Feng Shui Nedir?

Bir rengin veya nesnenin enerjisi olduğuna inanıyorsanız, Feng Shui dünyasını benimsemeye ne dersiniz? Çünkü bu kültüre göre her renk ve nesnenin enerjisi vardır, onu doğru kullanmak hayatınızı güzelleştirebilir. Bu tür bir öğretim, doğaya ve uyuma odaklanan bir tür Çin kültürüdür. Bu durumu benimseyen ve sahiplenen kişilere göre amacı, insan hayatına sağlık, huzur, şans, mutluluk ve canlılık getirmektir.

Evinizi dekore ederken genellikle en sevdiğiniz renkleri ve nesneleri kullanırsınız. Bir eşyanız olması gerektiği yerde değilse, tatmin edici olmayan görüntüler görünecektir. Bu sizin Feng Shui‘ninizdir. Aynı zamanda, bir rengin size enerji getirebileceğini düşünüyorsanız, o zaman bu öğretiye çok ilgi duyabilirsiniz. Elbette bu doktrin bu kadar basit bir şekilde tanımlanamaz ama bilmeyenler bu şekilde mantığı kolayca anlamaya başlayabilirler.

Rüzgar ve su anlamına gelen Feng Shui, doğanın renklerini ve yaşam enerjisinin çevreyi tamamlaması anlamına gelir. Beş bin yıllık bir geçmişi olan doktrin Çin kültürüdür. Bazılarımız için bunun Çin’e özgü bir şey olduğunu bilmek bile çok şey anlatacak. Ayrıca kendinizi güzel doğanın içinde bulduğunuzda, duygularınız da bu doktrini anlamanıza yardımcı olacaktır. Çünkü rüzgarın ve suyun açığa çıkardığı enerjiyi evinize getiren bir teknolojidir.

Evde Feng Shui ve Anlamı

Evinizi dekore etmeye karar verdiğinizde, doğa gibi mükemmel bir uyum ve canlılık elde etmek istiyorsanız, biraz Feng Shui bilgisi öğrenmenizi öneririz. Evinizi, odanızı ve ofisinizi bu öğretiye göre dekore etmek için çok şey öğrenmeniz gerekir. Renkleri, nesneleri ve özelliklerini anlamak en önemli noktadır. Bu bağlamda sizlere detaylı bilgi vermek istiyoruz.

Feng Shui Nedir

Feng Shui, yapılan eşyaların yerinin değiştirilmesi işlemidir. Amaç, rüzgar ve suyun yaydığı enerjiyi eve yansıtmak ve evdeki tüm yaşam enerjisini toplamaktır. Tarihi Çin kültürüne dayanmaktadır. Anavatanı Çin’in dini inançlarına göre şekillenmiştir.

Feng Shui felsefesine göre hazırlanan evlerde huzurlu bir atmosfer hakim olacak, iletişim için olumlu değişimler yaşanmaya devam edecek. Bir anlamda inanışa göre nesneler sizinle iletişim kuracak, sizi sakinleştirecek ve rahatlayacaktır. Bu şekilde başlayan inanç, son yıllarda hatırı sayılır sayıda kullanıcı bulmuştur. Bu etki gerçekten de psikolojik olarak hazırlanmış bu evde görülmektedir.

Feng Shui, beş bin yıllık bir geçmişe sahip yaşam alanlarını organize ederek, birey ile çevresindeki canlılar veya cansız varlıklar arasındaki uyumu anlatır. Aynı zamanda insanların daha sağlıklı olacağına, kişilerarası mutlu ilişkiler kuracağına ve pozitif düşünmenin gücüne kavuşacağına inanıyorum. Ana unsuru, görünmez bir enerji akışı olarak tanımlanan Chi’dir.

Bunun yanı sıra Antik Çin yerleşim uygulaması, doktrin, çevre ile uyum sağlamak için uzaydaki alanı ayarlama uygulamasıdır. Doktrinin “Rüzgar ve vahşi, güneşte ılık, suda berrak ve bereketli ağaçlar” şiirinden türetildiğine inanılıyor.

