Cuma, Mart 29, 2024
Ana SayfaEvden Eve NakliyatEvden Eve Nakliyat SözlüğüAnahtar Teslim Taşıma Tutanağı Ve Önemli Bilgiler

Anahtar Teslim Taşıma Tutanağı Ve Önemli Bilgiler

Kiracı ile ev sahibi arasında imzalanan anahtar teslim tutanağı sayesinde taraflar olası problemlerin önüne geçebilmektedir. Tutanağın imzalandığı tarihten itibaren kiracı, ev ile ilgili herhangi bir sorumluluk kabul etmediğini beyan etmiş olur. Bu sayede kira sözleşmesi sonlandırılmış ve ev ile ilişki kesilmiş olur. Tutanak imzalanırken evin durumu kontrol edilir ve tam depozito iadesi sağlanır. Kiracı ve ev sahibi arasında böyle bir tutanak imzalanmadığında ise ev sahibi kiracıdan yeni ay için kira talebinde bulunabilir veya depozitosundan kesinti yapabilir.

Anahtar Teslim Tutanağı Örneği:

ANAHTAR TESLİM TUTANAĞI

TARİH: GG/AA/YYYY

KİRACININ 

Adı, Soyadı veya Unvanı

T.C. Kimlik Numarası veya Vergi Kimlik Numarası

İkametgâh Adresi

KONUT BİLGİLERİ

  1. Bulunduğu İl, İlçe, Mahalle, Bina ve Daire Bilgileri
  2. Mülkiyetin Kime Ait Olduğu 

KİRA SÖZLEŞMESİNİN  

  1. Başlangıç Tarihi
  2. Bitiş Tarihi 

Yukarıda belirtilen daire/konut ……… (Bu kısmı kira sözleşmesinin sonlanmasıyla ilgili gerekçe yazılmalı) nedeni ile ………  (Kiracı) tarafından tahliye edilmiştir.

Kiracı tarafından daire ……… (Boş/eşyalı vb.) olarak ………  (Ev sahibinin adı ve soyadı) teslim edilmiş olup, kiracı içeride hiçbir eşyasının kalmadığını; ev sahibi evine ve hiçbir eşyasına zarar gelmediğini açıkça beyan ve taahhüt eder. 

İş bu tutanak taraflarca kabul edilmiş olup imza altına alınmıştır.  

Ev Sahibi: Ad Soyad / İmza                

Kiracı: Ad Soyad / İmza

Sözleşme taraflarca imza altına alındığında, hem ev sahibi hem de kiracı olası sorunlara karşı tedbirlerini almış olurlar. Kiracı bu tutanak sonrası evinin anahtarını ev sahibine teslim edebilir. Benzer şekilde taşınma talebinden bulunan kişi de nakliye şirketi ile anahtar teslim tutanağı imzalayabilir. Bunun her iki taraf için ne gibi faydası var, aşağıda açıklıyoruz.

Anahtar Teslim Tutanağı Nedir?

Anahtar teslim tutanağı ile hem nakliyat hizmetini alan kişi, hem de nakliyat hizmetini gerçekleştiren kurum korunma altına alınmış olunur. Böylece oluşabilecek olumsuz durumlarda her iki taraf da mağdur olmamaktadır.

Nakliye hizmetini sağlayan kurum ile bu hizmeti alan kişiler arasında tutanak imzalanmaktadır. Bu sayede hem oluşabilecek karışıklık giderilmiş olur hem de her iki taraf da olası olumsuz bir durumda hakkını savunma şansı elde etmiş bulunmaktadır.

Tutanak Hangi Bilgileri İçermeli?

Evden eve nakliye işlemi gerçekleşirken anahtar teslim şeklinde hizmet alındığı zaman, hizmeti alan kişi ile hizmeti sağlayan kurum arasında anahtar teslim tutanağı düzenlenebilmektedir. Örnek bir vaka ile incelenecek olunursa bir kiracının anahtar teslim tutanağında;

  • adı ve soyadı,
  • unvanı,
  • tc kimlik numarası,
  • vergi numarası,
  • adres bilgisi,
  • bulunduğu mahallenin adı,
  • ada ve parsel numarası,
  • tapu tarihi,

vb. bilgiler yer almaktadır. Ancak bu bilgilerin tamamının olması veya bir kısmının olması, o sözleşmenin detayları ile alakalı olup, anahtar teslim tutanakları birbirinden farklı şekilde düzenlenebilmektedir.

Anahtar Teslim Tutanağı Örnekleri

İş hayatına baktığımız zaman genellikle tayinlerinin çıktığını bildiğimiz meslek gruplarına sahip kişiler, taşınmayı en büyük zorluklardan biri olarak görmektedir.  Sık sık ev değiştirmek zorunda kalan bu kişiler için taşınmak, kabus haline gelmektedir. Ancak son dönemde ortaya çıkan “anahtar teslim evden eve nakliyat” hizmeti sayesinde ev değiştirmek zorunda kalan kişiler, büyük bir dertten ve zorluktan kurtulmaktadır.  Taşınma ile alakalı tüm detayları içeren bu tarz taşınma yöntemi ile sizler elinizi hiçbir şeye sürmeden evinizin nakliyesi gerçekleştirilmektedir.

Yukarıda farklı şekillerde düzenlenmiş anahtar teslim tutanağı örnekleri verilmiştir. Sizler de kendi taşınma işlemlerinize ilişkin detayları içeren tutanağı bu örneklere bakarak düzenleyebilir, sorunsuz bir şekilde işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Bizler de eTaşın olarak, size en uygun fiyatlı hizmeti sağlıyor olacağız. En uygun hizmeti almak için bizlerle iletişim halinde olup en iyi hizmeti tarafımızdan alabilirsiniz.

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Yorum
İsminizi girin

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Selçuk Açık Sultangazi Ev Taşıma
Saadet B. Açık Ulus Ev Taşıma
Asuman Açık Kurtköy Ev Taşıma
Ali Faruk K. Açık Zekeriyaköy Ev Taşıma
Şeyma Y. Açık Yeşilköy Ev Taşıma
Azad Açık Göktürk Ev Taşıma
Kubilay A. Açık Levazım Ev Taşıma
Arya Açık Florya Ev Taşıma
Ahmet Açık Acıbadem Ev Taşıma
Sanem Hanım Açık Ispartakule EvTaşıma
Yağmur Açık Yeşilköy Ev Taşıma
Aslan Açık Acıbadem Ev Taşıma
Ahmet Açık Levazım Ev Taşıma
Ayse Açık Esentepe Ev Taşıma
Fiyat Teklifi Al