızı daha verimli yerleştirebilirsiniz. Katlama yöntemlerinden kemer askılarına, ekstra raylardan çoraplara kadar birçok basit yerden tasarruf sağlayan teknikte adım adım size rehberlik edeceğiz.

Gardırop İçinde Alan Yaratmak: Kıyafet Katlama Yöntemleri

Gardırop içinde alan yaratmak için öncelikle kıyafetlerinizi nasıl katlamanız gerektiğini öğrenmelisiniz. Özellikle dolaptaki çekmeceler için, kıyafetleri rulo haline getirirseniz normal zamanlardan daha fazla kıyafet koyabileceğinizi göreceksiniz. Bu sırada dikkat etmeniz gereken bir diğer önemli nokta ise ütü gerektirmeyen kıyafetleri katlamak için bu yöntemi kullanmaktır. Rulo halindeki çamaşırları ütülemek daha fazla zaman alacaktır. Çünkü daha fazla kırışacağı için ütü yapmak istediğinizde daha çok zaman ayırmak zorunda kalacaksınız. Bu nedenle ütü gerektirmeyen kıyafetleri rulo şeklinde çekmeceye koyarak tüm eşyaları kolayca görebilir, istediğiniz kıyafetleri çıkardığınızda çekmecenin düzenini bozmazsınız.

Kemer-Şal ve Eşarplar İçin Askılık Koyun

Gardırop içinde alan yaratmak için diğer yöntem kemer, şal ve eşart için çözüm üretmektir. Küçük bir detay gibi görünse de gardırobunuzu işgal eden en önemli parçalardan bazıları kemer, şal ve eşarplardır. Gardırobunuza sık sık kemer, şal ve eşarp koyuyorsanız, yer bakımından tasarruf edebilirsiniz. Perdeleri ve duş perdelerinin tutturulması için kullanılan plastik halkaları satın alın. Böylelikle kemer, eşarp ve şalların 7-8 tanesini tek bir askılıkta toplamanız mümkün olur. Oluşturulacak olan askının her halkasına atkı veya kemer asabilirsiniz. Bu çözüm ile düzenli olarak dolaba yerleştirilemeyeceği için sürekli düşen kemer ve eşarplarla uğraşmak zorunda kalmayacak, kendinize alan yaratacaksınız.

Ekstra Raf Oluşturun!

Dolapta yer tasarrufu sağlayabilecek en önemli kısım ekstra raflar ve raylardır. Kullandığınız gardırop modeline göre ek askı çubukları seçebileceğiniz için daha fazla askı kullanabilir ve parça sayısını artırabilirsiniz. Ayrıca gardırobun geniş veya uzun saklama alanına raflar ekleyerek yerden tasarruf edebilirsiniz. Peki bu rafları nereden satın alabilirsiniz? Özellikle yapı marketten belirlediğiniz ölçülerde raf satın alabilir, dolap içerisine yerleştirebilirsiniz. Ayrıca herhangi bir inşaat pazarından ray satın alabilir ve bunları kendiniz kolayca monte edebilirsiniz. Ancak bir yapı marketten alışveriş yaptıktan sonra bu parçaları evinize getirmenin zor olduğunu düşünüyorsanız ve montaj süreciyle uğraşmak istemiyorsanız ETasin’in profesyonel ekibi her zaman yanınızda! ETasin satın aldığınız ürünleri aynı gün içerisinde istediğiniz yere kargolayacaktır. ETasin müşterilerine sabit fiyat garantisi, profesyonel nakliye ve hasar garantisi sunar. Tüm nakliye işlemleriniz tek tuşla ve bir telefon görüşmesi ile tamamlanabilir!

Çekme Halkalar

Gardırop içinde alan yaratmak fikirlerinden bir diğeri de çekme halkalardır. Günlük hayatta kullanılan kola açma halkasını alan yaratmak için kullanabilirsiniz. Çekme deliğini bir askıya yerleştirin ve ardından çekiş deliğinin diğer ucuna başka bir askı bağlayın. Bu sayede gardırobunuza yer açmak için askı çubuğuna daha fazla eşya asabilirsiniz.

