Ana SayfaTaşınma ÖnerileriEv Taşıma Sırasında Yeni Evde Olması Gerekenler

Ev Taşıma Sırasında Yeni Evde Olması Gerekenler

Ev taşıma gününde yeni evde olmazsa olmazlar için belirli şartlar vardır. Bir düzenden başka bir düzene geçerken hem psikolojik olarak hem de fiziksel olarak belirli stresler yaşayabilirsin. İyi bir planlama sonucunda bu tür sorunların üstesinden gelebilirsiniz. Bu yüzden de öncelikle planlı olmanız gerektiğini unutmamalısınız. Hareket planına sahip olmak sizi daha az yoracak ve tam bir hareketi tamamlayacaktır. Bu nedenle Ev taşınmadan önce bir eşya listesi hazırlamalı ve yeni eve hangi eşyaları yerleştireceğinizi planlamalısınız. Bunun için kutuya bir numara veya isim verebilir, ayrıca yeni bir ev kurarken çok yorulmamak için listedeki hangi kutunun ne içerdiğini de yazabilirsiniz. Yeni bir eve taşındığınızda, ev için su, elektrik ve doğal gaz başvuruları da vardır. Bu nedenle yeni eve geldiğinizde taşınma ve yeniden yerleşim işlemlerine rahatlıkla devam edebilirsiniz. Dolayısıyla öncelikle bu başvuruları yapmanız sizin için daha doğru olacaktır.

Ev Taşıma Gününde Yeni Evde Olmazsa Olmazlar Nelerdir ve Neler Yapılmalıdır?

Yukarıda bahsedilen aşamaları uygulamak biraz zahmetli olabilir. Ev taşıma gününde yeni evde olmazsa olmazlar içerisinde olan bu planlamaları yaparken dikkatli olmalısınız. Bunun için belirli bir zaman ayırmalısınız. Ancak zaman ayırdıktan sonra her şeyin ne kadar kolay olduğunu görebilirsiniz. Yapmanız gereken işlemler aşağıda sıralanmıştır;

  • Abonelik işlemlerinin ya da abonelik taşıma işlemlerinin nasıl yapıldığına dair ön araştırma yapmalısınız.
  • Yeni evinizde su sisteminizi aktif hale getirmek için gerekli yerlere başvurmanız ve (varsa) su borcunuzu ödemeniz gerekmektedir.
  • Aynı işlemleri doğalgaz ve enerji sistemlerinde de yapmanız gerekecektir.
  • Taşınma gününde bu işlemleri gerçekleştirme fırsatınız ve zamanınız olmayabilir. Bu nedenle taşınmadan önce bu işlemleri yapmanız yeni evinizde sizi oldukça rahatlatacaktır.
  • Ayrıca yeni evin temizliğinin taşınmadan önce ve sonra yapılması gerekebilir.
  • Bir ev temizlik firmasından yardım alarak temizlikçi tutabilir veya temizliği kendiniz yapabilirsiniz.
  • Ancak bu işlemlerden önce yeni evde temizlik malzemeleri hazırlanmalıdır.
  • Taşınmadan önce temizlik alışverişi yapmak faydalı olabilir.
  • Eşyaları getirmeden önce yeni evinizi temizlemeniz önemlidir, bu temizlik süresini kısaltabilir ve eşyaları yerleştirirken temiz bir ortam sağlayabilir.
  • Nakliye kamyonundan yeni eve taşınma sürecinde eşyalar tekrar kirlense bile, genel temizliği zaten tamamlamış olduğunuz için kalan temizlik işi çok yorucu olmayacaktır.

Bunların Dışında Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Ev taşıma gününde yeni evde olmazsa olmazlar arasında yapmanız gereken uygulamalar henüz bitmedi. Sizin için hazırladığımız bu yazı yeni evinize taşınırken oldukça işinize yarayacak bilgilerdir. Taşınmadan önce yeni evinize gelmeniz, taşınmadan ve gelmeden önce koruyucu önlemleri almanız ve eşyaların yerleştirilmesini kolaylaştıracak prosedürleri tamamlamanız sizin için yararlıdır. Hangi odaya hangi eşyaları koyacağınızı planlamalısınız. Ayrıca bu işlem sırasında kurulacak öğelerin doğru bir şekilde kurulup kurulmadığını kontrol ettiğinizden emin olmalısınız. Nakliye görevlisi gittikten sonra diyelim ki yanlış bir uygulamanın sizi rahatsız edebileceğini fark ettiniz. Bu konuda hemen çözüm odaklı davranın ki daha sonra bu durum sizi yormasın. Önemli olan tüm taşıma ve montaj işlemi tamamlanana kadar herhangi bir ücret ödememenizdir. İş ertesi güne ertelendiğinde tüm işlemler tamamlandıktan sonra ödeme yapacağınızı beyan ederseniz mağdur olmanızı önleyebilirsiniz. Aksi takdirde, ödemeyi aldıktan sonraki gün kalan işi tamamlamak için gelmeyebilir veya özenle çalışmayabilirler.

Ev Taşımadan Önce Tadilat İşlemleri ve Nakliye Sonrası Kontrol

Taşınmadan önce yeni evin dekorasyon ve onarım işlerini mutlaka tamamlayın. Bu işlemlerin hepsi taşındıktan sonra yapılırsa temizlenmesi zor ve yapılması zor olacaktır. Bu nedenle yeni ev ile ilgili tüm dekorasyon sürecinin evden eve taşınmadan önce profesyonel bir ekip tarafından dikkatli bir şekilde ele alınması çok önemlidir. Nakliye şirketi tarafından paketlenmiş ürünler varsa, bu paketleri açmalı ve çalışan ayrılmadan önce herhangi bir hasar olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Bundan önce, ambalajlamadan önce dayanıklılığını kanıtlayan belgelerin elinizde olması için ambalajlamadan önce öğelerin fotoğraflarını çekmeniz gerekir.

Evi Taşırken Gerekli Hazırlıklar

Yeni bir eve taşındığınızda, çözülmesi gereken birçok sorun olacaktır. Bu sorunlarla uğraşırken, taşındıktan hemen sonra ne yapmayı planladığınızı unutabilirsiniz. Bu nedenle yeni eve taşınmadan önce zorluklarla karşılaşmamanız için bir ev taşıma çantası hazırlamak oldukça faydalıdır. Ev taşındıktan sonra yerleşim süreci daha uzun sürebilir. Bu süre, sahip olduğunuz eşyaların sayısı ve boyutuna göre değişiklik gösterebilir. Ancak bir çanta hazırlamak sizin için çok faydalıdır. İhtiyacınız olanı bulmak için tüm paketleri ve çantaları tek tek kontrol etmek yerine ana malzemeleri bir araya getirmek işinizi kolaylaştıracaktır. Çantanın içinde bulunması gerekenler;

  • Günlük atıştırmalıklar,
  • Temizlik için rahat giysiler,
  • El feneri,
  • Tuvalet kağıdı ve benzeri eşyalar

taşıma çantasına yerleştirilebilir. Bu nedenle, taşındıktan sonra yeni evinize yerleşme konusunda herhangi bir zorluk yaşamayacaksınız, ihtiyacınız olabilecek eşyalara kolayca ulaşabilecek ve taşınmanın keyfini doyasıya yaşayacaksınız. Bu konuda ayrıntılı bilgiler almak için eTasin size gerekli desteği verecek ve kaliteli taşımacılığın keyfini çıkarabileceksiniz.

İLGİLİ İÇERİKLER

CEVAP VER

Yorum
İsminizi girin

İlginizi Çekebilir

Fiyat Teklifi Al