Ana SayfaBiliyor Muydunuz?2022'de Nakliyat Fiyatları

2022’de Nakliyat Fiyatları

Evini taşıması gereken kişilerin aklına gelen ilk soru nakliye ücretleri ne kadar, olmaktadır. Fiyatların net sayısını hiçbir firma için internet üzerinden bulabilmeniz mümkün değildir. Bunun sebebinde de fiyatların belirlenmesinde pek çok değişken faktörün yer almasıdır. Bu faktörler her taşıma işleminde farklılık göstermektedir. Farklılık göstermesinden kaynaklı net fiyat verilmemektedir. Bu müşteri için de firma içinde doğru olmayacaktır. Fakat nakliye ücretleri nasıl belirlenir bunu hesaplayabiliriz. Bu da kişinin kafasında ortalama bir sayıya tekabül eder. Kendi bütçesini bu şekilde ayarlayabilir.

2022 Nakliye Ücretleri Nasıl Belirlenir?

Evden eve nakliye fiyatları belirlenirken bazı dikkat edilmesi gereken hususlar vardır. Verilen hizmetler ile fiyatlar eş değer gitmektedir. Temel nakliye hizmetlerinde nakliye ücreti belirlenirken bakılan noktalar şu şekildedir;

  • Eşya fazlalığı
  • Binadaki kat sayısı
  • Gidilecek olan mesafe
  • Asansörün kullanılması
  • Nakliye için gereken eleman sayısı
  • Kullanılacak olan ambalajlama malzemeleri

Eşya Fazlalığı Ve Eşyanın Büyüklüğü

Nakliye fiyatları belirlenirken etki eden en temel unsur eşya fazlalığı olmaktadır. Sebebi ise eşyanın fazlalığı ile paralel bir şekilde diğer hizmetlerin de artmasıdır. Eşya fazla olduğu durumda;

  • Büyük kamyon
  • Eleman sayısının fazla olması
  • Ambalaj malzemelerinin fazla olması
  • Akaryakıt miktarı (uzun mesafe ise)

Eşya fazlalığı ile artacaktır. Bundan dolayı eğer eşyanız fazla ise nakliye fiyatlarınız normal eşya sayısına göre biçilen fiyatla aynı olmayacaktır.

Binadaki Kat Sayısı

Kat sayısının artması ile nakliye ücreti de artacaktır.  Kat sayısı yüksek ise verilen hizmet asansörlü nakliye hizmeti olacaktır. Bu hizmetle de talep edilecek ücret artacaktır. Asansörlü araç taşımacılık söz konusu olduğunda nakliyeyi yapacak olan kamyonun yanında ek olarak bir tane daha araç gelmektedir. Bu şekilde eşyalar taşınır. Ek bir aracın gelmesi ek akaryakıt tüketimi ve ek personel hizmeti anlamına gelmektedir. Bunların hepsi de nakliye ücretinin artması anlamına gelmektedir.

Asansör Kullanılması

Eviniz yüksek katta ise ya da oturduğunuz veya oturacağınız binanın merdivenleri eşya taşımak için uygun değilse asansör kullanımı tercih edilmektedir. Nakliye yapılması için kullanılacak olan asansör başka bir kamyon ile birlikte gelir. Kamyon gelmesi ve bu kamyon ile ek personel gelmesi nakliye ücretine yansıma gösterecektir. Bundan dolayı da asansör kullanımı nakliyeücretini etkiler.

Gidilecek Olan Taşıma Mesafesi

Şehir içi taşınma durumlarında genel olarak yol mesafesi nakliye ücretlerine dahil edilmemektedir. Fakat şehirlerarası ev taşıma durumu olduğunda nakliye fiyatını gidilecek mesafe uzun olduğundan dolayı nakliye ücretine yansıma göstermektedir. Gidilecek mesafe arttıkça akaryakıt fiyatı da artacaktır. Nakliye firmaları bu ücretleri çıkartmak ister. Bundan dolayı taşıma mesafesi şehirler arası nakliyelerde fiyat için önemli bir unsur haline gelmektedir. Gidilecek mesafenin uzunluğu ile ücretin paralel bir şekilde artacağını bilmeniz gerekmektedir.

Nakliye İçin Gereken Eleman Sayısı

Ev taşıma işlemi için gereken personel sayısı manasına gelmektedir. Eşya fazlalığı ile doğru orantılı artış göstermektedir. Eşya ne kadar fazla olursa eleman sayısı da fazla olacaktır. Her eleman için bir maliyet söz konusudur. Bu maliyet fiyatı da nakliye ücretine eklenir. Genel olarak bir nakliye firması taşınma işleminde marangozu ve şoförü dahil toplam da 5 eleman gönderir. Bu stabil olandır. Eğer bunun üzerine çıkabileceğinizi düşünüyorsanız o zaman fiyatınıza da etki edeceğini bilmeniz gerekir. Asansör talebiniz olursa bu da etki gösterecektir.

Kullanılacak Olan Ambalajlama Malzemeleri

Ambalajlama malzemesi kullanımında;

  • Eşyanın kumaşına
  • Eşyanın malzemesine
  • Eşyanın boyutuna

Bakılarak karar verilmektedir. Ambalajlama malzemeleri her malzemeye göre değişkenlik göstermektedir. Bu değişkenliği de sayılan maddeler belirlemektedir. Ambalaj için kullanılacak olan malzemelerin fiyatı pahalıdır. Bundan dolayı bu da eşya fazlalığı gibi bir durum söz konusu olduğunda ambalajlama malzemeleri için de ekstra ücret anlamına gelecektir.

Nakliye Fiyatları Neden Pahalı?

Aslına bakıldığında nakliye ücretlerine etki eden en büyük faktör kişinin eşya sayısı ile ilgilidir. Eğer eşya az ise bu durumda nakliye şirketinin de işi az olacak masrafı artmayacaktır. Ama kişinin eşyası fazla olduğu zaman nakliye şirketinin de işi fazla olacak masrafı artacaktır. Taşınmadan önce eşya sayınıza bakın.

İLGİLİ İÇERİKLER

CEVAP VER

Yorum
İsminizi girin

İlginizi Çekebilir

Fiyat Teklifi Al