Ana SayfaBiliyor Muydunuz?Evcil Hayvan Olan Evde Temizlik Yöntemleri

Evcil Hayvan Olan Evde Temizlik Yöntemleri

En yakın dostunuz hatta çocuğunuzdan ayırmadığınız bir canlı… Tabii ki evcil hayvanlarınızdan bahsediyorum. Onunla oyun oynamak, aynı evi paylaşmak, onu sevmek size fazlasıyla huzur veriyor; biliyorum. Fakat söz konusu özellikle kedi ve köpek gibi tüyü bol canlılar olunca evinize dökülen tüylerden dolayı pek mutlu olmadığınızın da farkındayım. Hem aile bireylerinin hem de aynı evi paylaştığınız evcil hayvanınızın sağlığı için ev temizliğine daha fazla önem vermeniz gerekiyor. Peki; evcil hayvan olan evlerde temizlik nasıl yapılmalı, temizlik yaparken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir gelin hep birlikte öğrenelim.

Temiz Evlerin İlk Sırrı: Dostunuzu Temiz Tutmak

Siz evinizi ne kadar temizlerseniz temizleyin, sevimli dostunuzun temizliğine önem vermezseniz ev temizliğiniz yeterli olmayacaktır. Bu nedenle öncelikle evcil hayvanınızın temizliğine önem vermeli ve bu aşamadan sonra yaşam alanınızın da temiz olmasını sağlamalısınız.

Eğer evcil dostunuz kuş, su kaplumbağası gibi kafes ya da akvaryumda yaşayan bir canlı değilse yani kedi veya köpekse öncelikle tuvalet eğitimine özen göstermelisiniz. Kedinizi kuma alıştırmalısınız, köpeğinizi ise evin dışına alıştırmalısınız. Aksi takdirde temizlik, sizin için daha da zorlayıcı bir hale gelebilir.

Kediniz kum dışına tuvaletini yaparsa ne yapmalısınız?

Emin olabilirsiniz ki kediniz de kumdan başka bir alana tuvaletini yapmaktan rahatsızlık duyar. Kumunun pis olması veya kedi tuvaletinin bulunduğu alanın kapalı olması gibi nedenlerle kediniz evin diğer alanlarına tuvaletini yapabilir. Bu sebeple sıklıkla kedinizin kumunu değiştirmelisiniz. Kedinizin, kumunun dışına tuvaletini yapması durumunda hemen alanı, amonyaksız çamaşır suyu dışında başka bir temizlik ürünü ile temizlemeli ve aynı zamanda kedinizin oradan koku almasını engellemelisiniz. Eğer kediniz, tuvalet ihtiyacını kumunun dışında karşılamayı alışkanlık haline getirdiyse bir veterinere götürmeyi de ihmal etmemelisiniz.

Evcil Hayvan Besleyenler Evini Nasıl Temizlemeli?

Özellikle köpeğiniz ya da kediniz varsa doğal olarak “Köpek, kedi olan evde temizlik nasıl yapılır?” sorusunun cevabını arıyorsunuzdur. Öncelikle hem evcil hayvanınızın hem de evinizin temizliğini düzenli hale getirmenizde oldukça fayda var. Gerekli kuralları uyguladığınızda da ev temizliği korkulacak bir şey değil!

Ev temizliğine toz alarak başlayın.

Elektrik süpürgesi ile temizliğe başladığınızda pek çok tüy ve toz havaya uçuşabilir. Bu durum, kaliteli bir temizlik yapmanızı engelleyebilir. O nedenle süpürgenizi çalıştırmadan önce mutlaka toz alma işlemini gerçekleştirmelisiniz.

Sırada her yeri iyice süpürmek var.

Belki evcil hayvanınız olmadan önce koltukları süpürmek sık sık yaptığınız bir şey değildi, ama şimdi aksatmamanız gereken bir uygulama. Süpürme işlemini yukarıdan aşağıya doğru yapmalı ve mutlaka zeminlerden önce koltukları süpürmelisiniz. Koltuklara yapışan tüylerden, süpürgelerin özel başlıklarıyla ya da tüy toplayıcılarla kurtulabilirsiniz. Bu arada eğer koltuklarınızın kılıfları çıkıyorsa düzenli bir şekilde onları yıkamayı da es geçmemelisiniz.

Toz alma ve silme işlemleri, temizliğin olmazsa olmazı.

Evet, temizliğin ilk adımında toz almıştınız; ama evi süpürdükten sonra bir kez daha toz almak, hijyen kurallarına uygun bir alana kavuşmanızda fazlasıyla önemli. Ardından evinizin zeminini düzgünce silebilirsiniz. Kedilerin veya köpeklerin yaşadığı evlerde temizlik yaparken evi havalandırmayı da unutmamalısınız. Bunu yaparak evde oluşabilecek kötü kokuları da uzaklaştırmış olursunuz.

İLGİLİ İÇERİKLER

CEVAP VER

Yorum
İsminizi girin

İlginizi Çekebilir

Fiyat Teklifi Al