Ana SayfaBiliyor Muydunuz?Nakliyat Şirketi Kurmak İsteyenler İçin Önemli Bilgiler

Nakliyat Şirketi Kurmak İsteyenler İçin Önemli Bilgiler

Nakliye işi ile ilgilenen veya bu sektöre adım atacak olan kişiler ilk olarak nakliyat şirketi nasıl kurulur sorusunun yanıtını aramaktadır. Girişimciler, yeni bir iş kuracakları zaman bu işin nasıl kurulacağını, ne gerektiğini veya ne gerekmediğini gibi pek çok konuyu yakından incelemektedir. Nakliyat şirketi kurulacağı zaman da bu sorular ilk etapta merak edilmektedir.

Nakliyat şirketinin kurulma süresi ortalama 1 hafta olarak değerlendirilmektedir. Bir hafta içerisinde istenilen belgeler, nasıl kurulması gerektiği gibi pek çok konuyla ilgilenmeli ve en kısa sürede hayalini kurduğunuz nakliyat firmasını kurabilirsiniz. Nakliyat firması kuracak olan kişilerin dikkat etmesi gereken her bir konu aşağıda detaylı bir şekilde açıklanmıştır.

Nakliye İşi Yapmak İçin Gerekli Belgeler

Nakliyat şirketi kurulacağı zaman nakliye işi yapmak için gerekli belgeler mutlaka hazır hale getirilmelidir. Hemen hemen her işte olduğu gibi nakliyat işinde de istenilen birtakım belgeler bulunmaktadır. Bu belgelerin hazır hale getirilmesi ile birlikte nakliyat şirketi kurma süreci oldukça akıcı ilerleyecektir. İstenilen belgeler ise şunlardır:

  • İkametgah belgesi
  • Noter onaylı nüfus cüzdanı
  • Kira kontratı
  • İmza beyannamesi

Bu belgeleri toparladıktan sonra nakliyat şirketi kurabilmek için gerekli kurum ve kuruluşlara başvurabilirsiniz. Şirketi kurabilmek adına sizden daha sonra talep edilecek adımları eksiksiz bir şekilde yerine getirmeli ve adım adım takip etmelisiniz.

Nakliyat Şirketi Kurabilmek İçin Nereye Başvurulur?

Taşımacılık şirketi kurmak, kısa sürede sonuç verse de üzerinde fazlasıyla uğraşılması gereken işlerden bir tanesidir. Nakliye işleri ile ilgilenen ve işlerini büyütmek isteyen girişimciler, nakliyat şirketi kurabilmek için nereye başvurmaları gerektiğini incelemektedir. Nakliyat şirketi kurulacağı zaman bireylerin başvurması ve izin alması gereken yerler şu şekilde sıralanabilir:

  • Ulaştırma Bakanlığı
  • Vergi dairesi
  • Ticaret odası
  • Sosyal güvenlik kurumu
  • Belediye

Sıralanan bu kurum ve kuruluşlara başvurarak ve gerekli izinleri alarak nakliyat şirketinizi kurabilirsiniz. Bunun dışında göz önünde bulundurmanız gereken bir diğer detay ise nakliyat şirketi kurmanın maliyeti olacaktır. Kısaca bu konu kapsamında detaylı bilgilere erişerek işinize yarayabilecek her türlü bilgiyi kullanmanız gerekmektedir.

Nakliyat şirketi kurmak veya bu sektör hakkında detaylı bilgi sahibi olmak istiyorsanız siz de etasin.com sitesini ziyaret edebilirsiniz. Sitemiz içerisinde yer alan tüm bilgilendirme ve yönlendirmeler sizin bu süreçte daha kolay adım atmanızı sağlayacaktır. Nakliyat hakkında merak ettiğiniz tüm detaylara sitemizden ulaşabilir ve işinize yarayabilecek bilgilere göz atabilirsiniz.

İLGİLİ İÇERİKLER

CEVAP VER

Yorum
İsminizi girin

İlginizi Çekebilir

Fiyat Teklifi Al