Cuma, Mart 29, 2024
Ana SayfaTaşınma ÖnerileriTaşınmadan Öncesi Yapılması Gerekenler

Taşınmadan Öncesi Yapılması Gerekenler

Bahar ayının yaklaşması ile beraber yeni eve taşınma hazırlıkları da hız kazanmaktadır. Yeni bir eve, yeni bir semte taşınmak genelde çok keyifli olsa da bazı yorucu ve can sıkıcı tarafları da yok desek yalan olur. Özellikle taşınma temizliği, taşınmada ev toplama gibi bol ter atmanıza yarayan aktiviteler, taşınma işleminin en can sıkıcı özelliklerinden bir kaçı olsa da ev taşınırken yapılması gerekenler arasındadır. İşte ev taşıma teknikleri arasında değinilecek maddeler;

İlk Aşamada Taşınırken Yapılması Gereken Resmi İşlemleri Halledin

Listesinin başında taşınırken yapılması gereken resmi işlemler gelmektedir. Evden taşınırken yapılması gerekenler, nakliye işlemleri gerçekleşmeden önce halledilmelidir. Bu işlemler sırası ile; evi değiştiğine dair kira sözleşmesi gibi ev adresini belli eden bir belge, fatura gibi resmi evrak ile nüfus müdürlüğüne başvuru ve muhtarlıktan alınan yeni ikametgahtır.

Taşınılacak Bölgeyi İyi Araştırın

Yeni bir eve taşınırken yapılması gerekenlerin en başında, taşınılacak bölgeyi iyi araştırmak gelmektedir. Bu yüzden taşınmadan önce mutlaka ilk yapmanız gereken gideceğiniz yeri iyice araştırmak olmalı. Ancak çoğu kişinin bunu ihmal etmesi nedeniyle taşınırken pek çok sorun ortaya çıkmakta, bu da maddi ve manevi olarak taşınan kişiyi yıpratmaktadır.

Taşınma Hazırlıkları İçin Doğru Zamanı Seçin

Çoğu kişinin en büyük hayali taşınma işlemini en ekonomik şekilde halletmektir. Özellikle taşınma işlemlerinin en yoğun ve ücretlerin de en fazla olduğu yaz mevsiminde değil de, sonbahar ve kış mevsimlerini tercih etmek, taşınma işlemini daha ekonomik hale getirmek için en ideal sonuçtur. Bir diğer yol ise, taşınmak isteyenlerin en çok tercih ettiği hafta sonları yerine hafta içi taşınmayı tercih etmek son derece mantıklı ve ekonomik olacaktır.

Ev Eşyası Taşıma İşleminde Detaylara Dikkat Edin

Özellikle hassas ve ekstra dikkat gereken eşyalarınız varsa, taşıma şirketini bunun hakkında bilgilendirin. Ev eşyası taşıma çok dikkat gerektiren bir işlemdir bu yüzden taşıma sırasında zarar görmediğinden emin olmak için eşyanın fotoğrafını çekin. Eğer eşyalarınız ağır ve hassas ise, özellikle merdiven kullanılan nakliyat işlemlerinde başınıza sorun çıkarabilmektedir.

Taşınma Sırasında Tüm Sorumluluğu Nakliyat Şirketine Bırakmayın

Çoğu kişi ne de olsa, taşınma işlemi için bir nakliye şirketi ayarladım onlar halletsin görüşüyle hareket etmektedir. Ancak taşınma sırasında sorumluluk sahibi olmanız sizin için de faydalı olacaktır. Bu yüzden her ihtimali göz önünde bulundurmanız sizin için yararlı olacaktır. Nakliye işlemi sırasında sizin de mobilyalarınız ve ev taşıma malzemeleri ile ilgilenmeniz, oluşabilecek aksiliklerin önüne geçecektir.

