Perşembe, Mart 28, 2024

Nakliye Nedir? Ev Taşıma Nedir?

Nakliye Nedir? Geçmişten Günümüze Nakliye

Nakliye Nedir? Evden Eve Nakliyat Nedir? sorularını cevaplamadan önce geçmişten günümüze nakliyenin gelişimini anlatmak istiyoruz. İlk insanların yaşam tarzlarını incelediğimizde göçebe yaşadıklarını ve sürekli olarak bir yerden başka bir yere taşındığını görürüz. Bu taşınma işlemleri sırasında ihtiyaç duydukları eşya ve ürünleri de kendileriyle beraber götürüp getirmeleriyle nakliye sektörü ortaya çıkmıştır. İlk çağlardan bu zamana kadar süregelen ve karada başlayan nakliye işlemi günümüze kadar pek çok farklı araçla yapılmıştır. Günümüzde de kara nakliyesi, deniz nakliyesi, hava nakliyesi ya da demir yolu nakliyesi olarak devam etmektedir. Ticaretin olmazsa olmaz faktörlerinden biri olan nakliyecilik günümüz şartlarında gelişen teknolojiyle birlikte farklı bir bakış açısı kazanmış ve bambaşka boyutlara ulaşmıştır.

Biz de bu gelişimin bir parçası olan eTaşın olarak sizlere hizmet vermekten mutluluk duymaktayız. Bu yazımızda da sizler için “nakliye nedir, nakliye çeşitleri nelerdir?” gibi bazı temel soruları cevaplandırmaya çalıştık.

Nakliye Nedir ?

Nakliye kısaca herhangi bir eşyanın bir yerden alınıp başka bir yere taşınması işlemidir. Her geçen gün daha da gelişen ve değişen nakliye işlemini 3 temel başlıkta sınıflandırabiliriz. Bunlar; komple nakliye, parsel nakliye ve evden eve nakliyedir.

1- Komple Nakliye

Komple nakliye bir yükün nakliye aracına tamamıyla yüklenip taşınması işlemidir. Komple nakliye kara, deniz, hava ve demiryoluyla yapılabilir.

2- Parsel Nakliye

Parsel nakliye, 2 veya daha fazla firma ya da kişinin aynı araca yükleme yapmasıyla oluşan nakliye çeşididir. Parsel nakliyede az miktarda ürünü daha az maliyetle taşımak hedeflenir. Parsel nakliye de kara, deniz, hava ve demir yolu ile yapılabilir.

3- Evden Eve Nakliye

Evden eve nakliye bir ev, ofis, ürün ya da eşyaların nakliye aracıyla taşınması işlemidir. Günümüzde en sık karşılaşılan nakliye çeşitlerinden biri olan evden eve nakliyat aynı zamanda başlı başına bir sektör haline gelmiştir.

Evden Eve Nakliyat Nedir?

Evden eve nakliyat, yukarıda da belirttiğimiz gibi ev ve ofis eşyalarının taşınmasını kapsayan bir iştir. Türkiye’de 1.000’e yakın firma bu hizmeti sağlamaktadır. Bu hizmeti sağlamak isteyenin firmaların ilk önce K Belgesini alması gerekmektedir. Bu belge kanuni olarak firmanın bu hizmeti vermesi için yeterlidir. Fakat ülkemizde belgesiz çalışan ve kendini evden eve nakliyat firması olarak tanımlayan yaklaşık 3.000 firma vardır. Bahse konu olan bu kişilerin birçoğu sektöre önemli zararlar vermektedir.

Evden eve nakliyat eşyalarınızın paketlenmesi, yeni lokasyona taşınması, mobilya ve beyaz eşyaların kurulumu sürecini kapsamaktadır. Bunun dışında duvar delme, avize takımı ve diğer elektrik işlemleri hizmet kapsamına girmemektedir.

Evden eve nakliyat hizmeti veren profesyonel firmalar, evinizdeki eşyalarınızı tespit etmek ve size en doğru hizmeti sağlayabilmek adına taşıma öncesinde evinize eksper yapmak için gelirler. Bu eksper sonucu nihai fiyatı size sunarlar ve taşınma sözleşmesini imzalarlar. Böylece iki taraf da yazılı bir metin üzerinden anlaşmış olurlar.

Evden Eve Nakliyat Fiyatını Etkileyen Başlıca Özellikleri

Evden eve nakliyat en ayrıntılı taşıma işlemlerinden biridir. Evden eve nakliyat hizmetini sigortalı olarak almanın yanında temizlik, asansör taşıması ve paketleme gibi farklı hizmetleri de alarak faydalanabilirsiniz. Bu hizmetler aldığınız nakliye hizmetinin fiyatında değişiklik yapabilir. Ayrıca taşıma yapılacak mesafe, evin kaçıncı katta ve ne büyüklükte olduğu, apartmanda asansör olup olmadığı, nakliye sırasında kaç kişinin çalışacağı ve taşınacak eşyaların miktar ve özellikleri gibi faktörler de evden eve nakliyatta fiyatı değiştiren faktörlerdendir.

Bu yazımızda sizlere nakliye nedir konusunda ve evden eve nakliyat özelinde bilgiler vermeye çalıştık. Nakliye hakkında merak ettikleriniz için eTaşın’ı ziyaret edebilir, istediğiniz an bizimle iletişime geçebilirsiniz.

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Yorum
İsminizi girin

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Selçuk Açık Sultangazi Ev Taşıma
Saadet B. Açık Ulus Ev Taşıma
Asuman Açık Kurtköy Ev Taşıma
Ali Faruk K. Açık Zekeriyaköy Ev Taşıma
Şeyma Y. Açık Yeşilköy Ev Taşıma
Azad Açık Göktürk Ev Taşıma
Kubilay A. Açık Levazım Ev Taşıma
Arya Açık Florya Ev Taşıma
Ahmet Açık Acıbadem Ev Taşıma
Sanem Hanım Açık Ispartakule EvTaşıma
Yağmur Açık Yeşilköy Ev Taşıma
Aslan Açık Acıbadem Ev Taşıma
Ahmet Açık Levazım Ev Taşıma
Ayse Açık Esentepe Ev Taşıma
Fiyat Teklifi Al