Ana SayfaBiliyor Muydunuz?Parsiyel Nakliye Ne Demek

Parsiyel Nakliye Ne Demek

Parsiyel, kelime anlamıyla bütün olmayan yani parça anlamına gelmektedir.  Nakliye sektöründe komple, parsiyel, proje ve ağır nakliyat gibi taşımacılık hizmetleri sunulmaktadır.  Aynı güzergâhta bulunan birbirinden farklı müşterilerin yüklerini, aynı kamyon, kamyonet ya da tır ile taşıma lojistiğine parsiyel taşımacılık veya parça eşya taşımacılığı denir. Parsiyel taşımacılık diğer adıyla parça yük taşımacılığı, aynı lokasyon ve rota üzerinde bulunan birden fazla göndericiden toplanan palet, koli, varil veya çuval gibi yüklerin bir araya getirilerek tek bir araç ile yola çıkarılması anlamına gelmektedir. İlk indirilecek ürünler araca en son yüklenir ve bu şekilde hasar riski minimize edilir. Bu taşıma sistemi ile ekonomik bir taşıma modeli sağlanır.

Parsiyel Yük Taşımacılığı

Parsiyel yük taşımacılığında temel amaç, aynı güzergâhta taşınması talep edilen yükleri, yük miktarı komple bir aracı doldurmasa dahi, aynı araca yükleyerek taşıma maliyetini ekonomik bir seviyeye getirmektir. Parsiyel taşımada önemli olan asıl unsur yükün teslimine ilişkin termin sürelerinin kat edilen mesafenin zamanı ile doğru orantılı olmasını sağlamaktır. Karayolları varış süreleri dikkate alınarak taşıma planı yapıldığında doğru ve zamanında bir hizmet sunulmuş olacaktır.

E-Taşın Parsiyel Taşımacılık

Parsiyel taşımacılıkta karayolu yaygın olarak kullanılan bir nakliye türü olmaktadır. Kara araçları kullanılarak RUT planlamasına uygun şekilde dağıtım yapılır ve yükleme işlemi kapıdan ya da depodan yapılır. Parsiyel taşımacılığında ürünün hacmini gözetmeksizin taşıma hizmeti verilmektedir. Parsiyel taşıma komple taşımaya göre daha uygun olup, ekonomik açıdan da daha avantajlı bir taşıma yöntemidir.

Parsiyel Taşımacılığın Avantajları

Maliyet Tasarrufu

  • Taşınmasını istediğiniz yük, eğer az miktarda ise komple araç kiralamak yerine yükün oranında ödeme yaparsınız. Böylece düşük yoğunluğa sahip yükleriniz için büyük araç maliyetlerinden kurtuluş olursunuz.

Zaman Tasarrufu

  • Taşıma öncesinde belirlenen ideal güzergâha göre bekleme süreleri minimuma indirildiğinden doğal olarak taşınırken zaman kaybı da oluşmuyor.

Güvenlik

  • Parsiyel taşımacılıkta yüklerin araca yüklenme ve indirilme süreçlerinde gösterilen özen neticesinde maddi zarar ve olası risklerin önüne geçiliyor. Yükünüzün taşıma durumuyla ilgili olarak istediğiniz her an güncel bilgilendirme alabiliyorsunuz.
İLGİLİ İÇERİKLER

CEVAP VER

Yorum
İsminizi girin

İlginizi Çekebilir

Fiyat Teklifi Al