Ana SayfaBiliyor Muydunuz?Bütçe Tasarrufu İçin 4 Farklı Öneri

Bütçe Tasarrufu İçin 4 Farklı Öneri

Yeni bir araba, ev ya da daha küçük bir şey için para biriktiriyor olabilirsiniz. Veya birikim için köşeye bir şeyler atamayan biri olabilirsiniz. İşte herkese yardımcı olabilecek yeni tasarruf etme yöntemleri… Bütçenize destek olacak yeni tasarruf yöntemleri önemlidir ve sabırla uygulanırsa mutlaka iyi neticeler elde edilebilir.

Bütçenizde Bir Bahar Temizliği Yapın.

Gereksiz ya da artık kullanmadığınız hizmetleri iptal edin ve varsa otomatik ödeme talimatlarını da iptal edebilirsiniz. Özellikle de cep telefonu faturanızı dikkatli inceleyip gereksiz abonelikler ve artık hiç kullanmadığınız hizmetler için ödeme yapmayı bırakabilirsiniz.

Faturalar İçin Excel Planı Hazırlayın Ve Daha İyi Yönetmeye Başlayın.

İyi bir bütçe planı sizi gereksiz maliyetlerden kurtaracaktır. Her bir faturaya ne kadar ödediğinizi aylık olarak görebileceğiniz için olası fazla tutarları tespit edebilir ve nedenini daha kolay öğrenebilirsiniz. Her ay hangi faturaya ne kadar ödediğiniz bu plana mutlaka yazın ve diğer aylarla kıyaslayın. Hazırladığınız Excel planında taşınmayı düşünüyorsanız evden eve nakliyat firmalarına ödediğiniz ücretleri de ekleyebilirsiniz.

Bir Yan Gelir Oluşturun.

Bütçenizi dengeleyecek bu yan geliri tasarruf amaçlıda kullanabilirsiniz. Artık internet çağındayız ve bir yan gelir oluşturmak istiyorsanız internet bunun için en iyi yer olabilir. Örnek olarak bir blog yazmaya başlar ve bunu belirli bir süre devam ettirirseniz bloğunuza reklam alarak iyi bir yan gelir oluşturabilirsiniz. Bloga her gün bir kayıt girerek bu gelirin daha hızlı ve daha fazla olmasını da sağlayabilirsiniz. İkinci bir seçenek olarak da bir web sitesi için içerik yazabilirsiniz. Her içerik için belli bir miktar ödeme alarak yeni bir yan gelir elde edebilirsiniz. İnternet bunun gibi binlerce ek gelir için seçenek sunuyor ve yapabileceğinizi düşündüğünüz işi bulmak ise size kalıyor.

52 Haftalık Tasarruf Planını Uygulayın.

Bu yöntem bir yıllık bir tasarruf planı, isterseniz geniş bir kavanozu kumbara olarak kullanın isterseniz de mobil bankacılığı kullanarak bir tasarruf hesabı oluşturun. Yapmanız gereken tek şey her hafta bir miktar para biriktirmek olacaktır. Bir yıl 52 hafta içerir ve her hafta yapacağınız ufak birikimler sayesinde yılsonuna kadar ciddi miktarlara ulaşabilirsiniz. E-Taşın Nakliyat olarak sizleri biraz aydınlatmak istedik umarım yardımcı olabilmişizdir.

İLGİLİ İÇERİKLER

CEVAP VER

Yorum
İsminizi girin

İlginizi Çekebilir

Fiyat Teklifi Al