Ana SayfaBiliyor Muydunuz?Antre Nasıl Dekore Edilir?

Antre Nasıl Dekore Edilir?

Antre dekorasyonu, ev dekorasyonunun en az düşünülen parçalarından biridir. Ancak insanların eve girdiklerinde ilk gördükleri ve bazen de tek gördükleri yer kapı ve fuayedir. Sizi ve misafirlerinizi kapınızda sıcak bir şekilde karşılamak ister misiniz? Modern, şık ve pratik bir girişi dekore etmek için aşağıdaki giriş dekorasyon fikirlerini kullanabilirsiniz.

Antre Dekorasyon Fikirleri

Antre dekorasyon fikirleri ele alındığında birçok mevcut dekorasyon durumları söz konusudur. Bunlar arasında;

  • Depolama seçeneklerinin değerlendirilmesi
  • Girişin kişiselleştirilmesi
  • Duvarlara sanat katılması
  • Oturma alanının eklenmesi
  • Stil halı ile dekorasyon yapmak
  • Farklı aydınlatmalar kullanmak
  • Duvar Kağıdı Kullanmak
  • Çiçek ve bitki türleri yerleştirmek
  • Kendi mobilyanızı yapmak
  • Antreye Ayna koymak

Depolama Seçeneklerinin Değerlendirilmesi

Öncelikle lobi alanının kullanım önceliğini belirlemelisiniz. Zaten bir gömme dolabınız varsa, oldukça şanslısınız. Ne yazık ki, çoğu evde vestiyer veya portmanto için yeterli alan yoktur. Ancak, mevcut alandan en iyi şekilde yararlanmak en iyisidir. Dışarı çıkarken yanınıza almanız gereken ayakkabı, çanta, mont, şemsiye ve diğer eşyaları koyabileceğiniz bir yeriniz olmalıdır. Bu nedenle depolama alternatiflerini iyi değerlendirmelisiniz.

Örneğin, giriş alanının uygun ölçülerinde fonksiyonel bir dolap sistemi kurabilirsiniz. Ya da giriş alanına bazı hazır dolap, şifonyer ve rafları en uygun şekilde yerleştirebilirsiniz. Şık konsollar, duvar rafları ve askılar, dar ve dar bir koridor oluşturmaya yetiyor.

Ayakkabı ve çantaları saklamak için hasır sepetler veya kutular kullanabilirsiniz. Önemli olan temiz ve düzenli bir ön hol tasarlamaktır. Bunu yaparken tütsü çubukları, mumlar ve bazı dekoratif aksesuarlar için yer bırakmayı unutmayın.

Girişin Kişiselleştirilmesi

Eve ilk girdiğinizde sizi neyle karşılamak istersiniz? Duvardaki hoş geldiniz mesajı mı, ailenizin fotoğrafı mı, mis kokulu çiçekler mi yoksa rahat bir oturma köşesi mi? Kalıbın ötesine geçin ve evinizin fuayesini sizi yansıtan detaylarla süsleyin. İşlevsellik önemlidir, ancak kendinize ve misafirlerinize sıcak bir karşılama da fena olmaz. Örneğin, bir seyahat tutkunuysanız, seyahat anılarınızı sergilemek için bu köşeyi kullanabilirsiniz. Bu nedenle misafirleriniz kapıdan girer girmez sizi tanımlayan evinizi de oldukça seveceklerdir.

Oturma Alanının Eklenmesi

Her giriş holü koltukları ayıracak kadar geniş değildir. Ama imkanınız varsa mutlaka bir oturma elemanı eklemelisiniz. Böylece siz ve misafirleriniz ayakkabılarınızı giyerken ve çıkarırken zorlanmayacaksınız. Ayrıca bu sayede şık ve çekici bir giriş holüne sahip olacaksınız. Banklar çok az yer kapladıkları için giriş tasarımında sıklıkla kullanılmaktadır. Yeriniz varsa şık bir iki kişilik kanepe veya vintage bir koltuk da kullanabilirsiniz. Yeriniz yoksa küçük bir puf veya tabure bile yeterlidir.

Antrenin Duvarına Sanat Katılması

Antre dekorasyonu fikirleri arasında antrenin duvarına sanatsal bir şeyler katılmasıdır. Ne kadar büyük ya da küçük olursa olsun, her kapı muhteşem bir duvar dekorasyonunu hak eder! Tablolar, fotoğraflar ve aynalarla harika bir karşılama duvarı tasarlayabilirsiniz. Bir galeri duvarı yapmak için büyük bir resim asabilir veya küçük resimler kullanabilirsiniz. Ya da ayna, tablo, askı ve duvar süslerinden kolajlar yapabilirsiniz.

Giriş duvar dekorasyonu için koyu renkler kullanmaktan ve kendinden emin bir tasarım yapmaktan korkmayın. Evinizin girişi, farklı şeyler denemek için mükemmel bir alandır. İsterseniz tüm duvarı koyu, kendinden emin bir renge, hatta kırmızıya boyayabilirsiniz. Burada çok fazla zaman geçirmeyeceğiniz için bunaltıcı olmayacaktır. Özgürce çalışabileceğiniz bu alanda içinizdeki sanatçıyı serbest bırakın!

