Perşembe, Mart 28, 2024
Ana SayfaEvden Eve NakliyatEvden Eve Nakliyat SözlüğüAsansörlü Taşınma Hakkında Her Şey

Asansörlü Taşınma Hakkında Her Şey

Gelişen teknolojiyle birlikte dünyadaki pek çok sektör gibi nakliye sektörü de değişmiş, yaygın kullanılan taşınma yöntemleri gelişmiştir. Bu değişimlerden biri de asansörlü taşınma sistemidir. İnsanların daha dar ve yüksek binalarda yaşamasıyla asansör taşınmanın bir parçası haline gelmiş ve gün geçtikçe yaygınlaşmıştır. Peki bu nasıl bir işlemdir ? Yazımızda sizlere bu sorunun cevabını vermeye çalışacağız.

Asansörlü Taşınma Nedir ?

Binanın dış cephesine kurulan vinçli bir asansör sistemidir.

Hangi Durumlarda ve Nasıl Kullanılır?

Yüksek katlı ya da merdiven boşluğu dar binalarda yaygın olarak kullanılmaktadır. Ayrıca binanın kendi asansörü yoksa ya da taşınma işlemi için binadaki asansörün kullanılmasına izin verilmiyorsa da bu taşıma şekli tercih edilmektedir. Asansörlü taşınma yapılırken eşyalar asansör kabinine konulur ve raylı sistem yardımıyla aşağı ya da yukarı taşınır. Asansörlü taşınma yapılabilmesi için asansör sisteminin geniş bir pencere ya da balkon önüne kurulması gerekmektedir. Asansörün kurulacağı binanın çevresinin ise asansör kurulumu için uygun olması gerekir. Bu nedenle mutlaka taşınmadan önce bina çevresi asansör kullanımına uygun mu diye incelenmelidir.

Asansörlü Taşınmanın Avantajları Nelerdir ?

En büyük avantajı eşyalarınızın zarar görmeden taşınmasını sağlamasıdır. Ayrıca iş gücünden ve zamandan da tasarruf sağlamaktadır. Eşyaları insan gücüyle taşımaktansa asansör sistemiyle taşımak çok daha kolay ve güvenlidir. Normal taşınma sırasında eşyalar merdivenlere, apartmanın duvarlarına ya da başka yerlere çarpılabilir ve zarar görebilirler. Asansör bu gibi istenmeyen durumların da önüne geçmektedir.

Asansörlü Taşınma Yapılırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir ?

Taşınırken kullanılan asansörler çok fazla yük taşımaktadırlar. Bu ağırlığı kaldırabilecek bir sistemle çalışmak çok önemlidir. Ayrıca asansör çok yüksek mesafelere ulaşım sağladığı için bu mesafeden eşyaların düşmesi hem maddi zarar verecek hem de tehlike oluşturacaktır. Bu nedenle asansörlü taşınmada güvenli bir firmayla anlaşmak çok önemlidir. Mutlaka kullanılacak asansörün bakımlarını kontrol etmelisiniz. Ayrıca taşınma günü tüm güvenlik önlemlerinin alındığına da emin olmalısınız.

Asansörlü taşınma yapılırken dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta ise yukarıda da bahsettiğimiz gibi binanın asansör kullanımına uygun olup olmadığı ve asansörün evin hangi cephesine kurulacağıdır.

Bu yazımızda sizlere asansörlü evden eve nakliyenin ne olduğunu ve asansörlü taşınmanın avantajlarını anlatmaya çalıştık. Asansörlü taşınma ve nakliye hakkında merak ettikleriniz için eTaşın internet sitesini takip etmeyi ve eTaşın iletişime geçmeyi unutmayın.

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Yorum
İsminizi girin

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Selçuk Açık Sultangazi Ev Taşıma
Saadet B. Açık Ulus Ev Taşıma
Asuman Açık Kurtköy Ev Taşıma
Ali Faruk K. Açık Zekeriyaköy Ev Taşıma
Şeyma Y. Açık Yeşilköy Ev Taşıma
Azad Açık Göktürk Ev Taşıma
Kubilay A. Açık Levazım Ev Taşıma
Arya Açık Florya Ev Taşıma
Ahmet Açık Acıbadem Ev Taşıma
Sanem Hanım Açık Ispartakule EvTaşıma
Yağmur Açık Yeşilköy Ev Taşıma
Aslan Açık Acıbadem Ev Taşıma
Ahmet Açık Levazım Ev Taşıma
Ayse Açık Esentepe Ev Taşıma
Fiyat Teklifi Al