Ana SayfaBiliyor Muydunuz?Neden Eşyaları Duvara Sabitlemeliyiz?

Neden Eşyaları Duvara Sabitlemeliyiz?

Kazalara karşı bazı Eşyaları duvara sabitlemek önemli bir noktadır. Evimiz aile hayatındaki günlük işlerimizi daha rahat ve pratik bir şekilde tamamlamamızı sağlar ve gerekli önlemler alınmadığı takdirde sizin ve aileniz için tehlike oluşturacaktır. Deprem gibi doğal afetleri önlemek için bazı projelerin düzeltilmesi gerekiyor. Özellikle ülkemizde deprem hattında depreme bağlı can kayıplarının çoğunun günlük ev eşyalarının insanların üzerine düştüğü zamanlarda meydana geldiği tespit edilmiştir. Eşyalarınızın üzerinize düşüp size zarar vermesini istemiyorsanız veya doğal afetlerden değerli eşyalarınız etkilenmiyorsa eşyalarınızı devrilmemesi için duvara sabbitlemeniz en doğru seçenek olacaktır.

Eşyaları Duvara Sabitlemek İçin Gerekli Koşullar

Eşyaları duvara sabitlemek en güvenli işlemlerden biridir. Bu konuda sadece doğal afetler sonucunda meydana gelebilecek hasarlar değil, aynı zamanda çocuklu evlerde de alınması gereken önlemlerdendir. Araştırmalara göre, aile kazaları nedeniyle çocukların ölümüne veya yaralanmasına neden olan çok fazla olay vardır. Bunun en önemli nedeni duvara sabitlenebilecek ağır nesnelerin duvara sabitlenmemesidir. Ev kazalarının büyük çoğunluğunu televizyon ve mobilya devirme kazaları oluşturmaktadır. Yapılan araştırmalarda elde edilen verilere göre televizyon kazalarından sonra çocukların en çok karşılaştığı kaza, yatak odasındaki tuvalet masasının devrilme kazasıdır. Birçoğumuz evdeki büyük kitaplıklar ve dolaplar için duvara sabitleme önlemleri alıyoruz. Ancak şifonyer gibi diğer ağır eşyalar genellikle atlanıyor. Çocuklar 2-3 yaşından itibaren tuvalet masasının çekmecelerini açarak tırmanmaya başladıklarında bu eşyalar kolaylıkla devrilebilir ve ciddi kazalara neden olabilir. Bu nedenle tuvalet masası veya benzeri bir eşya alırken mutlaka ürünü aldığınız yerden duvara sabitleme aparatını isteyin! Bu sayede evde meydana gelebilecek büyük kazaların önüne geçebilirsiniz.

Asılı Eşyaların Sabitlenmesi

Asılı eşyaları sabitlemek için en güvenilir ve pratik yol, onları çift taraflı bant veya teller ile bağlamamaktır. Bu eşyaları sabitlemenin en güvenilir yolu duvara sabitlenmiş kancaları kullanmaktır. Bu şekilde duvara sabitlendiğinde, eşyanın düşmesini ve tehlike oluşturmasını önlemek için kanca sizi kurtulabilir. Çok sıkı güvenlik önlemleri almış olsanız da olası kazaları önlemek için uyuduğunuz yere veya kapıya asılı cisimler koymamanızı şiddetle tavsiye ederiz. Şiddetli bir deprem anında ya da belirli bir titreşimde bu öğeler de güvenlik önlemlerinizi aşabilir ve yaralanmalara neden olabilir. Bu nedenle, önleme düzeyini iyileştirmek her zaman sizin yararınızadır.

Ev Kazalarının Önüne Geçen Firmalar

Bazı nakliye firmaları, ev kazalarının farkında değildir. Bu nedenle bu konuda özel eğitim almış bir nakliye firması ile anlaşmanız en doğrusu olacaktır. Bunun yanı sıra yukarıda da bahsedildiği gibi mobilya firmalarından duvara sabitleme aparatı istemeyi mutlaka ihmal etmeyin. Eşyalarınızı duvara sabitlediğiniz zaman görünmeyen kazaların önüne geçebilirsiniz. Sadece çocuklar için değil, aynı zamanda yetişkinler de bu tür kazalara maruz kalabiliyor. Bunun yanı sıra evcil hayvanınız varsa bu durum da risk teşkil eder. Dolayısıyla hem kendi sağlığınız ve güvenliğiniz, hem de sevdiklerinizin sağlığı ve güvenliği için bu durumu mutlaka ciddiye almalısınız.

Raf Üzerinde Olan Eşyaların Güvenilir Bir Yere Konulması

Eşyaları duvara sabitlemek dışında raf üzerinde olan eşyaların da güvenilir bir yere konulmasını sağlamalısınız. Eğer vitrinleriniz sabitlenirse, vitrin raflarına koyduğunuz eşyalar da güvende olur. Raflara veya yüksek yerlere yerleştirilen televizyon, müzik seti, bilgisayar, vazo ve mikrodalga fırın gibi eşyalar ile vazo, biblo gibi manevi değeri yüksek küçük ve değerli eşyalar herhangi bir çarpma ile kolayca zarar görebilir veya size ve size zarar verebilir. . Bu tür eşyaların size zarar vermesini veya yaralanmasını önlemek için rafa kapalı bir braket yerleştirmenizi öneririz. Bu önlem ile deprem veya benzeri bir doğal afet meydana geldiğinde raftaki eşyaların düşmesini engelleyebilir, ayrıca raftaki eşyaların düşüp çocuklarınıza zarar vermesini önleyebilirsiniz. Korumalı bir gergi takma imkanınız yoksa, eşyaları rafa sabitlemek için çift taraflı bant kullanabilirsiniz. Bu sayede güvenlik önlemleri alarak kendinizi ve sevdiklerinizi koruyabilirsiniz.

Mobilyaları ve Beyaz Eşyaları Duvara Sabitlemek

Mobilya ve beyaz eşyalar, doğal afetler veya kazalarda düşebilir, sizin veya ailenizin ciddi şekilde yaralanmasına neden olabilir. Bu nedenle cam vitrin, kitaplık, dolap gibi uzun ve ağır nesnelerin duvara veya zemine sabitlenmesi gerekir. Evinizin durumuna ve mobilyaların konumuna göre köşebentler, L profiller ve alüminyum kornişler kullanılarak duvara veya zemine kolay ve sağlam bir şekilde sabitlenebilir. Öte yandan beyaz eşya hem çok ağır eşyalar hem de elektronik ürünler olduğu için kolayca zarar görüyor. Beyaz eşyaları sabitlemenin en iyi yolu, bu eşyaların ağırlığını taşıyabilecek geniş bir ağ kullanmaktır. Bu kayışları beyaz eşya ayaklarına sıkarak kolayca hareket etmesini engelleyebilirsiniz. Çünkü beyaz eşyaların arızalanması durumunda tamamen duvara sabitleme sizin için kullanışsız ve zahmetli bir iş olabilir. Dolapların içindeki eşyalar, dolap açılınca düşüp ailenize zarar verebilir. Ayrıca, dolaptaki eşyaların hareket etmesini ve devrilmesini engelleyebilecek keskin malzemelerin neden olduğu kesme yaralanmalarını önlemek için ahşap ve metal cıvatalar veya mekanik kilitler kullanmalısınız. Dolayısıyla bu sayede daha güvenli bir şekilde ev içinde hareket olanağı sağlayabilirsiniz.

İLGİLİ İÇERİKLER

CEVAP VER

Yorum
İsminizi girin

İlginizi Çekebilir

Fiyat Teklifi Al