Cuma, Mart 29, 2024
Ana SayfaTaşınma ÖnerileriTaşındıktan Sonra Temizlik Yaparken Faydalanabileceğiniz Öneriler

Taşındıktan Sonra Temizlik Yaparken Faydalanabileceğiniz Öneriler

Merhaba değerli okurlarımız, bugün mükemmel bir içerikle karşınızdayız. Biliyoruz ki taşınma sonrası ev temizliği yapmanın zorluğu, taşınma işlerini gözümüzde büyüten nedenlerin başında gelmektedir. Ama sıkı durun! Size vereceğimiz harika önerilerle bu durumun üstesinden rahatlıkla gelebileceksiniz. O zaman hazırsanız başlayalım efendim.

1-Ev Temizliği Malzemelerini Hazır Ederek İşe Başlayın

Evden eve nakliyat işleri daha başlamadan önce taşınma öncesinde yapılması gereken en önemli şeylerin başında boş ev temizliği yer almaktadır. Taşınma sonrası ev temizliği için ilk olarak temizlik malzemelerinizi, temizlik alanında hazır etmeniz gerekmektedir. Yorgunluğunuzu hayal edin, vaktiniz değerli iken bir de temizlik esnasında  malzemelerinizi sürekli arıyor olmak, hem vakit kaybettirecektir hem de sizi o kadar işin arasında fazlasıyla yoracaktır. Bu sebeple temizlik konusunda;

  • çamaşır suyu, arap sabunu vb. temizlik malzemeleri,
  • toz bezi,
  • elektrik süpürgesi,
  • parke parlatıcı,
  • vileda ve temizlik kovası

gibi tüm temizlik araçlarını temizleyeceğiniz odada hazır bulundurmanız oldukça faydalı olacaktır.

2-Kaba Ev Temizliği ile İşe Koyulun

Elektrik süpürgesi ile temizliğe başlayabilirsiniz. Yerdeki tozları, boyacıların döktüğü alçı parçalarını, çeşitli döküntüleri elektrik süpürgesi ile çekerek  tüm pislikleri bertaraf etmiş olursunuz. Bu şekilde bir başlangıç iel temizliğin öteki safhalarına kolayca geçebilirsiniz.

Kaba temizlikten sonra ise evinizin yerlerini daha detaylı bir temizlik için vileda ile temizleyebilirsiniz.

3-Mutfak Dolapları ile Devam Edin

Taşındığımız evde bulunan tek sabit kısım, mutfak dolapları olacaktır. Bu durumda tüm boya badana, tamirat, onarım gibi işlemlerde evdeki tozların bir kısmı mutfak dolaplarının içine dolmaktadır.

Öyleyse sıradaki adımımız, mutfak dolaplarının içini ve dışını iyice temizlemek ve içine yemek takımlarımızı hijyenik bir şekilde yerleştirilebilir hale getirmek olacaktır.

Zevkinize göre mutfak dolaplarınızın içerisine hoş görünümlü örtüler serebilir veya olduğu gibi bırakabilirsiniz. Tercih tamamen size kalmış!

4- Camlarınızı Temizleyin

Evimizdeki tozu ortadan kaldırdıktan sonra sıra geldi cam temizliğine! Biliyoruz, cam temizliği oldukça sinir bozucu bir temizlik türdür. Silersiniz silersiniz, bir bakarsınız ki camlar dalga dalga iz olmuş! Motivasyonunuz düşmesin, en sonunda camlarınız kristal gibi parlayacaktır.

İlginizi çekebilir: Evden Eve Nakliyat Hakkında 3 Harika Öneri!

5-Banyonu Temizleyin

Evin temiz olması gereken en önemli kısımlarından biri de banyodur. Banyo temizliği, hijyen ve sağlık  açısından oldukça önemlidir. Banyo temizliği sırasında eski klozet kapağını değiştirmeniz ve yenisini monte etmeniz, sizlerin yararına olacaktır.

İlginizi çekebilir: Profesyonel Evden eve Nakliyeci Hizmeti

6-Oda Kapılarını İhmal Etmeyin

Oda kapıları her açılıp kapandığında, havaya yüksek miktarda toz saçmaktadırlar. Bunun nedeni kapı işlemelerinin arasında biriken tozlardır. Taşınma öncesi ev temizliği yaptığınız zaman kesinlikle toz bezi ile bu aralardaki ve kapı üstündeki tozları temizlemeniz halinde, hijyenik bir ortam elde etmiş olacaksınız.

7-Çamaşırlarınızı Yıkayın

Yeni bir ev, yeni bir hayat demektir. Yeni evinizin her bir yanını köşe bucak temizledikten sonra çamaşırlarımızın da aynı oranda temiz şekilde dolabımızın içinde  yer alması gerekmektedir. Böylece taşınma temizliği yaptıktan sonra üstünüze çöken ağırlık ile tekrardan yeni bir işe koyulmak zorunda kalmazsınız.

Bugün sizlere taşınma sonrası temizlik yapmanın 7 püf noktasından bahsetmeye çalıştık. Ümit ediyoruz ki sizler için oldukça faydalı bir yazı olmuştur. Sizler de merak ettikleriniz için eTaşın web sitesini inceleyebilir, soru ve görüşleriniz için eTaşın ile iletişim kurabilirsiniz.

İlginizi çekebilir:

Evden Eve Nakliye Hakkında Mutlaka Bilmeniz Gerekenler

Bir Şehre Taşınırken Bilmeniz Gerekenler

RELATED ARTICLES

1 Yorum

CEVAP VER

Yorum
İsminizi girin

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Selçuk Açık Sultangazi Ev Taşıma
Saadet B. Açık Ulus Ev Taşıma
Asuman Açık Kurtköy Ev Taşıma
Ali Faruk K. Açık Zekeriyaköy Ev Taşıma
Şeyma Y. Açık Yeşilköy Ev Taşıma
Azad Açık Göktürk Ev Taşıma
Kubilay A. Açık Levazım Ev Taşıma
Arya Açık Florya Ev Taşıma
Ahmet Açık Acıbadem Ev Taşıma
Sanem Hanım Açık Ispartakule EvTaşıma
Yağmur Açık Yeşilköy Ev Taşıma
Aslan Açık Acıbadem Ev Taşıma
Ahmet Açık Levazım Ev Taşıma
Ayse Açık Esentepe Ev Taşıma
Fiyat Teklifi Al