Cuma, Mart 29, 2024
Ana SayfaBiliyor Muydunuz?Dekorasyon Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Dekorasyon Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Dekorasyon yaparken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir diye sorulduğunda bir çok kişinin aklına odanın büyüklüğü ve mobilyalar gelmektedir. Ancak ev dekorasyonu her ne kadar gayet kolay bir iş gibi dursa da kesinlikle uzmanlık gerektiren bir olay olduğunu rahatça söylemek gerekmektedir. Eğer siz de yaşam alanınızda bazı değişikliklere gitmek istiyorsanız bu içerikte bulunan bazı tavsiyelere göz atabilirsiniz.

Dekorasyon Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Aşırı Eşya Kullanmamaya Özen Gösterin

Gerek duvar dizaynı gerek odaların iç dekorasyonunu tasarlarken mümkün olduğunca fazla eşya kullanmamaya özen göstermeniz daha estetik bir görüntü yakalamak için son derece önemlidir. Bunun nedeni ise aşırı aksesuar ya da eşya kullanımı göz yorucu bir görünümün oluşmasına neden olacak olmasıdır. Bu yüzden elinizden geldiğince sadece işlevsel ya da az sayıda mobilya ve aksesuar tercih etmelisiniz. Böylece bu süreci daha ekonomik bir hale getirebilirsiniz.

Renkler İçinde Kaybolmayın!

Yaşam alanınız bir nevi sizin karakterinizi de yansıtmaktadır. Belki de bir çoğumuz bu yüzden canlı ve enerjik renkleri evinizde kullanmayı seviyor olabilir. Fakat bu uygulamayı yaparken muhakkak renk düzenine dikkat etmelidir. Eğer bu konuda özen göstermezseniz işlem sonunda evdeki mobilyalar, halılar, perdeler ve oda içerisinde kullandığınız aksesuarlar çok aşırı renkli olacak, bu da daha kalabalık ve estetik olmayan tezat bir görünüm oluşturacaktır. Bu yüzden elinizden geldiğince az sayıdaki rengi ve birbiri ile uyumlu olacak şekilde değerlendirerek dekorasyon yapmaya özen göstermeniz eviniz daha şık görünmesini sağlayacaktır.

Evinizdeki Ölü Alanları Kullanıma Açın

Özellikle bir çoğumuzun evinde bulunan kolonlar, köşeler ya da kapı çerçeveleri genellikle evlerde boş olarak duran ve kullanılmayan kör noktalardır. Fakat eğer yaşam alanlarınız çok büyük değilse evinizin her alanını doğru değerlendirmeye özen göstermeniz sizin için daha fonksiyonel hale gelmesine yardımcı olacaktır. Örneğin raf sistemleri ölü alan ya da kör nokta olarak tabir edilen yerlerin değerlendirilmesi için en ideal ve pratik çözümlerden biridir.

Doğru Mobilya Seçiminin Önemi

Eğer dekorasyon planınız içinde yaşam alanlarınızı sıfırdan yeni mobilyalar ile dizayn etmeyi arzu ediyorsanız ilk olarak bir kağıda yerleşim planı çizmeniz işleri daha kolay bir hale getirecektir. Öncelikli olarak hangi odaya ne tür bir mobilya yerleştireceğinize dair bir fikir edinirseniz mobilya alışverişinizde nokta atışı kararlar verebilirsiniz.

Bu konuda göz önünde bulundurulması gereken bir diğer detay ise mobilyaların ve kullanacağınız aksesuarların kullanacağınız odanın genişliği ve büyüklüğü ile orantılı olup olmadığına dikkat edilmesi gerektiğidir. Bu yöntemi göz önünde bulundurarak halı ve perde gibi tamamlayıcı ürünleri de bir bütünlük oluşturacak şekilde seçmelisiniz.

eTaşın ekibi olarak sizler için ‘Dekorasyon Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler’ adlı konuya ışık tutan çalışmamızı yaptık. Umarız faydalı olmuştur. eTaşın hizmetlerinden yararlanarak hızlı, güvenilir ve kolayca nakliyat işleminizi tamamlayabilirsiniz, daha fazlası için takipte kalın!

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Yorum
İsminizi girin

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Selçuk Açık Sultangazi Ev Taşıma
Saadet B. Açık Ulus Ev Taşıma
Asuman Açık Kurtköy Ev Taşıma
Ali Faruk K. Açık Zekeriyaköy Ev Taşıma
Şeyma Y. Açık Yeşilköy Ev Taşıma
Azad Açık Göktürk Ev Taşıma
Kubilay A. Açık Levazım Ev Taşıma
Arya Açık Florya Ev Taşıma
Ahmet Açık Acıbadem Ev Taşıma
Sanem Hanım Açık Ispartakule EvTaşıma
Yağmur Açık Yeşilköy Ev Taşıma
Aslan Açık Acıbadem Ev Taşıma
Ahmet Açık Levazım Ev Taşıma
Ayse Açık Esentepe Ev Taşıma
Fiyat Teklifi Al