Mevsimi Olan Elbiseler Dolapta Dursun Diğerleri Valize!

Dolabınızda ne kadar yer açsanız da yeterli alan yaratamayacağınızı düşünüyorsanız başka yöntemler de mevcuttur. Öncelikle Gardırop içinde alan yaratmak problemi konusunda herkesin bu sorunu yaşadığından emin olabilirsiniz. Bu aşamada yapmanız gereken ilk şey kışlık ve yazlık eşyalarınızı veya sık kullanmadığınız kıyafetleri çantaya/valize koymaktır. Yer yoksa dolapta en az kullanılan yere koyun. Evinize eşya koyacak bir çantanız/valiziniz yoksa plastik poşetleri vakumlamayı da tercih edebilirsiniz. Plastik vakum poşetiniz varsa dolabınızda daha az yer kaplayacak ve içine koyduğunuz eşyalar dolapta nemlenmeyeceğinden dolayı daha iyi korunacaktır.

Gardıropun Tüm Alanlarını Verimli Kullanın

Gardırobunuzu en etkili şekilde kullanmak ve Gardırop içinde alan yaratmak tüyoları için eşyaları ve kıyafetleri yerleştirmeden önce bir plan yapmanız gerekir. Eşyalarınızı doğaçlama bir şekilde yerleştirmeye başlarsanız, dolabınızın kapasitesini büyük ölçüde sınırlayabilirsiniz. Gardırobunuzdaki tüm parçaları kullanabilmeniz için kıyafetlerinizi düzenli ve düzenli bir şekilde düzenleyin. Bu sayede dolabın en küçük parçalarını bile görebilir ve eşyalarınızı bu alanlara yerleştirebilirsiniz. Özellikle ellerinizle ulaşılması zor olan bölmelerden en iyi şekilde yararlanmak için, nadiren kullanılan eşyaları bu alanda saklama alanı olarak kullanabilirsiniz.

Zincir Askılık Kullanılması

Dolapta ekstra alan yaratabilecek bir diğer teknik ise zincir askılıktır. Askıları asmak için kullanılan uzun metal ve ahşap askılıkların yanı sıra zincir askılıklar da ekleyebilirsiniz. Bu zincirleri gevşetmek için gevşetin ve ardından giysinizin size bakan tarafına yerleştirin. Bu zincir askılara tişört, atkı, şort, kravat gibi hafif giysiler asabilirsiniz. Ayrıca birkaç gün içinde giymeyi planladığınız bir kombininizi zincir askılığa asarak hazırlayabilirsiniz. Bu yöntemi uygulayarak aradığınızı daha kolay bulabilir ve aynı zamanda gardırobunuzu daha düzenli hale getirebilirsiniz.

Birbirinden Farklı Renkte Askılıkların Kullanılması

Dolap alanından tasarruf etmenin en önemli ipuçlarından biri düzenli olmaktır. Dolapta yazlık ve kışlık kıyafetleri ayırdığımız gibi, mevsimlik elbiseler için de farklı renklerde askılar kullanmak dolapta düzeni sağlamak için işinizi kolaylaştırabilir. Mevsime göre farklı renklerde elbise askılarına giydirdiğinizde gardıropta istediğiniz kıyafetleri daha rahat bulabilirsiniz. Dolapta bulmak istediğiniz kıyafetleri nerede bulacağınızı bildiğiniz için çok fazla zaman ve enerji kaybından kurtulmuş olursunuz. Ayrıca Gardırop içinde alan yaratmak durumundan ziyade; farklı renklerde yapılmış askıları ile daha düzenli bir gardırobunuz olacaktır. Farklı renkteki elbise askılarının da ruh hali üzerinde olumlu bir etkisi olduğunu hatırlamakta fayda var! Yeni günü enerji ve motivasyon dolu kılmak için farklı renklerde askılar kullanmanızı öneririz.

İLGİLİ İÇERİKLER

CEVAP VER

Yorum
İsminizi girin

İlginizi Çekebilir

Fiyat Teklifi Al