Ana SayfaBiliyor Muydunuz?Kat Karşılığı Arsa Anlaşması Hakkında Her Şey

Kat Karşılığı Arsa Anlaşması Hakkında Her Şey

İnşaat sektöründe pek çok kez gündeme gelen kat karşılığı arsa anlaşması nedir sorusu, pek çok arsa sahibinin merak ettiği durumlar arasında yer almaktadır. Kat karşılığı arsa anlaşması, arsa sahipleri tarafından uygulanan bir yöntem olmakla birlikte inşaat için yeterli bütçeye sahip olmayan veya inşaat konusunda yeterli deneyime sahip olmayan kişiler tarafından uygulanmaktadır.

Kat karşılığı arsa anlaşması, belirlenen arsa üzerine yapılacak olan konutun belirli bir kısmının arsa sahibine verilmesi ile yapılan bir anlaşmadır. Müteahhitler ile yapılan bu anlaşmada göz önünde bulundurulması gereken durumlar da bulunmaktadır. Bahsi geçen kat karşılığı arsa anlaşması hakkında tüm detaylar, aşağıda açık bir şekilde anlatılmıştır.

Kat Karşılığı Arsa Anlaşmasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kat karşılığı arsa anlaşması yapacak olan kişilerin aklında yer edinen müteahhite kat karşılığı arsa nasıl verilir sorusu, beraberinde pek çok konunun da merak edilmesine neden olmaktadır. Bu noktada arsa sahiplerinin kesinlikle güvenilir müteahhitler ile anlaşma yapması tavsiye edilmektedir. Bunun dışında dikkat edilmesi gerekenler ise şunlardır:

  • Anlaşma sağlanmadan önce arsa sahibinin bilgi edinmesi gerekmektedir.
  • Sıkı bir pazarlık yapılması tavsiye edilmektedir.
  • Anlaşma yapılacak olan firmanın daha önceki çalışmalarına göz atılmalıdır.
  • Tecrübeli müteahhitler ile anlaşma yapılmalıdır.

Bu konular kapsamında dikkat edilmesi gerekenler göz önünde bulundurularak, kat karşılığı arsa anlaşması rahatlıkla yapılabilmektedir. Aynı zamanda yukarıda belirtildiği gibi arsa sahiplerinin tamamen müteahhite güvenmesinden ziyade konu hakkında detaylı araştırma yapması kesinlikle tavsiye edilmektedir.

Kat Karşılığı Arsa Anlaşması Nasıl Yapılır?

Kat karşılığı arsa nasıl hesaplanır tarzında soruları merak eden arsa sahipleri, aynı zamanda, yapılacak olan anlaşmanın nasıl bir süreç içerisinde ilerleyeceğini de fazlasıyla merak etmektedir. Kat karşılığında yapılan arsa anlaşmaları, günümüzde pek çok arsa sahibi ve müteahhit arasında yapılmaktadır. Bu konu kapsamında göz önünde bulundurulması gereken detaylara dikkat edilerek daha sağlıklı bir anlaşma yapılabilir.

Kat karşılığı arsa anlaşması yapılırken her iki tarafın da kazançlı olabilmesi için birtakım uygulamalar yapılmalıdır. Bunlardan bazıları şu şekilde açıklanabilir:

  • Anlaşma sağlanabilecek bir firma ile görüşülmelidir.
  • Her iki tarafın görüşlerini belirttiği bir belge oluşturulmalıdır.
  • Yaşanacak olan olumsuzluklara karşı tedbirler konuşulmalıdır.
  • Arsa sahibinin bu anlaşmadan ne kadar kazanacağı göz önünde bulundurulmalıdır.

Yapılacak olan anlaşmada bu tip durumlara dikkat ederseniz zarar almadan anlaşmanın sonucuna ulaşabilirsiniz. Ancak güvenmediğiniz ve anlaşma yapamadığınız bir müteahhit ile çalışmalara başlarsanız zararlı çıkma durumunuz yüksek olacaktır.

İLGİLİ İÇERİKLER

CEVAP VER

Yorum
İsminizi girin

İlginizi Çekebilir

Fiyat Teklifi Al