Feng Shui aynı zamanda kozmik Chi enerjisinin çalışması olarak da tanımlanır. Chi; camdan geçen ve duvardan sızan akan, akan, yükselen ve düşen bir hava türüdür. Hayatın devamı için kaynaktan toprağa sürekli akar. Dekorasyon açısından ise yerden ve gökten gelen evin merkezine serpiştirilmiştir. Bu nedenle insanlar evin merkezinin bu havanın merkezi olduğunu düşünürler.

Feng Shui’nin Temel Kuralları Nelerdir?

Çinlilere özgü sembolleri olan ve bir Çin öğretisi olan bu öğreti ile resim ve heykeller ön plandadır. Bunlar ise birtakım kurallara bağlıdır. Bunlar;

  • Chi enerjisi
  • Ying ve Yang
  • Beş Element Teorisi

Chi Enerjisi Nedir?

Çinliler, CHi’yi, bilim tarafından tanınan bir tür sessiz ve güçlü enerji olan ejderhanın kozmik nefesi olarak tanımlar. Doğadaki her şeyin etkileşim halinde olduğu gerçeğinden hareketle, her fiziksel varlık canlı olarak kabul edilir. Cansız olarak kabul edilenler bile canlı olarak tanımlanır. Binalar, bilgisayarlar, araçlar, mobilyalar, kayalar ve toprak gibi çeşitli nesneler canlıdır.

Maddi dünyadaki her şey yaşam enerjisine veya Chi’ye sahiptir. Bu her yerde ve her yerde bulunan enerji değişecektir. Bu değişiklikler Chi’yi canlı tutar. Chi, dört farklı yaşam enerjisi taşır. Bunlar; kuzeyin besleyici enerjisi, güneyin güçlendirici enerjisi, doğunun bilgelik enerjisi ve batının yıkıcı enerjisidir. Bilgelik enerjisi ayrıca şanslı Chi olarak tanımlanır; yıkıcı enerjiye şanssız Chi denir.

Eğer Oda karanlıksa ya da karanlık renklere boyanırsa, az güneş ışığı alıyorsa bu durumda durgun bir chi’ye sahip bir odanız var demektir. Bu odada hasta olabilir ve depresyona girebilirsiniz. Aynı şekilde oda parlak renklere boyanırsa, fazla havadan dolayı oluşan güçlü enerjiden rahatsızlık duyabileceğiniz için tekrar hastalanabilirsiniz.

Ying Yang Enerjisi Nedir

Çince semboller denilince akla ilk gelen Yin Yang oluyor. Yin Yang, güneşi ve ayı simgeleyen Çin kozmolojisinin temel taşlarıdır. Hayattaki karşıtların dengesi, iki aktif ve temel karşıt gücün tezahürüdür. Evrendeki her fenomenin bir zıddı vardır, bu yüzden varoluş yoluyla birbirlerini tamamlarlar. Yin enerjisi alıcı, sakin ve pasiftir. Öte yandan Yang Chi, aktif, aktif anlamına gelir. Ayrıca, diğeri olmadan da var olamaz. Genel olarak, yin yang bir daire olarak tasvir edilir. Tai Chi birliğinin bir sembolünü oluşturur ve doğal dünyanın etkileşimini çağrıştırır.

  • Yin; negatif, toprak, dişil, karanlık, soğuk, pasif, ölüm, kış, ay, su, sessiz, üzgün, yavaş, delici.
  • Yang, pozitif, gökyüzü, erkeksi, parlak, aktif, sıcak, yaşam, yaz, gündüz, güneş, ateş, gürültü, emisyon vb. şeklindeki kelimelerle ifade edilmektedir.

