Ana SayfaBiliyor Muydunuz?Duşakabin Temizliği Hakkında Bilmeniz Gereken Temel Noktalar

Duşakabin Temizliği Hakkında Bilmeniz Gereken Temel Noktalar

Duşakabin temizliği yapılırken belirli püf noktalar gerekmektedir. Duşakabinin temizliği yapılırken, bu alanlar dar alanlar olduğu için kimyasal temizlik malzemeleri solumaya çok yakın olduğu için oldukça tehlikelidir. Bunun yanı sıra cilt ile temas eden kimyasal temizleyiciler, sağlığınıza zarar verebilir. Duşa kabin temizliği esnasında kullanılan çamaşır suyu, tuz ruhu gibi kimyasal deterjanlar bu sağlık sorunlarını tetikleyebilir. Duştan sonra duş tenekesi ile camlarda oluşan lekelenme ve kirler sonucunda temizlik için belirli yöntemler aranır.

Duşakabin Temizliği Nasıl Yapılır?

Duşakabin temizliği yapılırken, kullanmanız gereken ürünlerden biri sirkedir. Sirkenin doğal dezenfektan olması ve kimyasal deterjanlara göre de oldukça ucuzdur. Duşakabinin temizliğinde kullanılan iki yöntem mevcuttur. Bunlar;

  • Kabartma tozu ve sirke ile temizleme
  • Bulaşık deterjanı ve sirke ile temizleme

Duşakabini Kabartma Tozu ve Sirke İle Temizlemek

Evinizde olan duşakabinin temizlenmesi için bu püf nokta sıklıkla kullanılmaktadır. Sırayla;

  • Küçük bir kabın içine bir fincan kabartma tozu koyun
  • Kabartma tozunu hamur kıvamına getirecek kadar sirke koyun.
  • Karışım küçük küçük kabarcıklar oluşturmaya başlayacaktır.
  • Kabarcıkların patlamayı geçmesinden sonra temizlik işlemine başlayabilirsiniz.
  • Bu karışımları duş ve küvetlerde olan yüzeylere sünger yardımı ile sürmeye başlayın
  • Bu karışımı 15 dakika boyunca banyo yüzeyinde bekletin
  • Son olarak yıkayıp kurulayın.

Göreceksiniz ki Duşakabin temizliği için kullandığınız bu yöntem oldukça işe yarayacaktır. Hem kimyasal maddelerin zararlarından korunmuş olursunuz hem de ekonomik temizlik yaparsınız. Böylece sağınızı korumuş halde, hijyen standartlarında bir temizlik yapabilirsiniz.

Bulaşık Deterjanı ve Sirke İle Duşakabinlerin Temizlenmesi

Duşakabininizin temizliği için bulaşık deterjanı ile sirke karışımı temizlik konusunda oldukça etkilidir. Bunun için yapmanız gereken şeyler sırayla aşağıdaki gibidir;

  • Bu karışımı uygulamak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz;
  • Bir sprey şişesinin içine eşit oranlarda sirke ve su koyarak karıştırın.
  • Bu karışımın içine de bir çorba kaşığı kadar bulaşık deterjanı ile karıştırın
  • Bu karışımın çözeltisinin oturması için yaklaşık olarak 15 dakika kadar bekletme yapın
  • Hassas bir yüzey temizleme bezi veya sünger kullanarak temizlemiş olduğunuz yüzeyleri yıkayarak kurulamaya başlayabilirsiniz.

Banyonun Temiz Kalması İçin Püf Noktalar

Duş aldıktan sonra sabun köpüğünün oluşumuna katı sabunda olan talk ve yağ asitleri sebep olmaktadır. Bunun için eğer katı sabun kullanıyorsanız duş jeli kullanın. Bunun yanı sıra banyodan sonra duş jeli kullanılırsa, sabun köpüğünün oluşturduğu kirler azalmış olur. Ayrıca her kullanım sonrasında duş teknesi veya küveti bir havlu ya da bir bez ile kurulayın. Kurulama işlemi yaptığınızda sabun köpüklerinin bıraktığı önemli kısmı temizlemiş olursunuz. Banyo temizliği yaparken mutlaka sık aralıklarla yapın ki, uzun süre kalan kirlerle uğraşmak zorunda kalmayın. Ayrıca bir diğer yöntem de banyodan sonra duşakabin camının çek pas yardımı ile silinmesi de yararlıdır. Bu durum uzun süreli olarak temizlik sağlamaktadır. Duş aldıktan sonra, duşakabin camını açık bırakın ki, içerde oluşan buharlaşma camlarda iz bırakmasın. Bu sayede camlarınız lekesiz bir şekilde kurumaya başlar.

İLGİLİ İÇERİKLER

CEVAP VER

Yorum
İsminizi girin

İlginizi Çekebilir

Fiyat Teklifi Al