Kabul edelim, çoğumuz taşınma işlemi sırasında evimizde bulunan önemli belge ya da dosyaların varlığını umursamaz. Ancak, nakliye işlemleri sırasında kazayla bu belgelerin yerlerini değişebilir ya da kaybolabilirler. Bunun bir sonucu olarak onları tekrardan aramak ya da ve yeniden çıkartmak zorunda kalabilirsiniz. Bu sebeplerden ötürü sizin için önemli olan dosyaları, nakliye ekibi gelmeden önce düzenli bir şekilde tek kutuda toplayıp üzerine de kutunun içinde bulunanlar için küçük liste hazırlayıp, yapıştırmanız sizin için sağlıklı olacaktır.

Taşınma Temizliği Yapmayı İhmal Etmeyin

Kimse yeni eşyalarını kirli bir zemin üzerine yerleştirmek istemez. Bu yüzden taşınma öncesi ev temizliği yapmak son derece önemli ve hijyen açısından da yararlı olacaktır. Ayrıca taşınma öncesi ev eşyasız ve boş olacağı için, detaylı bir temizlik açısından da adeta hayat kurtarıcı bir görev görür.

Taşınma Öncesi Yapılması Gerekenler Hakkında En Çok Sorulan Sorular

Ev Nasıl Taşınır?

Ev taşıma ilerleyen teknoloji ile beraber son derece kolay bir hal almıştır. Özel kutulama ve nakliye teknolojileri sayesinde eşyanın yoğunluğun da bağlı olarak taşınma işlemi kısa sürede halledilmektedir. Bu süreyi belirleyenler etmenlerin en başında ev sahipleri gelmektedir. Eğer ev sahipleri taşınma öncesi iyi bir planlama yaptılar ve her şeyi detaylandırdıkları takdirde, nakliye sürecini de daha kolay hale getirmiş olurlar.

Ev Taşınırken Nasıl Toplanır?

Ev taşınma işlemini daha kolay bir hale getirmek için kişisel bakım ürünlerinizi ve nevresim takımlarını ayrı ayrı kolilere yerleştirmelisiniz. Paketleme işlemini son haftaya bırakmanız ekstra yorgunluk olacağı için, bu işlemi 1 hafta öncesinden yapmanız sizin adınıza daha yararlı olacaktır.

Taşınırken Nereden Başlanmalı?

Bu sorunun en mantıklı cevabı mutfak olacaktır. Mutfağı bitirdikten sonra yatak odasına, çocuk odasına ve salona geçebilirsiniz. Ancak taşınma sırasında nakliye işlemine engel olan bir eşya var ise önceliği ona vermeniz gerekmektedir.

Ev Taşıma İzni Kaç Gün?

İş Kanununa göre işverenin rızası durumunda ücretli ya da ücretsiz izin hakkınız sabittir. Ancak taşınmanız gerektiği zamanda işyerinizden en az bir hafta öncesinden izin almanız lazımdır. Genelde işverenin rızasına bağlı olan taşınma izni maksimum 2 gündür.

eTaşın ekibi olarak sizler için ‘Taşınmadan Öncesi Yapılması Gerekenler’ adlı konuya ışık tutan çalışmamızı yaptık. Umarız taşınmada pratik bilgiler içeren yazımız sizin için faydalı olmuştur. eTaşın hizmetlerinden yararlanarak hızlı, güvenilir ve kolayca nakliyat işleminizi tamamlayabilirsiniz, daha fazlası için takipte kalın!

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Yorum
İsminizi girin

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Selçuk Açık Sultangazi Ev Taşıma
Saadet B. Açık Ulus Ev Taşıma
Asuman Açık Kurtköy Ev Taşıma
Ali Faruk K. Açık Zekeriyaköy Ev Taşıma
Şeyma Y. Açık Yeşilköy Ev Taşıma
Azad Açık Göktürk Ev Taşıma
Kubilay A. Açık Levazım Ev Taşıma
Arya Açık Florya Ev Taşıma
Ahmet Açık Acıbadem Ev Taşıma
Sanem Hanım Açık Ispartakule EvTaşıma
Yağmur Açık Yeşilköy Ev Taşıma
Aslan Açık Acıbadem Ev Taşıma
Ahmet Açık Levazım Ev Taşıma
Ayse Açık Esentepe Ev Taşıma
Fiyat Teklifi Al