Beş Element Teorisi

Doktrin, evrendeki her şeyin beş elementten oluştuğunu söylüyor. Chi’nin hareket ettirdiği 5 element;

Toprak

Ateş

Altın

Su

Odun

Şeklindedir. Feng Shui uygulamalarında bu unsurlar arasındaki ilişki çok önemlidir.

Çinliler, evrendeki her şeyin bu beş elementten birine ait olduğuna ve birbirlerini etkileme biçimlerine göre hayatlarını yönlendirdiğine inanırlar. Bu nedenle, yaratıcı döngüdeki unsurlar ile korozyon döngüsü arasındaki ilişki analiz edilir.

Elementlerin yaratıcı döngüsü şu şekildedir; ateş-ham toprak, toprak-altın, altın-su, su-ham odun, odun-ateş. Bu döngü birlikte çalışmak üzere birleştirildiğinde bir üretim döngüsü oluşur. Bu başarı, refah, mutluluk, sağlık ve uyum getirecektir.

Elementlerin yıpratıcı döngüsü şu şekildedir;

  • ateşi eriten metal,
  • metali kesen odun,
  • ağaç tüketen toprak,
  • toprağı emen su,
  • suyu söndüren ateş.

Bu elemanlar yıkıcı bir döngüde çarpıştığında yıkıcı bir döngü oluşur. Bu; kazalar, işsizlik, hastalık, kaçırılan fırsatlar ve başarısızlık anlamına gelir.

Feng Shui Nasıl Uygulanır?

Feng Shui, uygulamada 8 farklı temel özellik içermektedir. Bunlar;

  • Bambudan Yapılmış Kılıçlar
  • Bitkiler Ve Küçük Hayvanlar
  • Elektronik Cihazlar
  • Heykel
  • Işıklı, Karışık Renkli, Aynalı Ve Her Çeşitli Odalar
  • Renkler
  • Sallanan Nesneler
  • Ses, Müzik, Zil, Çan vb.

Aydınlatma, renk karıştırma, aynalar ve çeşitli odalar; bu inanışa göre odanın oldukça aydınlık olması gerekir. Doğanın tüm renklerini barındıran bir odada doğanın enerjisini daha fazla hissedebileceksiniz. odanın ferahlığını sağlamak için ayna da çok önemlidir. Odadaki aynaların varlığını fark etmeli ve fark etmelidir.

Bambu Kılıcı; Bambu uzun yıllık bir bitkidir. Kılıç gücü simgelemektedir. Bambu kılıcının size güven vereceği ve vücudunuza kalıcı bir koruma içgüdüsü aşılayacağı anlaşılabilir.

Bitkiler Ve Küçük Hayvanlar; bu kişi sevdiği bitki ve hayvanları evde bırakmalı ve onlarda huzur bulmalıdır. Bitkileri seçerken hoş bir koku yayan ve rengarenk çiçekler açan türleri tercih edebilirsiniz. hayvanlar, bulduğunuz en sempatik aile canlıları olmalıdır.

Elektronik Ekipmanlar; Evdeki elektronik ekipman Feng Shui’de reddedilmez. Bunun yerine, desteklenirler.

Renkler; yaşanılan ortam da doğa kadar renkli olmalıdır. Oda için seçilen eşyalar güçlü parlak renklere sahip olmalı ve çeşitlendirilmelidir.

Sallanan Nesneler; doğadaki kuşlar gibi evin tavanında bazı nesneler olmalıdır. Bunlar dekorasyon olabilir. Bu süslemeler sizi rahatsız etmeden belli yerlere asılabilir.

Sesler, müzik, çanlar, ziller vb.; oda farklı doğal seslerle canlandırılmalıdır. Bazen bir zil sesi olabilir, bazen müzik olabilir ve bazen bir zil sesi olabilir. Önemli olan odadaki hayatın sesini duyabilmek.

İLGİLİ İÇERİKLER

CEVAP VER

Yorum
İsminizi girin

İlginizi Çekebilir

Fiyat Teklifi Al