Stil Halı İle Dekorasyon Yapmak

Fuaye alanını tanımlamak için halı veya kilim kullanın. Açık bir evde yaşıyorsanız ve duvarlı koridor yoksa evin girişini vurgulamanız gerekir. Bunun için çift taraflı kitaplık veya sehpa kullanabilirsiniz. Alternatif olarak, giriş alanını tanımlamak için doğru şekil ve boyutta kilim veya halı da kullanabilirsiniz. Örneğin dış mekan kullanımına uygun ve yoğun trafiğe dayanıklı halılar veya eskitme halılar bu tür alanlarda kullanılabilir.

Farklı Aydınlatmalar Kullanmak

Antre dekorasyonu için özel aydınlatma gerekir. Bunun için şık avizeler veya sarkıt çeşitleri kullanabilirsiniz. Tavan aydınlatması yoksa zemin lambası, masa lambası veya duvar lambası da kullanılabilir. Pratik lamba, dekorasyon stiline ve tasarımına bağlıdır. Örneğin bir konsolunuz varsa dekoratif abajur kullanabilirsiniz. Bir duvar aynanız varsa, her iki tarafa da çıkartmalar ekleyebilirsiniz. Ayrıca farklı aydınlatma elemanlarını bir arada kullanabilirsiniz. Küçük bir alanda nasıl bu kadar çok ışık olduğundan bahsetmiyorum bile! Aydınlatma elemanları dekorasyonun önemli bir parçasıdır ve tasarım üzerinde büyük etkisi vardır.

Çiçek ve Bitkileri Antrenize Koyun

Yemyeşil bitkiler veya rengarenk çiçeklerle giriş holünüze enerji vermeye ne dersiniz? Kapıdan içeri girer girmez rengarenk ve mis kokulu vazolarla dolu bir vazo görmek güzel olmaz mıydı? Hiçbir zaman modası geçmeyen  şey ise her yeri çiçek ve bitkilerle süslemektir. Buna antreler de dahildir. Karanlık bir fuayeniz varsa çok fazla ışık gerektirmeyen bitkileri tercih edebilir ya da yapay bitkiler kullanabilirsiniz. Çekici bir giriş holü oluşturmak için duvara asma asabilir ve cam kaplar kullanabilirsiniz.

Antreye Ayna Koymak

Giriş dekorasyonu denilince akla ilk olarak ayna gelir. Ayna, ister mekanı ferah göstermek, ister evden çıkmadan önce kendinize son kez bakmak için koridor dekorasyonunda vazgeçilmez bir detaydır. Peki aynayı nereye koyacağını biliyor musunuz? Aynayı ışığı karşılayan duvara (pencereye bakan) asarak salonun daha aydınlık ve ferah görünmesini sağlayabilirsiniz. Fenk Shui’ye göre, kapının karşı tarafına bir ayna yerleştirmek evin enerji akışını kesecektir. Bu nedenle kapının yanına yerleştirilmesi tavsiye edilir.

Aynanın konumu kadar şekli de önemlidir. Devasa boy aynasını duvara dayayabilir, tüm duvarı aynayla kaplayabilir veya ikonik çerçeveli dekoratif aynayı duvara asabilirsiniz. Yeter ki dekorasyon tarzınıza uygun olsun.

Kendi Mobilyanızı Yapmak

Koridor için asla mobilya almanıza gerek yok! Her evin giriş holünün büyüklüğü ve şekli farklı olduğu için koridora uygun mobilya bulmak zordur. Farklı mobilyaları eşleştirmek, hatta kendiniz yaparsanız en iyisidir. Örneğin, evde eski bir şifonyeri veya tuvalet masasını boyayabilir ve yeniden kullanabilirsiniz. Montları duvar askılarına veya taban askılarına asabilir, ayakkabı ve çantaları kutu, sepet ve ahşap kutularda saklayabilirsiniz. Kısacası vestiyer veya portmanto nasıl bir mekana uyum sağlıyorsa o şekilde çalışabilir ve tarzınızı yansıtabilirsiniz.

Duvar Kağıdı Kullanmak

Antre dekorasyonu tasarlamanın en pratik ve etkili yolu duvar kağıdı kullanmaktır. Girişte görmeyi beklemedikleri çekici ve etkileyici duvar kağıtları ile misafirlerinizi şaşırtın! Giriş, risk alabileceğiniz ve tamamen özgür olabileceğiniz bir alandır. İddialı ya da karmaşık tasarımlar sizi rahatsız etmeyecek çünkü burada oturup vakit geçirmeyeceksiniz. Daha da önemlisi, insanların bir gülümsemeyle içeri girmesine izin veriyorsunuz. Örneğin duvarları büyük çiçeklerle, siyah beyaz bir aile portresi veya üç boyutlu bir manzara ile kaplayabilirsiniz.

İLGİLİ İÇERİKLER

CEVAP VER

Yorum
İsminizi girin

İlginizi Çekebilir

Fiyat Teklifi Al